8 Ιουνίου 2011

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΟΥ ΒΑΓΓΕΛΗ ΚΟΥΤΙΒΗ ΣΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ ΚΑΙ ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΔΗΜΟΥ.


Επιστολή του Βαγγέλη Κουτιβή
Θέμα: «Αλλαγή της ονομασίας του νέου Δήμου Ακτίου-Βόνιτσας».
Κύριε Δήμαρχε, Κύριε πρόεδρε του Δημοτικού Συμβουλίου, Κύριοι Aντιδήμαρχοι, Κύριοι Δημοτικοί σύμβουλοι. Έχουν περάσει σχεδόν πέντε μήνες από την ανάληψη καθηκόντων σας και γνωρίζω τις τεράστιες δυσκολίες στην οργάνωση του νέου καλλικρατικού μας δήμου. 

Γνωρίζω και την οικονομική συγκυρία που υπάρχει και καθιστά ακόμα πιο δύσκολη αυτή την προσπάθεια. Όμως σαν απλός Δημότης, ούτε σαν εκπρόσωπος του Συλλόγου Κατουνιωτών, ούτε σαν πρώην υποψήφιος και μη εκλεγμένος με το συνδυασμό συμμαχία προσφοράς, θα ήθελα να σας υπενθυμίσω την ιστορική αδικία τουλάχιστον ως προς την ονομασία του Δήμου μας, που δεν περιγράφει τη νέα πραγματικότητα και δεν εκπροσωπεί κανέναν από τον π. Δήμο Μεδεώνος.  
 Η ονομασία που υπάρχει αυτή την στιγμή στον Δήμο μας, όλοι ξέρουμε πως ήρθε σε μια νύχτα, δεν είναι προϊόν ανοικτής διαβούλευσης και πιθανόν προήλθε από παρασκηνιακές διαβουλεύσεις και μικροπολιτικές αντιλήψεις. Άλλο όνομα μας είχαν δώσει και άλλο όνομα μας ξημέρωσε. Όλοι ξέρουμε τις προτάσεις που υπήρχαν για την ονομασία και όλοι ξέρουμε τι έγινε. 
Πολλές φορές με κατ’ ιδίαν συνομιλίες λέγατε πως το θέμα θα μπει στο Δημοτικό Συμβούλιο και θα επανεξεταστεί. Στο συνδυασμό που υποστήριξα το είχαμε βάλει πρωταρχικό θέμα προεκλογικά, μετεκλογικά δεν ξέρω τι έγινε. Στην ονομασία κρύβετε η τσαλακωμένη αξιοπρέπεια του πραγματικού και υπερήφανου Ξηρομερίτη που νοιώθει προδομένος αφού η πολιτεία για μία ακόμα φορά τους παραγκώνισε και διέπραξε σε βάρος τους μια ιστορική αδικία. Γι’ αυτό το νέο όνομα πρέπει νάναι κοινό, προϊόν συναίνεσης και κοινής αποδοχής, να εκφράζει συναισθηματικά και τους 3 δήμους και να σέβεται τα μέρη του συνόλου, αφού οι δημότες στους νέους δήμους θα ζήσουν μαζί τα επόμενα χρόνια και πρέπει από το ξεκίνημα να πορευτούν με αλληλοσεβασμό και σύνεση, ομονοώντας και εστιάζοντας στα πραγματικά προβλήματα του τόπου και της ζωής τους. 
Στέκομαι όρθιος και με το κεφάλι ψηλά δίπλα στους εκατοντάδες συνδημότες και συγχωριανούς μου και από μόνος μου, σας κάνω αυτή την επιστολή και όχι να κρύβομαι πίσω από ένα συνδυασμό η κάποιο Δημοτικό Σύμβουλο η Συμβούλους η κάποιο σύλλογο ή φορέα και να ζητήσω αντρίκια και σταράτα: Είναι στην πρόθεσή σας να βάλετε θέμα αλλαγής της ονομασίας του Δήμου κύριοι ναι ή όχι. Μόνο τότε θα αισθανθούν οι κάτοικοι του πρώην δήμου Μεδεώνος πως είστε δίπλα του. Μην συναινείτε με αυτούς που τους αφαίρεσαν την υπερηφάνεια μας. Πρόταση υπάρχει, αρκεί να υπάρχει η διάθεση από εσάς και όταν μπει το θέμα τότε είμαστε έτοιμοι και πιστεύω ότι με τη θέληση, που πηγάζει από την αγάπη και την αγωνία όλων μας για αυτό τον τόπο, με καθαρή σκέψη, με υπευθυνότητα και προ πάντων με ανοιχτό δημιουργικό πνεύμα που θα αγκαλιάζει και θα ενεργοποιεί όλους τους κατοίκους του δήμου μας θα πετύχουμε αυτό που μας ενώνει. 
Παρακαλώ σαν απλώς Δημότης και όχι προσκυνημένος Ξηρομερίτης, βάλτε το θέμα στο επόμενο συμβούλιο για την αλλαγή της ονομασίας και καλέστε τους φορείς, συλλόγους και ανθρώπους, να προτείνουν μέσα σε ένα πλαίσιο ενότητας και συνεργασίας που είναι το κυρίαρχο για όλους μας. Δεν ζητώ κάτι για το πρόσωπό μου, (μια άδεια, ένα δρόμο, μια λακούβα, μια εξυπηρέτηση) ζητώ αυτό που δικαιούμαι σαν "ΑΚΑΡΝΑΝ" πολίτης με το όνομα μου. 
Θα σας παρακαλέσω πολύ η επιστολή μου να διαβαστεί στο σημερινό Δημοτικό Συμβούλιο και αν γίνετε η ονομασία του Δήμου να μπει στα διάφορα θέματα που βάζετε εκτός ημερήσιας διάταξης. 

Με εκτίμηση Βαγγέλης Κουτιβής
Κοινοποίηση Πρόεδροι τοπικών και δημοτικων διαμερισμάτων πρώην Δήμου Μεδεώνος Σύλλογοι -φορείς, ΜΜΕ
Σημείωση: Η Επιστολή διαβάστηκε στο Δημοτικό Συμβούλιο στις 16/05/2011 και αναμένεται απάντηση του Δήμου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου