17 Ιουλίου 2012

Πάτρα: Πρώτη συνάντηση για την δημιουργία επιχειρηματικών θερμοκοιτίδων στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η πρώτη συνάντηση της περιφερειακής ομάδας που συγκροτήθηκε με πρωτοβουλία της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας στα πλαίσια του ευρωπαϊκού προγράμματος «InCombass:Βελτίωση περιφερειακών πολιτικών για την επιχειρηματική βιωσιμότητα επιχειρηματικών θερμοκοιτίδων». 

Πρόκειται για πρόγραμμα που εντάσσεται στο Interreg IVC και στοχεύει στην ενίσχυση της επιχειρηματικότητας μέσω της εφαρμογής καλών πρακτικών. 
Η θερμοκοιτίδα επιχειρήσεων αποτελεί μια πρακτική που αναπτύσσεται μ’ επιτυχία στην Ευρώπη πάνω από τρεις δεκαετίες με στόχο την υποστήριξη της καινοτομίας και της επιχειρηματικότητας. Η κύρια αποστολή της θερμοκοιτίδας είναι να παρέχει σε, νεοϊδρυόμενες και με προοπτική γρήγορης ανάπτυξης, εταιρείες βασικές υποδομές και υπηρεσίες ή ακόμα και συμμετοχή σε δίκτυα και συστάδες ομοειδών επιχειρήσεων. 
Κατά την εισαγωγική του τοποθέτηση στην πρώτη συνάντηση ο Αντιπεριφερειάρχης Ανάπτυξης και Αγροτικής Πολιτικής Γιώργος Αγγελόπουλος, μεταξύ άλλων, τόνισε: «Η περιφερειακή ομάδα συγκροτήθηκε προκειμένου οι εκπρόσωποι των φορέων να ενημερωθούν, να σχολιάσουν και να καταθέσουν προτάσεις για την ενσωμάτωση του προγράμματος στην περιοχή μας. Οι συναντήσεις της ομάδας θα έχουν τακτικό χαρακτήρα ανά εξάμηνο και ενδιαμέσως θα υπάρχει μια συνεχής επικοινωνία με την Περιφέρεια που υλοποιεί το έργο». 
Εξάλλου ο Αντιπεριφερειάρχης υπογράμμισε ότι η περιφερειακή ομάδα θα είναι ανοιχτή και θα μπορεί να εμπλουτιστεί με πρόσωπα και εκπροσώπους φορέων που θα είναι σε θέση να συνεισφέρουν στο σκοπό για τον οποίο συστάθηκε. 
Στην πρώτη συνεδρίαση πήραν μέρος η Αγγελική Καλαπόδη από τον ΟΑΕΔ, ο Ν. Καραπάνος από την Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών, ο Δ. Παπαηλιού από το Corallia, ο Χρ. Μπούμπας, ο Β. Κόκκινος και η Αρετή Γκυπάλη από το Πανεπιστήμιο Πατρών, ο Σ. Γαλάνης από τον Εμπορικό Σύλλογο, οι Ν. Κορδός και Αθ. Βασιλόπουλος από την Biz Patras, ο Αθ. Κυριακόπουλος από τον ΟΛΠΑ, ο Ν. Χρηστάκης από τη ΣΤΕΔΕ, οι Αρ. Γαρμπής και Γ. Σάλαχας από το ΤΕΙ Μεσολογγίου, οι Θ. Τσουμπέλης και Γ. Πετράτος από το Επιμελητήριο Αχαΐας και η Ήρα Αντωνοπούλου και η Στέλλα Στυλιάδη από το ΤΕΙ Πάτρας.

ΑΠΟ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου