9 Φεβρουαρίου 2012

Δήμος Ακτίου - Βόνιτσας: Κρατάει μικρό καλάθι

Ψηφίστηκε κατά πλειοψηφία το τεχνικό πρόγραμμα του 2012, του δήμου Ακτίου- Βόνιτσας, το οποίο περιλαμβάνει έργα της τάξης των 15 εκ. ευρώ, μεταξύ των οποίων βρίσκονται και έργα του ΕΣΠΑ. 

Όπως είπε όμως ο δήμαρχος Νίκος Σολδάτος, μιλώντας χτες στο ΑΙΧΜΗ Radio, δεν είναι πολύ αισιόδοξος ότι θα καταφέρει να υλοποιηθεί αυτό το πρόγραμμα, διότι οι θεσμοθετημένοι πόροι από την πολιτεία όλο και μειώνονται. Έτσι αναγκαστικά θα περιμένει να δει ποια είναι τα ποσά που τελικά θα καταλήξουν στα ταμεία του δήμου και στη συνέχεια θα προγραμματίσει. Στο μεταξύ και οι δημότες δεν καταφέρνουν να ανταποκριθούν επαρκώς στις υποχρεώσεις τους προς το δήμο, με αποτέλεσμα τα δημοτικά τέλη να πληρώνονται με δυσκολία. 
Την απαισιοδοξία του εξέφρασε ο κ. Σολδάτος και σε ότι αφορά τα χρήματα που θα διατεθούν για το δήμο από το πρόγραμμα ΑΝΑΣΑ του Αμβρακικού, δεδομένου ότι πρόκειται για πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων και λόγω της οικονομικής κρίσης οι πόροι είναι περιορισμένοι. Αν υποθέσουμε ότι διατεθεί το αρχικό ποσό που είχε προγραμματιστεί που ανερχόταν στα 120 εκ. ευρώ τότε οι πρώην δήμοι Ανακτορίου και Μεδεώνος που βρέχονται από τον Αμβρακικό, θα δικαιούνταν 60 εκ. ευρώ. Κάτι τέτοιο όμως είναι αδύνατο, γι’ αυτό και ο δήμαρχος δεν ανησυχεί ιδιαίτερα που δεν έχει ακόμα έτοιμες μελέτες για την άμεση ένταξη έργων. Παρόλα αυτά, όπως υπογράμμισε ο ίδιος, υπάρχουν συγκεκριμένες προτάσεις που μπορούν να κατατεθούν άμεσα, και έως ότου ολοκληρωθεί η διαδικασία ένταξης, να ωριμάσουν. Μια τέτοια πρόταση αφορά στην επέκταση και βελτίωση της μαρίνας Βόνιτσας, καθώς και κάποιες αναπλάσεις σε τοπικές κοινότητες. 
Αυτό βέβαια που προκαλεί απορία, την οποία εξέφρασε και ο κ. Σολδάτος, είναι γιατί μέσα στο πρόγραμμα αναφέρονται έργα αναπλάσεων ακόμα και αιολικά πάρκα, αφού ο στόχος του θεωρητικά είναι η διάσωση του Αμβρακικού. Κατά την άποψη του δημάρχου, προτεραιότητα έχουν τα περιβαλλοντικά έργα. Όπως και να εξελιχθεί η κατάσταση ο δήμος Ακτίου - Βόνιτσας θα καταφέρει να εντάξει έργα, εφόσον τελικά ξεκινήσει η χρηματοδότηση.

ΑΠΟ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΑΙΧΜΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου