31 Αυγούστου 2012

Δυτική Ελλάδα - Αντίθετο το Περιφερειακό Συμβούλιο σε κάθε σκέψη περικοπής των προνοιακών επιδομάτων

Με ομόφωνο ψήφισμά του, που το εισηγήθηκε ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας, το Περιφερειακό Συμβούλιο Δυτικής Ελλάδας, στην τελευταία του συνεδρίαση, εξέφρασε την κατηγορηματική του αντίθεση στις σχεδιαζόμενες περικοπές στα προνοιακά επιδόματα. 
Το ψήφισμα αναφέρει τα εξής: 
«Το Περιφερειακό Συμβούλιο Δυτικής Ελλάδας εκφράζει την κατηγορηματική του αντίθεση στις σχεδιαζόμενες περικοπές στα προνοιακά επιδόματα που λαμβάνουν τα Άτομα με Αναπηρία, είτε αυτές αποφασισθούν καθολικά σε όλους τους δικαιούχους, είτε έμμεσα, με την θέσπιση εισοδηματικών κριτηρίων. 
Το Περιφερειακό Συμβούλιο κατανοεί πλήρως την ανάγκη για πλήρη έλεγχο στους δικαιούχους έτσι ώστε τα προνοιακά επιδόματα να τα λαμβάνουν αποκλειστικά και μόνο όσοι πραγματικά τα δικαιούνται. 
Ταυτόχρονα υπογραμμίζεται ότι τα Άτομα με Αναπηρία και η συνεχής προσπάθεια για την υποστήριξη και την πλήρη κοινωνική τους ένταξη αποτελεί το μέτρο της κοινωνικής πολιτικής και της ευαισθησίας σε κάθε κοινωνία. 
Με βάση αυτή τη γενικότερη αντίληψη, το Περιφερειακό Συμβούλιο καλεί τα συναρμόδια υπουργεία και την κυβέρνηση να μην προχωρήσουν σε περικοπές στα προνοιακά επιδόματα επιδεικνύοντας μια στοιχειώδη αντίληψη κοινωνικής πολιτικής κι ευαισθησίας».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου