19 Δεκεμβρίου 2011

Ο ΗΛΙΑΣ ΜΠΑΖΙΝΑΣ ΓΡΑΦΕΙ ΓΙΑ ΜΙΑ ΒΡΑΔΙΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΟΥΝΑ

(Ο αθλητικογρά­φος Ηλίας Μπαζίνας, καταπιάνεται στο παρόν άρθρο του, με μιαβραδιά φιλοσοφικής συζήτησης στην Κατούνα, πριν πολλά χρόνια) 
Κολλητέ, δεν υπάρχει εύκολη ομάδα! (Ένα εκατομμύριο λέξεις στον αθλητικό Τύπο, ισοδυναμούν περίπου με τέσσερις λέξεις και δύο βρυχηθμούς στο Ξηρόμερο). 

Πριν από κάθε κλήρωση, ο καθένας λέει το κοντό του και το μακρύ του. Μετά από την κλήρωση, ο καθένας πάλι λέει το κοντό του και το μακρύ του. Τόνοι μελάνης χύνονται και το μπλα μπλα εκπέμπει παράσιτα μέχρι το φεγγάρι. Για να καταλήξουμε στο τέλος στο πάνσοφο και υπερπολύτιμο συμπέρασμα: 
«Μιλάμε, δεν υπάρχει εύκολη ομάδα, κολλητέ μου!...»…. 
Τι μπορεί να αντιτάξει σε αυτό τον καταπέλτη γνώσης η πείρα, όπως αυτή εκπροσωπείται από τον κυρ Παναγιώτη Κουρανά. (ΠΡΙΝ από το πέμπτο ούζο της βραδιάς, ΜΕΤΑ το πέμπτο λέει άλλα…). Πιθανώς, το εξής: 
«Ούτε δύσκολη ομάδα υπάρχει, νεοσσέ! Στο τόπι τα ‘χουμε δει ΟΛΑ!...» 
Λοιπόν, ο εμπνευσμένος και περισπούδαχτος πανελλήνιος διάλογος μου θυμίζει, στην απόλυτη ματαιότητά του, κάποια βραδιά φιλοσοφικής συζήτησης στην Κατούνα Ξηρομέρου Αιτωλοακαρνανίας, πριν πολλά χρόνια. 
Μόνη διαφορά, ο αριθμός των λέξεων. (Ένα εκατομμύριο λέξεις στον αθλητικό Τύπο, ισοδυναμούν περίπου με τέσσερις λέξεις και δύο βρυχηθμούς στο Ξηρόμερο.) 
Εκείνο το βράδυ, λοιπόν, αφού προηγήθηκαν εφτακόσια ούζα σε απόλυτη σιωπή (εκτός από τους βρυχηθμούς), άξαφνα ι Γιώργους Μπισιγιώργους έθεσε το κεραυνοβόλο ερώτημα: 
-«Ήταν κανένας σε θεσ’ να τα βάλ’ μι του Βαγγέλ’ Ματζάνα; Α;…» 
Ημίωρη σιγή. Και μετά, οι συνδαιτημόνες αποφάνθηκαν, ένας ένας. 
-«Ήτανε, ήτανε, ήτανε!...» 
Άλλη ημίωρη σιγή. Και μετά, αντήχησε ομόφωνα και εν χορώ το τελικό συμπέρασμα: 
-"Κατά βάθους, όμως, δεν ήτανε, δεν ήτανε, δεν ήτανε!..." 
Ημίωρη περισσυλλογή. Και μετά, ι Λάμπρο Μπακοστάθς μούγκρισε: 
«Πάει να φεξ’! Σύρτι σπιτ’!...» 
Και η συνεδρίασις έληξε. 
Το ποιός είναι σε θέση να τα βάλει με ποιόν, το μαθαίνουμε με το σφύριγμα λήξης του δεύτερου αγώνα…

Από http://www.woop.gr/ και
ΞΗΡΟΜΕΡΟ NEWS

(Σύμφωνα με πληροφορίες ο δημοσιογράφος Ηλίας Μπαζίνας έχει επισκεφτεί πολλές φορές την Κατούνα και ήταν κολλητός φίλος με τον αείμνηστο καπετάνιο Θεοδώρου).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου