27 Σεπτεμβρίου 2011

Aπεργία στο Ακτιο – Αμβρακία

Καταγγέλλοντας τις απολύσεις 12 εργαζομένων, συνδικαλιστικοί φορείς της περιοχής, πραγματοποιούν σήμερα Τρίτη 24ωρη απεργία στα εργοτάξια του έργου. 

Ακολουθεί σχετικό δημοσίευμα από τον Ριζοσπάστη: «Με 24ωρη απεργία σήμερα Τρίτη, που κήρυξε το Εργατικό Κέντρο Λευκάδας - Βόνιτσας, την ενίσχυση των γραμμών και την περιφρούρηση του αγώνα τους με τη στήριξη των Εργατικών Κέντρων Άρτας και Αγρινίου, του ΠΑΜΕ και άλλων εργαζομένων, απαντούν στις τρομοκρατικές απολύσεις οι εργαζόμενοι στο εργοτάξιο της παρα-Ιονίας οδού στη Βόνιτσα... 
Η εργοδοσία της ΑΕΓΕΚ, που έχει και την ευθύνη κατασκευής στο παραπάνω τμήμα του οδικού άξονα Αμβρακίας - Ακτίου, προχώρησε σε τρομοκρατικές απολύσεις 12 εργαζομένων που πρωτοστατούν στην ίδρυση εργοταξιακού σωματείου.  Από τον περασμένο Απρίλη η εργοδοσία δεν έχει δώσει ούτε ευρώ στους εργαζόμενους. Εχει επιβάλει 10ωρη εργασία, δουλειά και τα Σαββατοκύριακα. 
Συνθήκες κάτεργο με την πλήρη στήριξη της κυβέρνησης που σφυρίζει αδιάφορα και αυτό παρά το ότι ακόμη και με την υφιστάμενη αντεργατική νομοθεσία για τα δημόσια έργα (νόμος 3629/2008) υποχρεούται να καλέσει την κατασκευαστική εταιρεία να πληρώσει τους εργαζόμενους μέσα σε 15 μέρες, διαφορετικά παρακρατούνται τα χρήματα που δίνονται στην εταιρεία για την εξόφληση των εργαζομένων. 
Απέναντι σε αυτή την κατάσταση οι εργαζόμενοι με τη στήριξη του ΠΑΜΕ σήκωσαν κεφάλι. Βρίσκονται σε επίσχεση εργασίας από τις 15 Σεπτέμβρη διεκδικώντας τα δεδουλευμένα τους. Αποφάσισαν, για να υπερασπιστούν συνολικά τα δικαιώματα τους από την εργοδοτική ασυδοσία, να προχωρήσουν σε ίδρυση εργοταξιακού σωματείου, εκλέγοντας μέχρι τη σύστασή του προσωρινή Διοικούσα Επιτροπή.»

ΑΠΟ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου