31 Ιανουαρίου 2012

ΚΟΣΜΟΣΥΡΡΟΗ ΣΤΗΝ ΚΟΠΗ ΠΙΤΑΣ ΤΩΝ ΑΙΤΩΛ/ΝΩΝ ΠΑΤΡΑΣ

Δεν ξανάγινε ποτέ τέτοια προσέλευση σε κοπή πίτας του συλλόγου! Γέμισε η αίθουσα του Επιμελητηρίου, ο προθάλαμος, οι διάδρομοι και αρκετοί έμειναν έξω στον πεζόδρομο!!! 

Το βραδάκι του Σαββάτου 28 Ιανουαρίου, όλα ήταν έτοιμα για την εκδήλωση. Αν και ταυτόχρονα έκοβαν την πίτα τους 4 ακόμη μεγάλοι σύλλογοι, δημιουργήθηκε το αδιαχώρητο! Πρώτη φορά έκοψαν ταυτόχρονα την πίτα τους τρεις μαζί σύλλογοι!
Σύλλογος των Αιτ/νων της Πάτρας ΑΓΙΟΣ ΚΟΣΜΑΣ Ο ΑΙΤΩΛΟΣ, Εκπολιτιστικός Σύλλογος Σαμακιάς Ο ΑΓΙΟΣ ΤΡΥΦΩΝ και Πολιτιστικός & Μορφωτικός Σύλλογος Βονώρτας Η ΑΓΙΑ ΚΥΡΙΑΚΗ! 
Αυτό θα πει συλλογικότητα!!! 


Οι καλεσμένοι χάρηκαν μια εκδήλωση λιτή μέσα στο πνεύμα της απαιτούμενης λιτότητας, μια και αποφεύχθηκαν οι πολυτέλειες και τα περιττά έξοδα. Σημειωτέον ότι η εκδήλωση ήταν και εντελώς παραδοσιακή και εντελώς οικογενειακή και πραγματικά συλλογική. 
Οι κυρίες των Συλλόγων με σπιτικά υλικά παρασκεύασαν τις δώδεκα νοστιμότατες βασιλόπιττες, φέτος πρωτοτύπησαν, άφησαν ελεύθερους τους καλεσμένους να παίρνουν το κομμάτι τους, το φλουρί, ένα ρολόι χειρός αξίας 370 ΕΥΡΩ το κέρασε και φέτος ο οικοδεσπότης πρόεδρος κ. Γιάννης Πορφύρης, το νέο χορευτικό χόρεψε παραδοσιακά τραγούδια, βραβεύτηκαν άτομα του λαού και της καθημερινότητα με ουσιαστικό έργο και δόθηκε η ευκαιρία όλοι οι παρευρισκόμενοι φορείς και εκπρόσωποι και να κόψουν βασιλόπιτα και να στείλουν τις ευχές τους. Βραβεύτηκαν, κατ’ αρχήν ο θρησκευτικός τουρισμός της ευρύτερης περιοχής μας και τα λαοφιλή μοναστήρια μας. 


Βραβεύτηκε πρώτη η Ιερά Μονή Παναγίας της Βαρνακώβης και η γερόντισσα αγία ηγουμένη Θεοδοσία για την διαχρονική προσφορά της και την προσφορά της Μονής στον θρησκευτικό τουρισμό μας, ακολούθησε η βράβευση του συγκροτήματος Μονών Τρικόρφου, ο ιδρυτής π. Νεκτάριος Μουλατσιώτηςκαι ΟΙ ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΜΟΝΑΧΟΙ και η πιο κοντινή Μονή στην Πάτρα, η Ιερά Μονή Μεταμορφώσεως Σκάλας Ναυπακτίας και ο Γέροντας ιδρυτής και κτήτορας της Μονής π. Σπυρίδων Λογοθέτης. 
Ολος ο κόσμος μέσα σε συγκινητική ατμόσφαιρα καταχειροκρότησε αυτή την χειρονομία και οι ομιλητές εξήραν τη σημασία του έργου των μοναστηριών και στον τομέα του θρησκευτικού τουρισμού και την τόνωση της τοπικής οικονομίας. 
Ακολούθησε η βράβευση του Περιστιάνου κ. Γιώργου Ρώρο, για την μεγάλη προσφορά του μέσω των αγώνων του στον Εμπορικό κόσμο και τον Εισαγωγικό Σύλλογο Πάτρας και τώρα στον Δήμο Πάτρας, συνέχεια βραβεύτηκε ο πρώτος καπετάνιος της περιοχής μας Αντιρριώτης καπετάν Νικόλας Κουμπουρλής, για την καταξίωσή του στις καρδιές όσων περνούσαν χρόνια τα "Καστέλια". 


Μέσα σε κλίμα ενθουσιασμού βραβεύτηκαν δυο εφημερίδες που χρόνια τώρα και χωρίς ανταλλάγματα, προβάλλουν την Αιτ/νία και το έργο του Συλλόγου ανελλιπώς. 
Βραβεύτηκε η εφημερίδα ΓΝΩΜΗ Αχαΐας του κ. Χρήστου και του διαδόχου του Γιάννη Χριστόπουλου και η εφημερίδα ΑΣΤΡΟ ΝΑΥΠΑΚΤΟΣ του φίλου του Συλλόγου κ. Μιχάλη Ζυγορονίκου, μέσα σε ενθουσιώδη χειροκροτήματα. 
Εκπληξη ήταν και η βράβευση των συντελεστών της εκπομπής ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ & ΑΠΟΔΡΑΣΗ, του ντουέτου ΕΛΕΝΗ ΜΙΣΣΟΥ & ΣΟΥΖΑΝΑ ΚΟΥΜΑΝΟΠΟΥΛΟΥ για τα όσα προσφέρουν με κόπο και κακουχίες για την ανάδειξη της υπαίθρου μας. 
Μέσα σε κλίμα ενθουσιασμού βραβεύτηκε και το ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΕΦΗΒΙΚΟ ΧΟΡΕΥΤΙΚΟ του Συλλόγου για τη συμπλήρωση 5 χρόνων και 175 παραστάσεων με επιτυχία. 


Ακολούθησαν βραβεύσεις ανθρώπων της επιστήμης!!! Βραβεύτηκε η νέα καθηγήτρια Πανεπιστημίου Οκλαχόμα ΗΠΑ με σπάνιες διακρίσεις στην Μουσική και διδακτορικό ήδη, ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΑΘ. ΑΚΑΡΕΠΗ, μας τιμά και μας κάνει υπερήφανους στην Αμερική, ο νέος επιστήμονας μας στον ευαίσθητο νέο κλάδο ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΔΙΚΤΥΩΝ για την απόκτηση και μεταπτυχιακού διπλώματος πρόσφατα στην Αγγλία και το κορίτσι θαύμα στις ξένες γλώσσες, ΤΟ ΑΧΑΙΟ – ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΚΟ ΞΕΝΟΓΛΩΣΣΟ ΠΟΛΥΛΕΞΙΚΟ, όπως την ονόμασε ο πρόεδρος, το μέλος μας ΓΚΕΛΥ ΔΕΛΗΜΑΡΗ!! 
Τέλος βραβεύτηκαν νεοεισελθόντες φοιτητές και αριστούχοι μαθητές. 


Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους, ο πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Δυτ Ελλάδος κ. Κώστας Καρπέτας, ο βουλευτής Αχαΐας κ. Νίκος Νικολόπουλος, η πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Πάτρας κα Βίβιαν Σαμούρη, Η Γραμματέας του Δημοτικού Συμβουλίου Πάτρας και επίτιμος πρόξενος της Δημοκρατίας των Φιλιππίνων κα Αναστασία Μανωλοπούλου, ο πρόεδρος του Εμπορικού & Εισαγωγικού Συλλόγου Πάτρας και Δημοτικός Σύμβουλος Πατρών κ.Γιώργος Ρώρος, ο Δημοτικός Σύμβουλος Ναυπακτίας κ. Κων/νος Γ. Νούλας, οι πρόεδροι Δημοτικών Ενοτήτων, Ανατολικής Δημοτικής Κοινότητας Πάτρας κα Κανέλλα Σολωμού, με το μέλος της Ανατολικής Δημοτικής Κοινότητας Πάτρας κα Κονδυλία Πλώτα, ο πρόεδρος Τοπικής Κοινότητας Δενδροχωρίου Ναυπακτίας κ.Γιώργος Κ. Τσώτας, η πολιτευτής Αχαΐας κα Νατάσσα Ράγιου, η πολιτευτής Αχαΐας κα Πηνελόπη Παναγιωτοπούλου, ο πολιτευτής Αχαϊας και Δημοτικός σύμβουλος Αιγίου κ. Δημ. Τριανταφυλλόπουλος, ο πολιτευτής Αχαϊας κ. Αγγ. Τσιγκρής, ο πρόεδρος Συνταξιούχων του Δημοσίου και πανελλαδικής ένωσης κ.Σπ. Αντωνόπουλος, ο γραμ. Ενωσης συνταξ. αστυνομικών κ. Βασ. Μπουλαλάς, ο εκπρόσωπος της Ενωσης Αξιωμ. Αστυνομίας και πρώην δημ σύμβουλος Πάτρας κ.Σπ. Ράϊκος, ο πρόεδρος του Ναυπακτιακού Συνδέσμου κ. Ηλίας Δημητρόπουλος, ο επίτιμος πρόεδρος Ναυπακτίων κ. Φιλ. Κονίδας, ο γραμ. του Συλλόγου των εν Πάτραις Κερκυραίων κ. Γιώργος Λάμπουρας, ο πρόεδρος του Μουσικοχορευτικού Συλλόγου ΑΡΙΣΤΕΙΔΗΣ ΜΟΣΧΟΣ καθηγητής κ. Κων/νος Κούρτης με όλο το Δ.Σ., το μέλος του Δ.Σ. των Δωριέων της Πάτρας και μέλος της Ενωσης Γυναικών Πάτρας κα Αφροδίτη Λάγιου, ο πρόεδρος και μέλη από το συμβούλιο του Φιλοδ. & Περ. Συλλόγου Αηλιωτών ΙΘΩΡΙΑ, εκπρόσωπος από τα Δ.Σ. των Λευκαδίων Πάτρας, Συνδέσμου Αχαίας Κύπρου Αχαιών Ακτή, Συλ. Ατόμων με Σκλήρυνση κατά πλάκας και πολλοί άλλοι. 
Την πίττα ευλόγησε ο καλικέλλαδος Αιτωλοακαρνάνας και μέλος του Δ.Σ π.Απόστολος Ζαφείρης. Έψαλλε η βυζαντινή χορωδία των μοναχών της Ι. Μ. Μεταμορφώσεως Ναυπάκτου. 
Το φλουρί βρήκε ο μικρός μαθητής και ποδοσφαιριστής από το Νέο Σούλι,Βασιλάκης Ανδρ. Μπέλτας. 

                                             ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

ΑΠΟ ΞΗΡΟΜΕΡΟ NEWS

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου