20 Ιανουαρίου 2012

Ξανά σε επίσχεση εργασίας οι εργαζόμενοι στο Άκτιο Αμβρακία

Οι εργαζόμενοι στα τρία εργοτάξια του οδικού άξονα Άκτιο Αμβρακία βρίσκονται ξανά από χθες σε επίσχεση εργασίας καθώς παραμένουν εδώ και 6 μήνες απλήρωτοι. Μετά από τις υποσχέσεις της αναδόχου εταιρείας ΑΕΓΕΚ οι εργαζόμενοι αποφάσισαν να προχωρήσουν σε επίσχεση εργασίας διεκδικώντας την καταβολή των δεδουλευμένων τους. 

Αυτό που καταγγέλλουν οι εργαζόμενοι είναι ότι ενώ οι εταιρεία έχει εισπράξει χρήματα από το ΕΣΠΑ για το συγκεκριμένο έργο, αποδίδει μέρος των χρηματών αυτών σε εργαζομένους της εταιρείας σε άλλα έργα που έχει αναλάβει η εταιρεία ανά την Ελλάδα και που δεν έχει εξασφαλισμένη χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ όπως ο οδικός άξονας Άκτιο Αμβρακία. 
Οι εργαζόμενοι στη κινητοποίησή τους έχουν τη συμπαράσταση των Εργατικών Κέντρων Αγρινίου και Λευκάδος. Οι εργασίες ωστόσο στο έργο -οφείλουμε να διευκρινίσουμε- ότι τα τελευταίο διάστημα συνεχίζονταν κανονικά και το έργο κάθε άλλο παρά είχε παγώσει. 
Τέλος υπενθυμίζεται πως στο πρόσφατο παρελθόν και συγκεκριμένα στα τέλη του καλοκαιριού όταν η εταιρεία είχε εξοφλήσει δυο από τους έξι μήνες των δεδουλευμένων κοινοποίησε την απόλυση μερικών εργαζομένων. Τότε οι εργαζόμενοι είχαν καταγγείλει την εταιρεία για τρομοκρατία και παράνομες απολύσεις ενώ είχαν καταγγείλει το γεγονός στην επιθεώρηση εργασίας Αγρινίου με τη συμπαράσταση του Εργατικού Κέντρου Λευκάδας – Βόνιτσας. 

Από www.agrinioculture.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου