23 Αυγούστου 2012

Υπολογιστές και εκτυπωτές σε αγροτικά ιατρεία

Τον απαραίτητο ηλεκτρονικό εξοπλισμό, ώστε να ξεκινήσουν οι ηλεκτρονικές συνταγογράφησεις παρέδωσε σήμερα ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας σε αγροτικά ιατρεία του νομού και κυρίως του δήμου Ακτίου - Βόνιτσας. Πάντως η μοιρασιά προκάλεσε και γκρίνιες. 

Ο κ. Σαλμάς, συνοδευόμενος από εκπροσώπους της δημοτικής αρχής και υπηρεσιακούς παράγοντες του Υπουργείου Υγείας στην Αιτωλ/νία, έκανε ο ίδιος τις σχετικές παραδόσεις του εξοπλισμού, ενώ όπως έγινε γνωστό, ο δήμος Ακτίου – Βονιτσας, θα αναλάβει το κόστος των συνδέσεων internet που απαιτούνται. 
Τα ιατρεία από τα οποία πέρασε και παρέδωσε εξοπλισμό ο Μάριος Σαλμάς με υπολογιστή και εκτυπωτή ήταν τα εξής : Περιφερειακό Ιατρείο Περατιάς, Πλαγιάς, Μοναστηρακίου, Παλαίρου, Αγίου Νικολάου, Θυρρείου και Τρύφου. 
Οι υπολογιστές ήταν μεταχειρισμένοι ενώ μηχανήματα δόθηκαν ακόμη στα αγροτικά ιατρεία της Σπολάϊτας, της Νεάπολης, Φυτειών κ.α. 
Να θυμίσουμε πως σύμφωνα με υπολογισμούς που έχουν γίνει, για να καλυφθούν όλες οι ανάγκες που υπάρχουν στα αγροτικά ιατρεία της Αιτωλ/νίας, χρειάζονται ακόμη 40 περίπου υπολογιστές και εκτυπωτές και το νοσοκομείο του Αγρινίου, είναι έτοιμο να ξεκινήσει τον σχετικό διαγωνισμό για να προμηθευτεί τον αναγκαίο εξοπλισμό, αν και σε κάποιες περιοχές φαίνεται πως υπάρχουν ανυπέρβλητα τεχνικά προβλήματα, αφού ούτε συνδέσεις internet υπάρχουν, ούτε stick μπορεί να χρησιμοποιήσει. Πάντως η διοίκηση των νοσοκομείων του νομού, έχει κάνει περίπου 25 αιτήσεις στον ΟΤΕ για συνδέσεις, ενώ αναμένεται και απάντηση για τις περιοχές όπου υπάρχει τεχνικό πρόβλημα. 

Αντιδράσεις 
Πάντως σύμφωνα με πληροφορίες, υπάρχουν και αντιδράσεις για τον τρόπο με τον οποίο ο αναπληρωτής υπουργός χορήγησε τους υπολογιστές. Οι αντιδράσεις προέρχονται από προέδρους τοπικών και δημοτικών κοινοτήτων άλλων δήμων με πολύ μεγαλύτερο πληθυσμό και ανάγκες, που επίσης δεν διαθέτουν τέτοιον εξοπλισμό στα αγροτικά τους ιατρεία. 
Οι πρόεδροι αλλά και κάτοικοι των περιοχών αυτών ρωτούν με πια κριτήρια έγινε αυτή η διανομή του εξοπλισμού, τονίζοντας πως πρώτα έπρεπε να καλυφθούν οι περιοχές που έχουν μεγαλύτερες ανάγκες. 
Από εκεί και πέρα ο αναπληρωτής υπουργός, είχε επαφές με τοπικούς παράγοντες και προέδρους και δεν είχε συζήτηση όμως για τις σοβαρές εκκρεμότητες που υπάρχουν σχετικά με την Υγεία στον νομό, όπως το μείζον θέμα της μεταφοράς στο νέο νοσοκομείο, τα ΚΕΦΥΑ στον νομό κλπ

ΑΠΟ Π.Η.Τ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου