2 Απριλίου 2012

Αντιδράσεις στη Βόνιτσα για τη μετάθεση του ιερέα π. Αθανασίου Κοσμά


Aντιδράσεις έχει προκαλέσει σε πιστούς της ενορίας του Αγίου Σπυρίδωνα στη Βόνιτσα η μετάθεση του κληρικού Αθανάσιου Κοσμά στην Λευκάδα, ο οποίος είχε μεγάλη καρδιά και τόλμη αλλά και τεράστια και ανιδιοτελή προσφορά στη τοπική κοινωνία. 


ΒΙΝΤΕΟ: Σπύρος Μπαράκος 

Μάλιστα αρκετοί αναφέρουν ότι το τεράστιο φιλανθρωπικό του έργο τον έκανε ιδιαίτερα αγαπητό στους Βονιτσιάνους αλλά, ως ένα αδέσμευτο ιερωμένο που αμφισβήτησε αρκετές φορές το κατεστημένο, την εκκλησιαστική επιτροπή, την τοπική αυτοδιοίκηση, ίσως τον κατέστησε ένα είδος «αντάρτη» που δεν «άρεσαν» πάντοτε οι πρωτοβουλίες του. 
Εκεί άλλωστε αποδίδουν οι πιστοί την μετάθεση του και τελευταία με αφορμή τα χωράφια της εκκλησίας που είχαν φράξει μερικοί παράνομα και αυτός τα ξέφραξε με σκοπό να τα νοικιάσει για να χρηματοδοτηθούν τα γεύματα και τα τρόφιμα που μοίραζε στους ανήμπορους και φτωχούς και για τις ενέργειες του αντέδρασε το κατεστημένο με πρωτοφανή εχθρότητα εναντίον του. 
Μάλιστα σήμερα στον Ιερό Ναό του Αγίου Σπυρίδωνα που ήταν κατάμεστος από ευσεβείς ενορίτες, ο ιερέας με πολλή συγκίνηση εκφώνησε τον αποχαιρετιστήριο λόγο του, το πλήθος ξέσπασε σε χειροκροτήματα και εκδηλώσεις λατρείας που φώναζαν «Άξιος! Άξιος!».
Οι πιστοί, θεωρούν άδικη τη συμπεριφορά του μητροπολίτη στο πρόσωπο του Παπα-Αθανάσιου Κοσμά και απαιτούν την ανάκληση της απόφασης.


ΑΠΟ ΞΗΡΟΜΕΡΟ NEWS

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου