28 Σεπτεμβρίου 2011

Δήλωση των μελών του Συνδυασμού ‘Μαζί στην Νέα Εποχή’.

Σας δηλώνουμε ότι η Δημοτική Παράταξη ‘Μαζί στην Νέα Εποχή’ με ομόφωνη απόφαση των μελών της διαγράφει και θέτει εκτός παράταξης τον Δημοτικό Σύμβουλο κ. Βαρβάτο Νικόλαο. 

Κατηγορίες για απόπειρα ανθρωποκτονίας

Με την κατηγορία της απόπειρας ανθρωποκτονίας, οδηγείται στα δικαστήρια Αγρινίου σήμερα ο ένας συλληφθείς της χθεσινής επίθεσης σε βάρος 18χρονου στην Κατούνα. 

27 Σεπτεμβρίου 2011

"13oς Ακτιος Δρόμος"

Ο Δήμος Ακτίου - Βόνιτσας σε συνεργασία με την ΕΑΣ-ΣΕΓΑΣ Δυτικής Στερεάς, διοργανώνει το Σάββατο 1 Οκτωβρίου 2011 με ώρα εκκίνησης 16.00μμ , τον 13ο Ημιμαραθώνιο Δρόμο Ακτίου-Βόνιτσας. 

Συνελήφθη ο ένας δράστης της επίθεσης στην Κατούνα

Η Αστυνομία, προχώρησε πριν από λίγο στην σύλληψη ενός ατόμου που μαζί με άλλους δυο επιτέθηκε και τραυμάτισε συγχωριανό του στην Κατούνα το μεσημέρι. 

Aπεργία στο Ακτιο – Αμβρακία

Καταγγέλλοντας τις απολύσεις 12 εργαζομένων, συνδικαλιστικοί φορείς της περιοχής, πραγματοποιούν σήμερα Τρίτη 24ωρη απεργία στα εργοτάξια του έργου. 

26 Σεπτεμβρίου 2011

Β ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΗ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΑΙΤΩΛ/ΝΙΑΣ - Β ΟΜΙΛΟΣ (1η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ)


ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ 1ης  ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ  24-25/9/2011

ΑΓΩΝΑΣ

ΣΚΟΡ
ΘΥΕΛΛΑ ΠΑΡΑΒΟΛΑΣ – ΧΡΥΣΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ ΠΑΝΤ/ΣΑΣ
ΑΟ ΠΑΛΑΙΡΟΥ
ΑΡΗΣ ΛΕΠΕΝΟΥΣ – ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΡΙΓΑΝΗΣ
ΑΟ ΜΟΝΑΣΤΗΡΑΚΙΟΥ – ΠΑΝΑΜΒΡΑΚΙΚΟΣ
ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΣΠΟΛΑΪΤΑΣ – ΑΟ ΣΚΟΥΤΕΡΑΣ
ΑΧΙΛΛΕΑΣ ΠΑΠΑΔΑΤΟΥ – ΠΑΝΟΧΘΙΑΚΟΣ
ΑΟ ΚΑΝΔΗΛΑΣ – ΟΜΟΝΟΙΑ ΚΕΧΡΙΝΙΑΣ
ΚΕΡΑΥΝΟΣ ΜΥΡΤΙΑΣ – ΑΟ ΣΠΑΡΤΟΥ
1-0
ΡΕΠΟ
1-0
1-0
3-1
1-1
4-2
4-2

25 Σεπτεμβρίου 2011

«Aγρίνια 2011»

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκαν στο Δημοτικό Αθλητικό Κέντρο Αγρινίου «Μιχάλης Κούσης», τα «Αγρίνια 2011», το Σάββατο 24 Σεπτεμβρίου 2011. 

21 Σεπτεμβρίου 2011

Η Καρσάνικη Βελονιά

Του Ηλία Π. Γεωργάκη 
Η Καρσάνικη Βελονιά είναι μια τεχνική κεντήματος εντελώς διαφορετική από κάθε άλλη βελονιά στον ελλαδικό χώρο ή και πέραν αυτού. Ο καμβάς της σταυροβελονιάς, που προϋπήρξε και χρησιμοποιήθηκε από τις κεντήστρες της πατρίδας μας, αλλά και από αυτές του νησιού της Λευκάδας, δεν έχει καμιά σχέση με την τεχνική της «Καρσάνικης Βελονιάς». 

19 Σεπτεμβρίου 2011

Ζητούνται υπάλληλοι για μετάταξη στο Δήμο Ακτίου - Βόνιτσας

Ο Δήμος Ακτίου-Βόνιτσας που εδρεύει στη Βόνιτσα, προτίθεται να προβεί στην κάλυψη έξι (6) κενών οργανικών θέσεων προσωπικού με μετάταξη υπαλλήλων από άλλους Ο. Τ. Α, Υπουργεία ή άλλες Δημόσιες Υπηρεσίες και Ν.Π.Δ.Δ. 

18 Σεπτεμβρίου 2011

Καστός, ο ''ερημίτης'' του Ιονίου.

 
Οδοιπορικό του My Lefkada στον Καστό.  
Στο νησί του Καστού βρέθηκε το My Lefkada αυτή την εβδομάδα με σκοπό την δημιουργία ενός οδοιπορικού βίντεο για τις ομορφιές του νησιού αλλά και των δυσκολιών της ζωής των μόνιμων κατοίκων.  

17 Σεπτεμβρίου 2011

ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΟΔΙΚΟΥ ΑΞΟΝΑ ΑΜΒΡΑΚΙΑΣ – ΑΚΤΙΟΥ: Δυναμώνουν τον αγώνα τους με την ίδρυση σωματείου

«Δεν κάνουμε βήμα πίσω. Είμαστε ενωμένοι». Με αυτό ως κυρίαρχο σύνθημα οιαπλήρωτοι εδώ και 5 μήνεςεργαζόμενοι του εργοταξίου της Βόνιτσας στον οδικό άξονα της παρα-ιόνιας Οδού Αμβρακίας - Ακτίου συνεχίζουν ανυποχώρητα για τρίτη μέρα τον αγώνα τους (βρίσκονται σε επίσχεση εργασίας) διεκδικώντας τα δεδουλευμένα τους. 

16 Σεπτεμβρίου 2011

Το σαλάμι Λευκάδας και τα μυστικά του

Του Ηλία Π. Γεωργάκη 
ΤΟ ΜΥΣΤΙΚΟ: Το μικροκλίμα της Λευκάδας δίνει το μοναδικό άρωμα και τη γεύση στο σαλάμι αέρος (Όλη η διαδικασία για την παρασκευή του σαλαμιού στο www.delimari.gr). 

ΤΕΣΣΕΡΑΜΙΣΙ ΜΗΝΕΣ ΑΠΛΗΡΩΤΟΙ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΕΓΕΚ ΣΤΗ ΒΟΝΙΤΣΑ

Έφτασε ο κόμπος στο χτένι για τους εργαζόμενους στο εργοτάξιο Βόνιτσας της Κοινοπραξίας ΑΕΓΕΚ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΙΚΗ Α.Ε & ΙΟΝΙΟΣ Α.Ε. που κατασκευάζει την οδό Αμβρακία-Άκτιο. 

15 Σεπτεμβρίου 2011

Δυνατότητα ευνοϊκής ρύθμισης οφειλών στο Δήμο Ακτίου-Βόνιτσας

Τη δυνατότητα να ρυθμίσουν τις ληξιπρόθεσμες οφειλές τους προς τον δήμο Ακτίου-Βόνιτσας, με ευνοϊκούς όρους, έχουν όσοι καταθέσουν σχετική αίτηση μέχρι τις 27 Οκτωβρίου 2011. Όπως επισημαίνεται σε ανακοίνωση του δήμου, εξαιρούνται τα πρόστιμα για αυθαίρετες κατασκευές. 

13 Σεπτεμβρίου 2011

Δήμος Ακτίου - Βόνιτσας. Αγώνας δρόμου για την ένταξη έργων

ΒΑΣΩ ΒΗΤΤΑ 
Έτοιμες μελέτες για το ΟΠΑΑΧ. Προσπάθεια για την επαναλειτουργία της Λουτροπηγής Τρύφου. Πανέτοιμος είναι ο δήμος Ακτίου - Βόνιτσας για ένταξη έργων στο ΟΠΑΑΧ, όπου περιλαμβάνονται όλοι οι πρώην δήμοι, πλην της δημοτικής κοινότητας Βόνιτσας. 

Ημέρα Εθνικής Μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων της Μικράς Ασίας

Με επιμνημόσυνη δέηση στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό της Ευαγγελίστριας και κατάθεση στεφάνων στο Μνημείο Ελευθερίας στην πλατεία Εθνικής Αντίστασης θα τιμηθεί στην Πάτρα, την προσεχή Παρασκευή 16 Σεπτεμβρίου, η Ημέρα Εθνικής Μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων της Μικράς Ασίας. 

12 Σεπτεμβρίου 2011

«ΟΙ ΜΕΡΕΣ ΤΗΣ ΦΩΤΙΑΣ» ΚΑΤΟΥΝΑ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ 2011

Πρώτη φορά η φωτιά έφτασε τόσο κοντά στην Κατούνα, τρεις μέρες δεν μπορούσαμε καν να αναπνεύσουμε. Η περιοχή της Βελαώρας κάηκε ολοσχερώς από άκρη σ’ άκρη. 

11 Σεπτεμβρίου 2011

Σύσκεψη για τους πυρόπληκτους στη Βόνιτσα

Σύσκεψη πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή στο Δημαρχείο στην Βόνιτσα με κύριο θέμα την επόμενη μέρα των πυρκαγιών που έπληξαν τον Δήμο Ακτίου-Βόνιτσας. 

10 Σεπτεμβρίου 2011

ΕΝΑΡΞΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΩΝ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΩΝ ΓΙΑ ΤΟΝ Α.Ο. ΠΑΛΑΙΡΟΥ - ΕΥΧΑΡΙΣΤΙΕΣ

Ξεκίνημα των αγωνιστικών υποχρεώσεων αύριο 11-09-2011 για τον Α.Ο. Παλαίρου. Η ομάδα μας αγωνίζεται για το κύπελλο Αιτωλ/νίας εκτός έδρας με τον Αμβρακικό Λουτρού ώρα 17:00' στο γήπεδο του Λουτρού (αγώνας 4ου ομίλου). Ώρα αναχώρησης 14:30' από το παλιό Δημοτικό Σχολείο. 

9 Σεπτεμβρίου 2011

10η Γιορτή Ροδιού στον Άγιο Νικόλαο Βόνιτσας – Ομαδική Έκθεση Ζωγραφικής στην Αίθουσα Τέχνης Κλεοπάτρα

Την «10η Γιορτή Ροδιού» συνδιοργανώνουν ο Δήμος Ακτίου Βόνιτσας με τον γνωστό ζωγράφο Χρήστο Σταύρακα, το Σάββατο 10 Σεπτεμβρίου στις 9 το βράδυ, στην περιοχή Ροδιές, στον Άγιο Νικόλαο Βόνιτσας. 

Μίνι μάρκετ-κρεοπωλείο παραλιακού δήμου του νομού Αιτωλοακαρνανίας πουλούσε ληγμένες σοκολάτες και σκουληκιασμένα κρέατα (09-09-2011)

Δεν πίστευαν στα μάτια τους το θέαμα που αντίκρισαν οι ελεγκτές της Περιφέρειας, όταν πραγματοποίησαν έλεγχο πριν λίγες μέρες σε μίνι μάρκετ-κρεοπωλείο παραλιακού δήμου του νομού Αιτωλοακαρνανίας. Το κατάστημα πωλούσε ληγμένα προϊόντα και μάλιστα σε παιδιά, ενώ τα κρέατα είχαν σκουληκιάσει! 

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ Η ΚΑΤΟΥΝΑ - ΑΡ. ΦΥΛ. 44

ΔΕΙΤΕ ΠΑΡΑΚΑΤΩ
ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΤΗΝ ΕΚΔΟΣΗ.

6 Σεπτεμβρίου 2011

Α.Ο. ΠΑΛΑΙΡΟΥ - ΠΕΡΙΟΔΟΣ 2011_2012

Νέα αγωνιστική περίοδο για την αγαπημένη μας ομάδα, την ομάδα της καρδιάς μας, του τόπου μας, τον Α.Ο. Παλαίρου. Ευχές για μια δημιουργική περίοδο με επιτυχίες και  ευχάριστους αγώνες. 

Επιστολή Μακρυπίδη για τα Αχυρά

«Να υπάρξει τώρα Κυβερνητική απόφαση για άμεση χρηματοδότηση και έγκαιρη ολοκλήρωση του Φράγματος των Αχυρών.», ζητά από τρεις Υπουργούς, ο βουλευτής. 

Οδικός Άξονας Άκτιο-Αμβρακία: το έργο επιταχύνει, έρχεται η πρώτη παράδοση τμήματος στην Αμφιλοχία

Στην συνάντηση που είχαν ο βουλευτής Σπύρος Μαργέλης με τον Υφυπουργό Υποδομών, κ. Γιάννη Μαγκριώτη και το Γενικό Γραμματέα, κ. Σέργιο Λαμπρόπουλο έγινε λόγος και για τις εργασίες κατασκευής του αυτοκινητόδρομου Άκτιο- Αμβρακία. 

5 Σεπτεμβρίου 2011

Λουτρά Τρύφου: Τσάμπα καίει η λάμπα

Σε ένα φυσικό τοπίο που σου προκαλεί δέος βρίσκονται οι εγκαταστάσεις των Λουτρών Τρύφου . Αν και κερδοφόρα Δημοτική Επιχείρηση ο πρώην Δήμος Μεδεώνος "φρόντισε" να την κλείσει. Το μόνο... που θυμίζει πως κάποτε λειτουργούσε είναι η αναμμένη λάμπα στην είσοδο, πιθανόν για να "φωτίζει" την ανικανότητα των υπευθύνων.

ΑΠΟ AKTIOBONITSA PRESS

Πιθανές κυρώσεις στους δήμους Θέρμου, Ακτίου – Βόνιτσας

Αίσθηση από τα μισθολογικά στοιχεία δήμων της χώρας, που τα παρέθεσαν μετά από σχετικές επιστολές του υφυπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης, στις οποίες δεν ανταποκρίθηκαν οι δυο δήμοι της Αιτωλ/νίας.

3 Σεπτεμβρίου 2011

Κραυγή Αγωνίας από την Ιερά Μονή του Αγίου Δημητρίου

Για επτά συνεχόμενα έτη επισκέπτομαι το πανέμορφο και μεταβυζαντινό Μοναστήρι του Αγίου Δημητρίου το οποίο δεσπόζει στα πρανή της οροσειράς των Ακαρνανικών και στην περιοχή ονόματι Σερέκας στη Πάλαιρο της Βόνιτσας και σε περίοπτη θέση από το έτος 1752, όμως τα μεγάλα και ανυπέρβλητα διαχρονικά προβλήματα του, παραμένουν στάσιμα και λιμνάζοντα στα ανάλογα «γρανάζια» των Αρμοδίων Φορέων. 

Εγκρίθηκαν οι επιχορηγήσεις του Δήμου Ακτίου-Βόνιτσας για τα ερασιτεχνικά σωματεία

Εγκρίθηκαν από το Δήμο Ακτίου-Βόνιτσας οι οικονομικές ενισχύσεις για το έτος 2011, για τα ερασιτεχνικά σωματεία που ανήκουν στο Δήμο καθώς και στον δραστήριο Πολιτιστικό Σύλλογο «Γέφυρες του Κόσμου». 

1 Σεπτεμβρίου 2011

Κλεμμένο πολυτελές τζιπ στη Βόνιτσα

Οι κινήσεις δυο αλβανών στη Βόνιτσα με υπερπολυτελές τζιπ κίνησαν την υποψία των αστυνομικών που πριν από λίγο προχώρησαν σε συλλήψεις.