28 Αυγούστου 2012

Eυκαιρία εκπαίδευσης με επαγγελματική προοπτική στην Αιτωλ/νία

Η τελευταία χρονιά λειτουργίας των Επαγγελματικών Σχολών (ΕΠΑΣ) αποτελεί μοναδική ευκαιρία για νέους οι οποίοι θέλουν να ακολουθήσουν την Τεχνική Εκπαίδευση. 

Ευκαιρία διότι κάποιος μπορεί να αποκτήσει με δυο (2) έτη φοίτησης πτυχίο ειδικότητας επιπέδου 3, ισότιμο με τα πτυχία που χορηγούν τα Επαγγελματικά Λύκεια (ΕΠΑΛ) σύμφωνα με την κατάταξη των πτυχίων και των αντίστοιχων επαγγελματικών δικαιωμάτων των πτυχιούχων. 
Ειδικότερα κάποιος που θέλει να γίνει κάτοχος πτυχίου Ηλεκτρολόγου και να εκμεταλλευτεί την μεγάλη προοπτική που έχει η ειδικότητα αυτή, λόγω της ανάπτυξης των φωτοβολταϊκών συστημάτων και γενικότερα των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας (ΑΠΕ) στην περιοχή μας, (ανεμογεννήτριες, μικροί υδροϋλεκτρικοί σταθμοί) μπορεί να το κάνει με μόνο 2 έτη φοίτησης στην ΕΠΑΣ, ενώ το ίδιο πτυχίο για να το αποκτήσει στο νέο τύπο τεχνικού λυκείου, που θα αντικαταστήσει τα ΕΠΑΛ και τις ΕΠΑΣ, από το επόμενο έτος, θα χρειάζεται 4 έτη. 
Επίσης είναι σημαντικό να επισημανθεί ότι στην ΕΠΑΣ διδάσκονται μόνο τεχνικά μαθήματα της ειδικότητας με τα αντίστοιχα εργαστήρια και όχι μαθήματα γενικής παιδείας και δεκτοί γίνονται μαθητές που έχουν τελειώσει την πρώτη τάξη Γενικού Λυκείου ή ΕΠΑΛ ή είναι απόφοιτοι Γενικού Λυκείου, ΕΠΑΛ ή ΤΕΕ σε άλλη ειδικότητα. 
Την δυνατότητα αυτή μπορεί να εκμεταλλευτεί όποιος νέος ή νέα της περιοχής μας το επιθυμεί, χωρίς να υπάρχει όριο ηλικίας, φοιτώντας δωρεάν στην ΕΠΑΣ Αγρινίου που λειτουργεί τις απογευματινές ώρες στο Σχολικό Συγκρότημα του πρώην Πολυκλαδικού στον Αγ. Κωνσταντίνο.
Οι εγγραφές πραγματοποιούνται από 1 έως 15 Σεπτεμβρίου και ώρες 4.30μμ έως 7.30μμ στα γραφεία της ΕΠΑΣ Αγρινίου (τηλ. επικοινωνίας 2641024887).

Από ΑΓΡΙΝΙΟ PRESS

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου