22 Ιανουαρίου 2012

Συνεστίαση Κατούνας: Δεν έπεφτε… καρφίτσα!

Το αδιαχώρητο επικράτησε σε ακόμη μια πετυχημένη συνεστίαση που διοργάνωσε ο Πολιτιστικός Σύλλογος Κατουνιωτών Αθήνας, χθες βράδυ Σάββατο 21 Ιανουαρίου 2012 στο κέντρο «Το Πιπέρι» στο Μπουρνάζι. 

Ηοικονομική κρίση όσο και αν έχει επηρεάσει όλους αρνητικά, δε στάθηκε δυνατή να πτοήσει τους κατουνιώτες και τους φίλους τους, οι οποίοι έδωσαν δυναμικό «παρών» με συμμετοχή που ξεπέρασε κάθε προηγούμενο. 
Η εκδήλωση ξεκίνησε μέσα σε μια κατάμεστη αίθουσα, με ομιλία χαιρετισμό του προέδρου του Συλλόγου Βαγγέλη κουτιβή, ο οποίος ευχήθηκε το 2012 να είναι μια χρονιά δημιουργική, με ατομική και οικογενειακή υγεία στους παρευρισκομένους και σε όλο τον λαό της Κατούνας. 





Ο Βαγγέλης Κουτιβής, αφού ευχαρίστησε τους παρευρισκόμενους, για τη συμμετοχή τους, έκανε ειδική αναφορά στην οικονομική κρίση που μαστίζει τη χώρα μας λέγοντας: 
«Στο απίστευτα θολό 2012 μπαίνουμε όλοι μας λαβωμένοι οικονομικά, με βεβαιωμένα χρέη προς κάθε κατεύθυνση, με καταστροφή οικογενειών, περιουσιών, παραδόσεων και αξιοπρέπειας. 
Οι παππούδες μας και οι γονείς μας πέρασαν δυστυχία, κατοχή, πείνα,απώλεια περιουσίας και ζωής, παρέμειναν όμως αξιοπρεπείς και στο τέλος βγήκαν νικητές. 
Σε εμάς λοιπόν απομένει το 2012 να αποδείξουμε, ότι μπορούμε να σταθούμε όρθιοι σε όλα τα εμπόδια που μας έχουν σχεδιάσει και σε όλα τα χτυπήματα που μας δίνουν καθημερινά. 
Ο Σύλλογος μας και η εφημερίδα μας η Κατούνα ενδυναμώνει την κοινωνική αλληλεγγύη μεταξύ των συγχωριανών και αντιστέκεται στο ρεύμα της αλλοτρίωσης των ιδεών και των αξιών. 
Ένα μικρό παράδειγμα είναι ότι στον αποψινό μας χορό δεν καλέσαμε κανέναν πολιτικό. 





Καλή χρονιά με δύναμη, ελπίδα και πίστη και με την αποφασιστικότητα που μας διακρίνει σαν γνήσιοι Ξηρομερίτες, θα αγωνιστούμε για τα δίκαια του τόπου μας». 
Στη συνέχεια ο πάτερ-Νεκτάριος Γερονικολός Πρωθιερέας του Αγίου Σπυρίδωνα Νέας Ιωνίας που κατάγεται από την Κωνωπίνα, ευλόγησε την πίτα και έκοψε το πρώτο κομμάτι. 
Την εκδήλωση χαιρέτησαν o Καθηγητής Πανεπιστημίου και πρόεδρος της Αιτωλικής Πολιτιστικής Εταιρείας Παναγιώτης Κοντός και ο Μπάμπης Τσελεπής πρόεδρος της Ξηρομερίτικης εταιρείας Λόγου και Τέχνης. 
Την εκδήλωση έκλεισε με χαιρετισμό ο Αντιπρόεδρος του συλλόγουΠαπαδημητρίου Γεώργιος, ο οποίος καλωσόρισε τους καλεσμένους και ευχήθηκε σε όλους καλή χρονιά. 
Η έκπληξη της βραδιάς ήταν ο γνωστός παραδοσιακός τραγουδιστής Βασίλης Κολοβός, ο οποίος κατάγεται από τις Φυτείες και ερμήνευσε σπάνια δημοτικά επιλεγμένα τραγούδια όπως: «Στο Μαχαλά οι όμορφες και στη Κατούνα οι άσπρες…». 
Ήταν μια εκδήλωση όπου επικράτησε πολύ κέφι και ο χορός κράτησε ως τις πρωινές ώρες με την πίστα χορού πάντα γεμάτη κόσμο. 





Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους: ο πρωθιερέας Νεκτάριος Γερονικολός, ο καθηγητής Πανεπιστημίου και πρόεδρος της Αιτωλικής πολιτιστικής εταιρίας Παναγιώτης Κοντός, ο πρόεδρος της Ξηρομερίτικης Εταιρίας Λόγου και Τέχνης Μπάμπης Τσελεπής και τα μέλη του Δ.Σ. Γεώργιος Μπαρμπαρούσης, Γεώργιος Κουβέλης και Χρήστος Γαζέτας, από το σύλλογο Κωνωπίνας ο Αντιπρόεδρος Λεωνίδας Καραμπέκιος, ο συγγραφέας και πρώην πρόεδρος Φυτειών Μπάμπης Κουβέλης, από το σύλλογο Θυρίου η Ελευθερία Σώζου, ο πρόεδρος του συλλόγου Αγραμπέλου Γιώργος Τσέλιος, ο πρόεδρος του συλλόγου Βελανιδιάς Σπύρος Φυσελιάς, ο πρόεδρος του συλλόγου ΑετούΘανάσης Αναγνωστέλος, ο πρόεδρος του συλλόγου Μπαμπίνης Νίκος Κυριαζής, κ.α.

ΑΠΟ ΞΗΡΟΜΕΡΟ NEWS
ΦΩΤΟ PHOTOTSELIOS

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου