28 Ιουνίου 2012

Ρομά έβγαλαν καραμπίνες δίπλα από την παιδική χαρά στην Βόνιτσα

Το πρόβλημα με τους Ρομά στην Βόνιτσα είναι δεδομένο εδώ και πολλά χρόνια, το γεγονός όμως που συνέβη σήμερα το μεσημέρι στην περιοχή Αγ. Δημήτριος στην παιδική χαρά δεν έχει προηγούμενο. 

Αγανακτισμένοι πολίτες από την παρουσία των Ρομά αλλά και ότι αυτό συνεπάγεται απαίτησαν να αποχωρήσουν από την περιοχή, η ένταση στην συζήτηση δεν άργησε να έρθει και ένας από τους παρευρισκομένους έβγαλε το όπλο από το αυτοκίνητο και απειλούσε να πυροβολήσει. Όλα διαδραματίστηκαν μπροστά στα έντρομα μάτια μικρών και μεγάλων οι οποίοι είτε περνούσαν τυχαία από το σημείο είτε κάναν το καθημερινό τους μπάνιο. 
Το γεγονός είναι φυσική συνέπεια της ανυπαρξίας της Αστυνομίας από την πόλη αλλά και την υπόλοιπη περιοχή. Το Α.Τ. υπολειτουργεί όπως έχουμε αναφέρει στο παρελθόν και η αλλαγή διοικητή τις τελευταίες εβδομάδες όχι μόνο δεν βοήθησε αλλά έκανε τα πράγματα χειρότερα. Η προσπάθεια του προηγούμενου διοικητή για έντονη παρουσία αστυνομικών στους δρόμους αλλά και η καθημερινή αστυνόμευση της γύρο περιοχής σταμάτησε με τον ερχομό του νέου που η αλήθεια είναι ελάχιστα τον ενδιαφέρει η πόλη μας μπροστά στα καλοκαιρινά του μπάνια στην Λευκάδα αλλά και τα θαλασσιά σπορ. 
Ζητάμε άμεσα λύση στο θέμα της αστυνόμευσης και επάνδρωση του Α.Τ. Βόνιτσας ώστε να λειτουργεί όπως θα έπρεπε. Δεν είναι δυνατό οι πολίτες να παίρνουν τον νόμο στα χέρια τους. Επίσης ζητάμε την απομάκρυνση όλων των Ρομά που κατασκηνώνουν σε δημόσιους χώρους πόσο μάλλον δίπλα στην παιδική χαρά που παίζουν τα παιδιά μας. 

Από e-Βόνιτσα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου