19 Φεβρουαρίου 2012

ΟΔΥΝΗΡΗ ΗΤΤΑ ΜΕ ΣΚΟΡ 0-2 ΤΟΥ Α.Ο. ΠΑΛΑΙΡΟΥ ΑΠΟ ΤΟ ΣΠΑΡΤΟ (19-2-2012)

Του Αποστόλη Μπαλατσούρα
Την ήττα με σκορ 0-2 γνώρισε η ανδρική ομάδα της Παλαίρου από την ομώνυμη του Σπάρτου. Ο αγώνας ήταν πολύ κρίσιμος βαθμολογικά καθώς και οι δύο ομάδες καιγόντουσαν για τους βαθμούς. 





Στο πρώτο ημίχρονο το παιχνίδι ήταν μοιρασμένο, με την Πάλαιρο να είναι ελαφρώς καλύτερη και να έχει την υπεροχή στον αγωνιστικό χώρο. Η υπεροχή της Παλαίρου μετουσιώθηκε και σε ένα δοκάρι με τον Κολοβό Αλέξανδρο. Παρόλο όμως που η Πάλαιρος είχε την υπεροχή, το Σπάρτο κατόρθωσε να πετύχει το γκολ σε μία αντεπίθεση, τρία λεπτά πριν τη λήξη του πρώτου ημιχρόνου. 
Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με την Πάλαιρο αποφασισμένη να πάρει τον αγώνα. Τα πρώτα 25 λεπτά του δευτέρου ημιχρόνου ήταν ένας επιθετικό μονόλογος για τους γηπεδούχους που στην κυριολεξία έπαιζαν το Σπάρτο στο μισό γήπεδο. Ειδικά στο δεκάλεπτο 10΄- 20΄ χάθηκαν τρομερές ευκαιρίες που θα μπορούσαν να είχαν αλλάξει τελείως την ροή του αγώνα. 





Ο χορός των χαμένων ευκαιριών ξεκίνησε στο 10΄λεπτό όταν ανεπανάληπτο τετ-α-τετ του επιθετικού της Παλαίρου αποκρούει ο τερματοφύλακας του Σπάρτου ενστικτωδώς. Στο αμέσως επόμενο λεπτό νέα τρομερή ευκαιρία για την Πάλαιρο με τον Πανταζή Απόστολο ο οποίος σε κενό τέρμα δεν καταφέρνει να στείλει την μπάλα με κεφαλιά στα δίχτυα του εξουδετερωμένου γκολκίπερ. Δύο λεπτά αργότερα νέα κεφαλιά επιθετικού της Παλαίρου στέλνει την μπάλα μόλις άουτ. Στο αμέσως επόμενο λεπτό νέα άτυχη στιγμή για την Πάλαιρο καθώς ο Κολοβός Αλέξανδρος ύστερα από πολύ ωραία ενέργεια και πολύ δυνατό σουτ στέλνει την μπάλα στο κάθετο δοκάρι. Ακολούθησαν άλλες δύο πολύ καλές ευκαιρίες για την Πάλαιρο μέχρι να φτάσουμε στο 26΄λεπτό όπου επαληθεύτηκε ο άγραφος νόμος του ποδοσφαίρου. 
Στην μοναδική του αντεπίθεση το Σπάρτο κατόρθωσε με υποδειγματικό ψηλοκρεμαστό πλασέ να γράψει το 0-2 και κατά κάποιο τρόπο να κλειδώσει την νίκη. Η ομάδα της Παλαίρου προσπάθησε να γυρίσει το ματς, συνέχισε να έχει την απόλυτη υπεροχή στον αγωνιστικό χώρο αλλά το Σπάρτο με μαζική άμυνα κατόρθωσε να μην δεχτεί γκολ και να πάρει την υπερπολύτιμη νίκη που το απομάκρυνε από την ζώνη του υποβιβασμού. 





Κρίμα για την νεανική ομάδα της Παλαίρου που αδικείται απόλυτα από το τελικό σκορ (δύο δοκάρια), αλλά στο ποδόσφαιρο δεν κερδίζει αυτός που έχει τις ευκαιρίες και την κατοχή μπάλας αλλά αυτός που βάζει τα γκολ. 
Πλέον τα πράγματα για την Πάλαιρο γίνονται πολύ δύσκολα και πρέπει όλοι να αφυπνιστούν και να αναλάβουν τις ευθύνες τους, διότι είναι κρίμα αυτή η νεανική ομάδα που απέδειξε στο δεύτερο ημίχρονο ότι μπορεί να παίξει πολύ καλό ποδόσφαιρο, να κινδυνεύει με υποβιβασμό. 
Τέλος πολύ καλή η διαιτησία του κ. Τριανταφύλλου Δημήτριου και των βοηθών του κ.κ. Κακατσίδη Γρηγόρη και Ντζουροπάνου Δ. σε έναν κρίσιμο βαθμολογικά αγώνα.







Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου