26 Μαρτίου 2012

Γίνε και εσύ ένας anaktoristas!

Στην λογική των Αtenistas της Αθήνας ή των Thessalonistas της Θεσσαλονίκης, των Paguristas των Ιωαννίνων και με υψηλό το αίσθημα της προσφοράς δημιουργήθηκε στην Βόνιτσα η εθελοντική ομάδα Anaktoristas. 

Οι Anaktoristas είναι μια μη κερδοσκοπική ομάδα χωρίς προέδρους και καταστατικά με μόνο όχημα την αγάπη τους για την Βόνιτσα. Στην πρώτη τους ανακοίνωση στο facebook μας δίνουν το στίγμα αλλά και τον άξονα στον οποίο θα κινηθούν. Αναλυτικά μας γράφουν: 
‘’Οι Anaktoristas είμαστε μια ανοιχτή ομάδα δράσης ευαισθητοποιημένων ανθρώπων που αγαπάμε τον τόπο μας και στοχεύουμε στον συντονισμό δραστηριοτήτων που θα αναδείξουν τις ομορφιές της πόλης μας έχοντας ως επίκεντρο το περιβάλλον. Είναι μια ομάδα μη κερδοσκοπική που απευθύνεται σε όλους εσάς που θέλετε να αναλάβετε δράση αφήνοντας στην άκρη τα λόγια. Νέοι, γέροι, παντρεμένοι , ανύπαντροι, εργα...ζόμενοι , άνεργοι όλοι χωράμε στην ομάδα και όλων μας οι ιδέες είναι σημαντικές. Αυτό που θέλουμε όλοι είναι μια καθαρή πόλη, ελεύθερα πεζοδρόμια, ελεύθερες πλατείες, ελεύθερους δημόσιους χώρους που θα επιτρέπουν στον καθένα από μας να ζούμε αρμονικά με το φυσικό μας περιβάλλον. Πιστεύοντας στη δύναμη του εθελοντισμού και στη δύναμη του καθενός από εσάς ξεχωριστά ελπίζουμε όλοι μαζί να δράσουμε προκειμένου να δημιουργήσουμε μια πόλη όσο το δυνατόν πιο καθαρή. Η ευθύνη δεν είναι των άλλων είναι δική μας και είναι καιρός πλέον να αναλάβουμε δράση σταματώντας να κατηγορούμε την πολιτεία. Λαμβάνοντας υπόψη τις ανάγκες του τόπους μας θα αναπτύξουμε ένα ευρύ πεδίο δραστηριοτήτων που θα οδηγήσουν σε αλλαγές. Ενδεικτικά αναφέρουμε: δεντροφύτευση, καθαρισμό παραλιών, δρόμων, παιδικών χαρών, γνωριμία με τους ιστορικούς χώρους του τόπου μας. Η γνώμη και οι ιδέες όλων σας είναι ευπρόσδεκτες. Σίγουρα δεν θα λύσουμε όλα τα προβλήματα αλλά μπορούμε να κάνουμε καλύτερη την πόλη και την ζωής μας. Ο τόπος μας έχει μια απίστευτη δυναμική και αυτήν ακριβώς πρέπει να αναδείξουμε! Τι λέτε; Εσύ, εγώ, όλοι μαζί μπορούμε και προχωράμε στη δράση! Υπεύθυνη συναντήσεων και συντονισμού ομάδας: Αλεξία Χασακή.’’

Από e-Βόνιτσα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου