3 Αυγούστου 2011

Έκκληση για βοήθεια σε δύο ηλικιωμένες γυναίκες

Δυο ηλικιωμένες γυναίκες στην Κατούνα, ζουν σε αποθήκη τον τελευταίο χρόνο, εξαιτίας κινδύνου κατάρρευσης του σπιτιού τους. Η μια από τις δυο αντιμετωπίζει προβλήματα υγείας. 

Σύμφωνα με επιστολή φίλου της εφημερίδας "Ακαρνανία", στη Κατούνα σε 80 μέτρα απόσταση από τη κεντρική πλατεία και σε αποθήκη στο ισόγειο παλαιού πέτρινου σπιτιού φιλοξενούνται εδώ και ένα χρόνο περίπου δύο γερόντισσες εξαιτίας καταστροφής του δικού τους. 
Οι ηλικιωμένες αυτές, κυρίες η μια δε από αυτές πάσχει από σοβαρά προβλήματα υγείας δεν έχουν οικογένεια, ζουν με την πενιχρή σύνταξη του ΟΓΑ και κάποια βοήθεια από τη τοπική εκκλησία. Δυστυχώς οι συνθήκες διαβίωσης στο χώρο που ζουν δεν είναι οι καλύτερες και κατά τους χειμερινούς μήνες η υγεία τους κινδυνεύει άμεσα. 
Το δε δικό τους σπίτι είναι πεπαλαιωμένο και ετοιμόρροπο δίχως στέγη εδώ και αρκετά χρόνια και υπάρχει κίνδυνος κατάρρευσης και ενδεχομένως τραυματισμού των γειτόνων ή διερχόμενων. Υπάρχει μεγάλη ανάγκη για την εξεύρεση λύσης και για τα δύο θέματα. Πληροφορηθήκαμε επίσης πως έχει προταθεί η κατεδάφιση του ετοιμόρροπου σπιτιού τους και η τοποθέτηση στον ίδιο χώρο προκατασκευασμένου οικίσκου που θα έλυνε και το πρόβλημα της στέγασης των δυο αυτών ανθρώπων αλλά και της πιθανής κατάρρευσης του ετοιμόρροπου σπιτιού. 
Δυστυχώς δεν έχει γίνει κάτι μέχρι αυτή τη στιγμή και γι αυτό απευθύνουμε και μέσω της εφημερίδας μας έκκληση προς κάθε αρμόδιο να βοηθήσει πριν τα πράγματα γίνουν χειρότερα. 

Φωτο: Το ετοιμόρροπο παλαιό σπίτι
ΑΠΟ ΞΗΡΟΜΕΡΟ NEWS

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου