5 Απριλίου 2012

Θετική απάντηση για την σύνδεση Αιτωλ/νίας - Λευκάδας

«Εντάσσεται στο ΕΣΠΑ και δημοπρατείται η σύνδεση του οδικού άξονα “Αμβρακία-Άκτιο” με τη Λευκάδα», απάντησε ο υφυπουργός Υποδομών σε Αν. Μακρυπίδη και Σπύρο Μαργέλη. 

Θετική απάντηση έλαβε ο Βουλευτής Ανδρέας Μακρυπίδης από τον Υφυπουργό ΥποδομώνΓιάννη Μαγκριώτη σε σχετική ερώτηση που είχε καταθέσει μαζί με το Βουλευτή ΛευκάδαςΣπύρο Μαργέλη, με την οποία ζητούσαν την κατασκευή του δρόμου Λευκάδα-Άγιος Νικόλαος-Βόνιτσα και Άγιος Νικόλαος-Άκτιο (σύνδεση με τον αυτοκινητόδρομο ΑΜΒΡΑΚΙΑ – ΑΚΤΙΟ). Στην απάντηση που δόθηκε μεταξύ άλλων αναφέρεται: 
«Το Υπουργείο Υποδομών έχει προχωρήσει στην εκπόνηση των οριστικών μελετών και των τευχών δημοπράτησης του υπόψη έργου, τα οποία εκτιμάται ότι θα ολοκληρωθούν μέχρι τέλη Απριλίου 2012 .Στη συνέχεια το Υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων θα προχωρήσει στην ένταξη του υπόψη έργου στο ΕΣΠΑ, εντός του 2ου τριμήνου του 2012, και ακολούθως στη δημοπράτηση του με προϋπολογισμό 30 εκατ. Ευρώ περίπου.» 
Ο Ανδρέας Μακρυπίδης εκφράζει την ικανοποίηση του γιατί ένα χρόνιο αίτημα τόσο των δημοτών της Βόνιτσας όσο και της Λευκάδας παίρνει το δρόμο της υλοποίησης. Η κατασκευή του συγκεκριμένου έργου θα συμβάλλει αποφασιστικά στην περαιτέρω ανάπτυξη των εν λόγω περιοχών της Αιτωλοακαρνανίας και της Λευκάδας, που τα τελευταία χρόνια αναπτύσσονται με γρήγορους ρυθμούς, με την ανάδειξη των συγκριτικών πλεονεκτημάτων τους.

ΑΠΟ ΑΓΡΙΝΙΟ PRESS

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου