27 Ιανουαρίου 2012

ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ ΣΤΟΧΟΣ Η ΑΝΕΓΕΡΣΗ ΕΡΓΑΤΙΚΩΝ ΚΑΤΟΙΚΙΩΝ ΣΤΗ ΒΟΝΙΤΣΑ

«Να μην χαθεί η δυνατότητα για την ανέγερση 36 εργατικών κατοικιών στη Βόνιτσα». Αυτό ήταν το βασικό νόημα σημερινής ενδιαφέρουσας σύσκεψηςπου έλαβε χώρα στο δημαρχείο Ακτίου-Βόνιτσας. 

Ως γνωστόν το κατασκευαστικό και το δανειακό πρόγραμμα του Οργανισμού Εργατικής Κατοικίας έχει πάρει την τροχιά της… γενικότερης οικονομίας τα τελευταία χρόνια. 
Ωστόσο το γεγονός ότι κάποιοι πόροι στον ΟΕΚ έχουν εξευρεθεί και ενδέχεται επιλεκτικά να προχωρήσει σε κάποιες περιοχές της χώρας η ανέγερση εργατικών κατοικιών κινητοποίησε τα στελέχη του Περιφερειακού Τμήματος Αιτωλοακαρνανίας, προεξάρχοντος του προϊσταμένου του Γιάννη Μπίνα που πήρε «ζεστά» την υπόθεση. 
Η προσδοκία εξάλλου πως μπορεί να «ζεσταθεί» ξανά η υπόθεση τηςανέγερσης επιπλέον κατοικιών στη Βόνιτσα, κινητοποίησε και τη δημοτική αρχή. 
Έτσι χθες στη Βόνιτσα, έλαβε χώρα σύσκεψη υπό τον αντιδήμαρχο Θύμιο Φερεντίνο, τον προϊστάμενο Γ. Μπίνα και δύο στελέχη του περιφερειακού τμήματος του ΟΕΚ, εκπροσώπου του Εργατικού Κέντρου Λευκάδας και προέδρων τοπικών συμβουλίων. 
Βασικό αντικείμενο της σύσκεψης η ανάγκη να προχωρήσει η διαδικασία απογραφής εν δυνάμει δικαιούχων εργατικής κατοικίας στην ευρύτερη περιοχή. 
Η συγκέντρωση πολλών σχετικών αιτήσεων (άνω των 150) θεωρείται βασικό προαπαιτούμενο μπει η Βόνιτσα στη λίστα των περιοχών που θα ενταχθούν ξανά στο κατασκευαστικό πρόγραμμα. 
Σε αυτή την κατεύθυνση εξάλλου θα βοηθήσει και γεγονός πως υπάρχει η οικοδομική άδεια για 36 νέες εργατικές κατοικίες. Στόχος λοιπόν του δήμου Ακτίου-Βόνιτσας είναι να καταγράψει μεγάλο ενδιαφέρον δικαιούχων στην περιοχή.

ΑΠΟ ΑΓΡΙΝΙΟ NEWS

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου