17 Μαρτίου 2012

Νίκη και πρωτάθλημα για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά για την παιδική ομάδα του Α.Ο. Παλαίρου (17-3-2012)

Μαθηματικός επίλογος σήμερα για την παιδική ομάδα της Παλαίρου που φιλοξένησε την αντίστοιχη του Α.Γ.Σ. Αστακού για το πρωτάθλημα του Δ’ ομίλου της Ε.Π.Σ. Αιτωλ/νίας. Τελικό σκορ, Α.Ο. Παλαίρου – Α.Γ.Σ. Αστακού 3-1. 







Αν και απομένουν ακόμη άλλες δύο αγωνιστικές, η ομάδα του Α.Ο. Παλαίρου έχει κατακτήσει με τη σημερινή νίκη το πρωτάθλημα μιας και προπορεύεται του ομίλου της με διαφορά στη βαθμολογία επτά (7) βαθμούς από τον δεύτερο Ακαρνανικό Φυτειών. 
Είναι η δεύτερη χρονιά στη σειρά που η αγαπημένη μας παιδική ομάδα κερδίζει το πρωτάθλημα στον όμιλό της, κάνοντάς μας υπερήφανους, ενώ υπόσχεται ένα ελπιδοφόρο μέλλον. 

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (Δύο αγωνιστικές πριν το τέλος)

Α/Α

ΣΩΜΑΤΕΙΟ

ΤΕΡΜΑΤΑ
ΥΠΕΡ
ΤΕΡΜΑΤΑ
ΚΑΤΑ
ΒΑΘΜΟΙ
1.
ΑΟ ΠΑΛΑΙΡΟΥ
51
23
31
2.
ΑΚΑΡΝΑΝΙΚΟΣ ΦΥΤΕΙΩΝ
43
31
24
3.
ΑΓΣ ΑΣΤΑΚΟΥ
36
22
23
4.
ΑΜΦΙΛΟΧΟΣ
32
37
16
5.
ΑΜΒΡΑΚΙΚΟΣ ΛΟΥΤΡΟΥ
26
24
13
6.
ΑΕΤΟΣ ΞΗΡΟΜΕΡΟΥ
23
27
13
7.
ΑΕ ΧΑΛΚΙΟΠΟΥΛΩΝ
24
48
11
8.
ΗΡΑΚΛΗΣ ΑΣΤΑΚΟΥ
4
37
-3







Να αναφέρουμε, για την ιστορία, ότι ο σημερινός αγώνας δεν ήταν αγώνας εξ αναβολής όπως όρισε η ΕΠΣΝΑ, αλλά αγώνας που διεκόπη στο 39ο λεπτό με σκορ 2-0 υπέρ της Παλαίρου. Συνεπώς, έπρεπε να παιχτεί ο αγώνας από το σημείο που διεκόπη και όχι εξ ολοκλήρου. Ο ΚΑΠ αυτό ορίζει και δεν ξεχωρίζει αν ο αγώνας είναι παίδων ή ανδρών. Δηλαδή, αν ένας αγώνας διακοπεί δέκα φορές, θα διεξαχθεί δέκα φορές από την αρχή; ΑΥΤΑ ΔΕΝ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΠΟΥΘΕΝΑ… 





Όσο αφορά το αγωνιστικό μέρος του παιχνιδιού, η ομάδα του Α.Ο. Παλαίρου αρκετά ανώτερη από την αντίστοιχη του Αστακού κέρδισε σχετικά εύκολα και δίκαια. 
Στο πρώτο ημίχρονο του αγώνα οι παίκτες της Παλαίρου φάνηκε από νωρίς ότι ήθελαν να καθαρίσουν την υπόθεση τίτλου. Με δύναμη και πάθος κέρδισαν τις προσωπικές μονομαχίες και έκλεισαν την αντίπαλη ομάδα στο μισό γήπεδο. 
Μόλις στο 9ο λεπτό έπειτα από κάθετη μπαλιά ο Κολοβός Αλέξανδρος βρέθηκε μόνος του απέναντι στον τερματοφύλακα του Αστακού και με ψηλοκρεμαστό πλασέ έγραψε το 1-0 μέσα σε ζωηρούς πανηγυρισμούς. Στο 15ο λεπτό και ενώ ο αγώνας συνεχίζεται στο ίδιο μοτίβο, ο Ζέλος Χρήστος βρίσκει το δεξί κάθετο δοκάρι του Αστακού έπειτα από αριστοτεχνικό σουτ έξω από τη μεγάλη περιοχή. 




Ο Λίτος Αλέξανδρος κάνει τα σλάλομ του και βγάζει πανέμορφες μπαλιές στους επιθετικούς, ο Παπαζώης Αντώνης από αριστερά βγαίνει σαν σίφουνας στην επίθεση, στο κέντρο ο Κατσαμπίρης Κώστας, ο Κολοβός Γιώργος και ο Σκανδάλης Βασίλης έχουν κερδίσει κατά κράτος τις ψηλές μπαλιές και η αμυντική γραμμή με τους Τσακάλη Μάκη, Κολοβό Δημήτρη και μαέστρο τον Ζουμή Άκη δεν αφήνει να περάσει τίποτα αφήνοντας τον Τερματοφύλακα Κουτσογιώργο απλό θεατή του αγώνα. 
Στο 18ο λεπτό και μετά από σέντρα απ’ τα αριστερά όπως επιτίθεται η Πάλαιρος ο Κολοβός Αλέξανδρος κερδίζει την εναέρια μονομαχία και με καρφωτή κεφαλιά γράφει το 2-0. Στο 21ο λεπτό ο ίδιος παίκτης έχει οριζόντιο δοκάρι για να καθαρίσει νωρίς το παιχνίδι, αλλά η θεά του ποδοσφαίρου λέει για μια ακόμη φορά όχι. Η ομάδα του Αστακού στο πρώτο ημίχρονο είχε μια πολύ καλή ευκαιρία για να πετύχει γκολ, έπειτα από στημένη μπάλα (φάουλ) από δεξιά, αλλά ο Κουτσογιώργος Δημήτρης με υπερένταση έδιωξε τη μπάλα κόρνερ. 



Στο δεύτερο ημίχρονο η ομάδα της Παλαίρου κατέβασε τις μηχανές της, είχε όμως αξιόλογες ευκαιρίες, αλλά η ομάδα του Αστακού ισορρόπησε κάπως το ματς. 
Ωστόσο στο 59ο λεπτό σημειώθηκε ανατροπή του Κολοβού Αλέξανδρου μέσα στην περιοχή αλλά ο διαιτητής είπε να συνεχιστεί το παιχνίδι. Στη συνέχεια της φάσης όμως ο διαιτητής διέκοψε το παιχνίδι παρατηρώντας δύο παίκτες από τις δύο ομάδες και μετά το ελεύθερο, φεύγοντας η μπάλα για το FAIR PLAY προς την Πάλαιρο, παίκτης του Αστακού κέρδισε τη μπάλα και από απροσεξία των αμυντικών της Παλαίρου έγραψε με κοντινό πλασέ το 2-1. Ο πάγκος της Παλαίρου διαμαρτυρήθηκε έντονα, αλλά σε αυτό δεν μπορεί να φταίει ο διαιτητής. 
Το παιχνίδι έλαβε τέλος στο 68ο λεπτό όταν ο Ζέλος Χρήστος βρέθηκε μόνος του απέναντι στον τερματοφύλακα του Αστακού και με κοντινό πλασέ έγραψε το τελικό 3-1 μέσα σε ξέφρενους πανηγυρισμούς των παικτών και των φιλάθλων. 






Μετά το τελικό σφύριγμα οι παίκτες και των δύο ομάδων έδωσαν τα χέρια μεταξύ τους και στους διαιτητές μέσα σε φιλικότατο κλίμα. 
Στην εξέδρα φίλαθλοι άναψαν πυρσούς, τα μεγάφωνα του γηπέδου έπαιξαν χορευτικούς ρυθμούς, οι παίκτες της Παλαίρου έτρεξαν προς τους φιλάθλους για τα καθιερωμένα ΟΛΕ – ΟΛΕ και οι σαμπάνιες άνοιξαν… 
Πάρα πολύ καλή η διαιτησία των κυρίων: Θεοφίλη Αριστοτέλη, Καλαμάρη Κων/νου και Κολοσιώνη Παναγιώτη. 
Νοσηλεύτρια αγώνα: Ιωάννου Δήμητρα. 





 Συνθέσεις ομάδων 

Α.Ο. ΠΑΛΑΙΡΟΥ: Κουτσογιώργος Δ., Τσακάλης Γ., Κολοβός Δ., Ζουμής Γ., Σκανδάλης Β., Κολοβός Γ., Ζέλος Χ., Κατσαμπίρης Κ.(53’ Τσέλιος Ν.), Λίτος Α., Κολοβός Α.(71’ Γιαννιάς Ν.), Παπαζώης Α. (69’ Χρυσούλης Λ.). 

Α.Γ.Σ. ΑΣΤΑΚΟΥ: Ρήγαλος Γ., Ντίνος Ν., Στρατούλης Κ. (Γκωριάλης Δ., Τσακάλης Π., Μέντης Ν., Ντίνος Α. (71’ Κουτσολάμπρος Δ.), Ζαρκαδούλας Α. (76’ Λιβάνης Θ.), Δημητρίου Α., Μανωλίτσης Θ., Σκουτέρης Ο., Τριάντης Δ. 








Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου