6 Μαΐου 2011

Καθυστέρηση φωτοβολταϊκών στη Βόνιτσα.


Ερώτηση υπέβαλε ο βουλευτής κ. Κων/νος Καραγκούνης προς την Υπουργό Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής για την αναβάθμιση της γραμμής R-22  Ακτίου-Βόνιτσας.
Έχουν παρατηρηθεί καθυστερήσεις εγκρίσεων μικρών φωτοβολταϊκών σταθμών στην ευρύτερη περιοχή του Δήμου Ακτίου Βονίτσης. Προκειμένου να διευκολυνθούν αυτές οι επενδύσεις που έχουν κοστίσει χρήματα και αρκετό χρόνο στους αγρότες επιβάλλεται να εγκριθεί άμεσα από τη ΔΕΗ η σύνδεσή τους με το δίκτυο μεταφοράς ενέργειας. Έγκριση βέβαια που προϋποθέτει την ενίσχυση και αναβάθμιση της γραμμής R-22 Ακτίου-Βόνιτσας.
Η ενέργεια αυτή κρίνεται αναγκαία ώστε να τονωθεί και να ενισχυθεί η τοπική οικονομία και βεβαίως να ενισχυθούν σύμφωνα με το Ν. 3851/2010 οι κατ΄ επάγγελμα αγρότες σε τέτοιου είδους επενδύσεις σταθμών ηλεκτροπαραγωγής από ανανεώσιμες πηγές ενέργειας.
Ερωτάται η κ. Υπουργός τι προτίθεται να κάνει ώστε να βελτιώσει τη γραμμή R-22 Ακτίου-Βόνιτσας ένα ζήτημα που αφορά τους αγρότες της περιοχής ειδικά σήμερα που αντιμετωπίζουν τεράστιες οικονομικές δυσχέρειες.
ΑΠΟ ΑΓΡΙΝΙΟ PRESS

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου