9 Αυγούστου 2012

ΝΕΑ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑ ΒΙΒΛΙΟΥ: «ΠΟΛΕΙΣ ΚΑΙ ΧΩΡΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΚΤΙΟΥ ΒΟΝΙΤΣΑΣ από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα»

Στη διάθεση των κατοίκων του Δήμου Ακτίου –Βόνιτσας, της Αιτωλ/νιας αλλά και σε όλο το φιλομαθές κοινό, βρίσκεται πλέον το βιβλίο «ΠΟΛΕΙΣ ΚΑΙ ΧΩΡΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΚΤΙΟΥ ΒΟΝΙΤΣΑΣ (από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα)» του Βαγγέλη Κουτιβή και του Γεωργίου Μπαρμπαρούση που εκδόθηκε από το Κέντρο Κοινωνικής Μέριμνας και Ανάπτυξης του Δήμου Ακτίου –Βόνιτσας.  

Είναι το πρώτο βιβλίο που έχει κυκλοφορήσει και αναφέρεται σε 23 πόλεις, χωριά και οικισμούς. 
Βόνιτσα, Κατούνα, Πάλαιρο, Άγιο Νικόλαο Βόνιτσας, Άγιο Νικόλαο Κατούνας, Αετός, Ακτιο, Αχυρά, Βάτος, Βούστρι, Δρυμός, Θύρρειο, Κομποτή, Κωνωπίνα, Λουτράκι Κατούνας, Μοναστηράκι, Παλιάμπελα, Περατιά, Πλαγιά, Πωγωνιά, Σκλάβαινα, Στενό και Τρύφου περιλαμβάνονται σε 320 σελίδες με επένδυση σπάνιο ανέκδοτο φωτογραφικό υλικό. 
Κάθε χωριό κάθε σημείο έχει την δικιά του διαδρομή η οποία έχει γραφτεί μέσα στο χρόνο. Ευκαιρία λοιπόν να γνωρίσουμε από κοντά οικισμούς χωριά και πόλεις που είτε έχουμε ακούσει είτε έχουμε επισκεφτεί κατά καιρούς…. αλλά δεν γνωρίζουμε τίποτα για την ιστορία τους. 
Ειδικότερα στη σημερινή εποχή, είναι ανάγκη να μελετήσουμε την διαχρονική τους παρουσία και να αντιληφτούμε καλυτέρα το δικό μας παρόν. Έτσι με γνώση , σιγουριά και αυτοπεποίθηση να χαράξουμε το κοινό μας μέλλον. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου