10 Δεκεμβρίου 2011

ΝΙΚΗ ΜΕ 2-3 ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΙΔΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΠΑΛΑΙΡΟΥ ΜΕ ΡΕΣΙΤΑΛ ΧΑΜΕΝΩΝ ΕΥΚΑΙΡΙΩΝ

Του Αποστόλη Μπαλατσούρα
Εκτός έδρας στο Λουτρό Αμφιλοχίας αγωνίστηκε σήμερα το πρωί 10:30’ η παιδική ομάδα του Α.Ο. Παλαίρου όπου και αντιμετώπισε την ομώνυμη ομάδα. 




Πιθανότατα κάποιος θα είχε ενημερώσει εσφαλμένα τους παίχτες της Παλαίρου ότι θα δοθεί βραβείο στο τέλος της αναμέτρησης στην ομάδα που θα έχανε τις περισσότερες ευκαιρίες, διότι δεν εξηγείτε αλλιώς το πλήθος των ευκαιριών που έχασαν οι παίκτες της Παλαίρου. Παραλίγο μάλιστα η ομάδα του Λουτρού στο τέλος να ισοφαρίσει τον αγώνα και να επιβεβαιωθεί ο άγραφος νόμος του Ποδοσφαίρου ότι όποιος χάνει τις ευκαιρίες στο τέλος χάνει και τον αγώνα. Ενδεικτικό στοιχείο της διαφοράς των δύο ομάδων είναι το στατιστικό στοιχείο (2 – 22) που αφορά τις κλασικές τελικές προσπάθειες που πραγματοποίησαν οι δύο ομάδες. 





Ο χορός των χαμένων ευκαιριών άρχισε μόλις στο 4΄ λεπτό όπου το Νο 10 (ΛΙΤΟΣ) της Παλαίρου αδυνατεί σε κενή εστία να γράψει το 0-1. Στο 11΄ λεπτό μετά από μια πολύ ωραία κούρσα από τα αριστερά του Νο 7 (ΣΠΑΝΟΣ) και σέντρα στο κέντρο της άμυνας της Παλαίρου το Λουτρό ανοίγει το σκoρ και γράφει το 1-0. Ο αγώνας από εκεί και μετά ήταν ένας επιθετικός μονόλογος για την ομάδα της Παλαίρου και το παιχνίδι παίζονταν στο μισό γήπεδο. Στο 12o λεπτό η Πάλαιρος χάνει μοναδική ευκαιρία με το Νο 10 ("ΤΖΙΜΠΡΙΛ") και στο κόρνερ που εκτελείται ο ίδιος παίχτης στέλνει με κεφαλιά την μπάλα μόλις άουτ. Στο 18o λεπτό ο Νο 9 (ΚΟΛΟΒΟΣ) της Παλαίρου στέλνει την μπάλα άουτ μόνος του από το σημείο του πέναλτι. Στο 19o λεπτό το Νο 8 ("ΜΑΝΤΙΝΓΚΟ") της Παλαίρου στέλνει την μπάλα στα δίχτυα και γίνεται το 1-1. 




Στο 25o λεπτό νέα ευκαιρία για την Πάλαιρο με το Νο 7 (ΖΕΛΟΣ) να στέλνει την μπάλα μόλις άουτ πάνω από το οριζόντιο δοκάρι. Στο 28o λεπτό τρομερή ενέργεια του Νο 10 (ΛΙΤΟΣ) της Παλαίρου το σουτ μπλοκάρει ο τερματοφύλακας (ΤΑΜΠΟΥΡΗΣ). Στο 35o λεπτό ανεπανάληπτο τετ-α-τετ του Νο 9 ("ΜΠΛΑΝΚΟ") της Παλαίρου αποκρούει ξανά ο τερματοφύλακας. Στο 37ο λεπτό το Λουτρό (στην δεύτερη επίσκεψή του) καταφέρνει να προηγηθεί ξανά στο σκορ με 2-1. Εδώ μίλησε ο άγραφος νόμος του ποδοσφαίρου. Το πρώτο ημίχρονο έκλεισε με αυτό το σκορ αφού στο 39ο λεπτό το Νο 10 (ΛΙΤΟΣ) της Παλαίρου δεν κατάφερε να νικήσει τον τερματοφύλακα του Λουτρού. 




Στο δεύτερο ημίχρονο η ομάδα της Παλαίρου μπήκε αποφασισμένη να καθαρίσει το παιχνίδι και έτσι, μόλις στο 42ο λεπτό (η παίδων παίζει 40λεπτα) του β΄ ημιχρόνου κατάφερε να ισοφαρίσει σε 2-2 με το Νο 9 (ΚΟΛΟΒΟΣ). Σε κάθε λεπτό και μέχρι το 60’, είχαμε και μία φάση. Στο 43΄ λεπτό τρομερό τετ α τετ του Νο 9 (ΚΟΛΟΒΟΣ) η μπάλα πάνω από το οριζόντιο δοκάρι. Στο 45΄ λεπτό δυνατό σουτ του Νο 10 (ΛΙΤΟΣ) η μπάλα ελάχιστα άουτ. Στο 46΄ λεπτό η ασφυκτική πίεση της Παλαίρου καρποφορεί και ο Νο 7 (ΖΕΛΟΣ) κάνει το 2-3. Οι παίχτες του Λουτρού δείχνουν να τα έχουν χαμένα. Στο 48΄ λεπτό νέο σουτ του Νο 7 (ΖΕΛΟΣ) μπλοκάρει ο τερματοφύλακας. Στο 54΄ λεπτό δοκάρι για την Πάλαιρο. Στο 58΄ λεπτό νέο σουτ από την πλευρά της Παλαίρου η μπάλα για μια ακόμη φορά άουτ. Στο 65΄ λεπτό το Νο 9 (ΚΟΛΟΒΟΣ) της Παλαίρου αδυνατεί να κάνει το 2-4. Ούτε και ο ίδιος ξέρει τι έχει χάσει σήμερα. Στο 67΄ λεπτό είναι η σειρά του Νο 4 (ΖΟΥΜΗΣ Α.) να χάσει την ευκαιρία του καθώς η κεφαλιά του καταλήγει άουτ. Στο 68΄ λεπτό ξανά το γνωστό πλέον Νο  9 (ΚΟΛΟΒΟΣ) χάνει μια ακόμη ευκαιρία με κεφαλιά. Στο 70΄ και 71΄ χάθηκαν πάλι κλασικές ευκαιρίες για γκολ όπως επίσης και στα εναπομείναντα 10 λεπτά μόνο που βαρεθήκαμε να τις καταγράφουμε. Στα τελευταία 3 λεπτά του αγώνα η κόπωση των παιχτών της Παλαίρου έκανε την ομάδα του Λουτρού να κερδίσει μέτρα στον αγωνιστικό χώρο και να απειλήσει με την ισοφάριση. 





Το δίδαγμα αυτού του παιχνιδιού για τους παίχτες της Παλαίρου είναι, ότι θα πρέπει να μάθουν να τελειώνουν τα παιχνίδια πολύ νωρίτερα για να μην αγκομαχούν στο τέλος. Μπράβο στην ομάδα της Παλαίρου για την ωραία μπάλα που έπαιξαν. Μπράβο στην ομάδα του Λουτρού για την αποτελεσματικότητα τους, (2 ευκαιρίες - 2 γκολ). Μπράβο και στο διαιτητικό τρίο για την πολύ καλή διαιτησία του κ. Βασίλη Κατσαούνη και των επόπτων του σήμερα, που δεν είχε καμία σχέση με την διαιτησία του στον αγώνα της προηγούμενης Κυριακής.











Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου