5 Απριλίου 2012

Λειτουργία τράπεζας τροφίμων και ρούχων στον Ι. Ν. Αγίου Αθανασίου Κατούνας

Προσπαθώντας να βοηθήσει άμεσα στην επίλυση σημαντικών προβλημάτων που αντιμετωπίζουν αρκετοί συμπατριώτες μας στην περιοχή μας, η Αρχιερατική περιφέρεια Κατούνας προχώρησε στη δημιουργία «Τράπεζας Τροφίμων και ρούχων», προκειμένου οποιαδήποτε στιγμή οι έχοντες ανάγκη να βρίσκουν τα απαραίτητα είδη πρώτης ανάγκης (τρόφιμα, ρούχα, παπούτσια). 

Έχοντας συναίσθηση της τρομακτικής οικονομικής κρίσης που μαστίζει κυρίως τα χαμηλά κοινωνικά στρώματα του λαού μας, η Αρχιερατική Περιφέρεια Κατούνας απευθύνεται στη συνείδηση κάθε πιστού που δεν ανέχεται να βλέπει έναν συνάνθρωπό του, ανυπόδητο, ρακένδυτο και πεινασμένο, ζητώντας του να μην πετάξει τίποτε που δεν χρειάζεται. 
Ο Τόπος που θα συγκεντρώνονται είναι ο Ιερός Ναός Αγίου Αθανασίου Κατούνας και μας περιμένει όλους!!! 
ΑΣ ΓΙΝΟΥΜΕ ΟΛΟΙ «ΧΟΡΗΓΟΙ» ΣΤΗ ΑΓΑΠΗ!!!... 

Ιερά Μητρόπολις Αιτωλίας και Ακαρνανίας
Αρχιερατική Περιφέρεια Κατούνης 
¨Μακάριοι οι ελεήμονες ότι αυτοί ελεηθήσονται¨ 

Αγαπητοί μου Αδελφοί, 
Ζούμε σε μια εποχή η οποία έχει πολλά προβλήματα. Ένα από αυτά είναι η παγκόσμιος οικονομική κρίσις. 
Μέσα σ’αυτή την δυσάρεστη κατάσταση δεν μπορούμε να μείνουμε αδιάφοροι και ασυγκίνητοι κατανοούμε την δυσκολία όλων, τα προβλήματα των οικογενειών, των εργαζομένων, των ανέργων, των νέων που σπουδάζουν. 
Υπάρχουν σήμερα αγαπητοί, αδελφοί μας που δεν έχουν ψωμί που δεν έχουν γάλα για τα παιδιά τους, που δεν έχουν να αγοράσουν τα απαραίτητα που εγκαταλελειμμένοι ζητούν μία στοιχειώδη ανακούφιση. Για το λόγο αυτό θα πρέπει όλοι μας να ευαισθητοποιηθούμε στα θέματα της αλληλεγγύης και της προσφοράς ούτως ώστε να στηριχθούν συνάνθρωποί μας οι οποίοι ποικιλοτρόπως δοκιμάζονται. 
Με την παρούσα Επιστολή μας, παρακαλούμε και προτρέπουμε όλους σας να στηρίξετε την νέα ποιμαντική προσπάθεια της Εκκλησίας μας η οποία προβαίνει στη δημιουργία Τράπεζας Τροφίμων και ρούχων στην ενορία μας αλλά και στις άλλες ενορίες της Αρχιερατικής περιφέρειας Κατούνης. 
Ελάτε όλοι μαζί να προσφέρουμε αγάπη, παρηγοριά, ζεστασιά, τροφή και ενδυμασία στον αδελφό που στερείται και που μας ζητάει βοήθεια. 
Εφέτος μπορεί όλοι μας να έχουμε μεγαλύτερη δυσκολία όμως μη λησμονούμε πως κάποιοι συνάνθρωποί μας αντιμετωπίζουν προβλήματα επιβιώσεως. 
Μη λησμονούμε ότι ο ίδιος ο κύριος και ο Θεός μας βεβαιώνει ότι αυτός που θα δώσει ελεημοσύνη με αγάπη και προθυμία, θα ελεηθεί και υλικά πλουσιότατα και πνευματικά περισσότερο. 
Παρακαλούμε θερμά όλοι μας με κάθε τρόπο να συνδράμουμε με τηνχορήγηση τροφίμων και ρούχων τα οποία θα συγκεντρώνονται στον Ιερό Ναό Αγίου Αθανασίου Κατούνας και θα διανέμονται σε συμπολίτες μας οι οποίοι έχουν πραγματική ανάγκη επιβίωσης. 

Εύχομαι, σε όλους καλή Αγία Μεγάλη Εβδομάδα και καλή Ανάσταση.
Μετ’ ευχών και Αγάπης Χριστού
Αρχιμ. Νεκτάριος Ν. Τριάντης
Αρχ. Επίτροπος Κατούνης

ΑΠΟ ΞΗΡΟΜΕΡΟ NEWS

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου