4 Οκτωβρίου 2012

14ος Ημιμαραθώνιος Άκτιος δρόμος

Ο δήμος Ακτίου-Βόνιτσας σε συνεργασία με τον Α.Σ. Άκτιο υπό την αιγίδα του Σ.Ε.Γ.Α.Σ, προκηρύσσουν Αγώνα Δρόμου εκτός Σταδίου με την επωνυμία:«14ος Ημιμαραθώνιος Άκτιος Δρόμος (21,098 χλμ.)». Ο αγώνας θα διεξαχθεί την Κυριακή 7 Οκτώβρη. 

O αγώνας θα διεξαχθεί σύμφωνα με τους παρακάτω όρους:

1.-ΕΠΩΝΥΜΙΑ: 14ος Ημιμαραθώνιος Άκτιος Δρόμος – 21,098 χλμ.

2.-ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ: Κυριακή 7 Οκτωβρίου 2012

3.-ΤΟΠΟΣ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ: Βόνιτσα
Εκκίνηση: ώρα 10:00, Άκτιο
Τερματισμός: Πλατεία Δημαρχείου, Βόνιτσα. 

Παράλληλα με τον Άκτιο Ημιμαραθώνιο, θα διεξαχθεί και ο κάτωθι δρόμος: 
Α-Αγώνας Δρόμου 2 k.m για μαθητές –τριες δημοτικών και γυμνασίων. 
ΑΦΕΤΗΡΙΑ: Παραλία Βόνιτσας ΤΕΡΜΑΤΙΣΜΟΣ: Παραλία Βόνιτσας, Ώρα εκκίνησης 10.30 π.μ. 
Διαδρομή: 
Η αγωνιστική διαδρομή είναι εξ΄ ολοκλήρου ασφαλτοστρωμένη, επίπεδη, με ελάχιστη υψομετρική διαφορά και για τις δύο κατηγορίες δρόμων. 
Ο Ημιμαραθώνιος Δρόμος και ο παιδικός αγώνας (αφετηρία, διαδρομή, τερματισμός) θα γίνουν με την υποστήριξη του Α.Τ. Βόνιτσας. 

4.-ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ 
Α)-Ο Ημιμαραθώνιος δρόμος είναι ανοιχτός λαϊκός αγώνας και επιτρέπεται η συμμετοχή αθλητών και αθλητριών από 18 ετών και πάνω, μη εγγεγραμμένων σε σωματεία του ΣΕΓΑΣ. Για αθλητές αθλήτριες εγγεγραμμένων στο ΣΕΓΑΣ επιτρέπεται η συμμετοχή από 18 χρονών και πάνω (γεν. 1993 και μεγαλύτεροι). 
Β)Στον αγώνα δρόμου 2000 μ. δικαίωμα συμμετοχής έχουν μαθητές και μαθήτριες Δημοτικών Σχολείων και Γυμνασίων, αφού προσκομίσουν κατά την εγγραφή τους υπεύθυνη δήλωση γονέα ή κηδεμόνα. 

5.-ΔΙΑΚΡΙΣΕΙΣ, ΕΠΑΘΛΑ 
Νικητές ανακηρύσσονται οι τρεις (3) πρώτοι αθλητές, ξεχωριστά άνδρες και γυναίκες, και οι τρεις πρώτοι, μαθητές –τριες της Γενικής Κατάταξης. 
-Στους πρώτους νικητές – τριες θα απονεμηθούν κύπελλα. 
-Στους πρώτους – δεύτερους και τρίτους νικητές – τριες θα απονεμηθούν μετάλλια και διπλώματα. 
-Σε όλους τους αθλητές που θα τερματίσουν, θα δοθεί μετάλλιο του αγώνα. 
Χρηματικά έπαθλα προβλέπονται για τους έξι (6) πρώτους αθλητές, ξεχωριστά άνδρες και γυναίκες, της Γενικής Κατάταξης (βλ. παρακάτω). 
Στους νικητές του Ημιμαραθωνίου 'Άκτιος Δρόμος', των ακόλουθων κατηγοριών (ξεχωριστά για άνδρες και γυναίκες) θα δοθεί ειδική διάκριση. Από τις βραβεύσεις των κατηγοριών που ακολουθούν ΕΞΑΙΡΟΥΝΤΑΙ οι τρεις πρώτοι βραβευμένοι της Γενικής Κατάταξης. 
Ηλικιακές Κατηγορίες Αγώνα: 
18-35 ετών Α & Γ35-55 ετών Α & Γ55-65 ετών Α & Γ65+ ετών Α & Γ 

6.-ΕΓΓΡΑΦΕΣ 
Εγγραφές για τον Ημιμαραθώνιο γίνονται ηλεκτρονικά με email ή με fax μέχρι την Παρασκευή 28 Σεπτεμβρίου 2012. Δυνατότητα μεμονωμένων εγγραφών υπάρχει έως και την ημέρα του αγώνα μία (1) ώρα πριν την εκκίνηση στην αφετηρία , αφού πρώτα υπογράψουν την υπεύθυνη δήλωση περί της υγείας τους και παραδώσουν αυτή στους Κριτές. 
Οι Σύλλογοι μπορούν να εγγράψουν τους αθλητές τους με ομαδική εγγραφή χρησιμοποιώντας τη σχετική επισυναπτόμενη φόρμα. 
Οι αθλητές και αθλήτριες του δρόμου των 2 km μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή μέχρι την Παρασκευή 28 Σεπτεμβρίου 2012 αφού πρώτα υπογράψουν την υπεύθυνη δήλωση και οι Γονείς ή ο κηδεμόνας των μαθητών-τριών περί της υγείας τους. 
Πληροφορίες στα Τηλέφωνα 2643360102 και 6993116993 
Fax: 2643022556 

7.-ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΑΘΛΗΤΩΝ 
Οι διοργανωτές αναλαμβάνουν την υποχρέωση να μεταφέρουν τους αθλητές του Ημιμαραθωνίου από την Βόνιτσα στο χώρο Αφετηρίας με μέσα της διοργάνωσης. 
Ώρα αναχώρησης: 08.45 π.μ. 
Σημείο αναχώρησης: Δημαρχείο Βόνιτσας. 
Οι αθλητές των 2km θα μεταφερθούν στην αφετηρία με δική τους ευθύνη 20 λεπτά πριν την έναρξη των αγώνων τους. 

8.-ΙΑΤΡΙΚΗ ΚΑΛΥΨΗ  
Ο 14ος Ημιμαραθώνιος Άκτιος Δρόμος και ο δρόμος των 2km καλύπτονται με πλήρη ιατρική κάλυψη. Ασθενοφόρα, ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό θα βρίσκονται στην αφετηρία, τη διαδρομή και τον τερματισμό του Ημιμαραθωνίου Δρόμου. 
Σε κάθε περίπτωση όμως, όλοι οι αγωνιζόμενοι συμμετέχουν με δική τους αποκλειστική ευθύνη. 
Οι διοργανωτές δεν έχουν καμία ευθύνη για ότι συμβεί, κατά τη διάρκεια του αγώνα, σχετικά με θέματα ΥΓΕΙΑΣ και οφείλεται σε έλλειψη προληπτικού ιατρικού ελέγχου. 
Από τους διοργανωτές δε θα ζητηθούν ιατρικές βεβαιώσεις για κανένα αθλητή – τρια, αφού όλοι οι συμμετέχοντες – σες αγωνίζονται με δική τους αποκλειστική ευθύνη. 

9.-ΤΡΟΦΟΔΟΣΙΑ ΑΘΛΗΤΩΝ 
Κατά τη διάρκεια του αγώνα θα διατεθούν στους αθλητές του Ημιμαραθωνίου εμφιαλωμένο νερό, ισοτονικά ποτά σε 4 σταθμούς: 5ο, 10ο, 14ο & 18ο χλμ. 
Στον τερματισμό θα διατίθεται εμφιαλωμένο νερό, ισοτονικά ποτά αναψυκτικά για τους συμμετέχοντες όλων των δρόμων. 

11.-ΦΙΛΟΞΕΝΙΑ ΑΘΛΗΤΩΝ – ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΝΤΩΝ 
Για τους αθλητές και Συλλόγους Δρομέων που θα δηλώσουν έγκαιρη ομαδική ή ατομική συμμετοχή στον Ημιμαραθώνιο, παρέχεται από τους διοργανωτές η δυνατότητα δωρεάν μεταφοράς με τον εξής τρόπο: 
Α)-Μετακίνηση με ΛΕΩΦΟΡΕΙΟ από Αθήνα (το Σάββατο 6.10.2012), μαζί με τους αθλητές-τριες που έχουν επιλεγεί και διαμένουν στην περιοχή της πρωτεύουσας. Επιστροφή την ημέρα του αγώνα (Κυριακή 7.10.2012). 
Β)-Επίσης η μετακίνηση με ΛΕΩΦΟΡΕΙΟ από Πάτρα (το Σάββατο 6.10.2012) για τους αθλητές-τριες εφόσον συμπληρωθεί κατάλληλος αριθμός αθλητών. 
Για την διαμονή την παραμονή του αγώνα, των αθλητών-τριών των Δρομέων, θα υπάρξει συνεννόηση με καταλύματα, ενοικιαζόμενα δωμάτια αλλά και ξενοδοχεία για ευνοϊκές τιμές. 
Γ)-Οποιαδήποτε άλλη μετακίνηση των Συλλόγων και διαμονή πρέπει από πριν να έχει συμφωνηθεί με τους διοργανωτές. 
ΣΕ ΚΑΝΕΝΑ ΑΘΛΗΤΗ – ΤΡΙΑ ΠΟΥ ΘΑ ΣΥΜΜΕΤΑΣΧΕΙ ΔΕ ΘΑ ΚΑΛΥΦΘΟΥΝ ΤΑ ΕΞΟΔΑ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗΣ ΚΑΙ ΔΙΑΜΟΝΗΣ ΤΟΥ, ΕΑΝ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΕΝΗΜΕΡΩΣΕΙ ΤΟΥΣ ΟΡΓΑΝΩΤΕΣ ΜΕ ΤΟ ΕΝΤΥΠΟ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΚΑΙ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΟΡΟΥΣ ΤΗΣ ΠΡΟΚΗΡΥΞΗΣ. 

Για οποιαδήποτε πληροφορία σχετικά με τους όρους της φιλοξενίας και την μετακίνηση Τηλ.: 2643360102 - 6993116993. 
Για οποιαδήποτε πληροφορία τεχνικού ενδιαφέροντος επικοινωνείτε με τον Υπεύθυνο του αγώνα από το Δήμο Ακτίου-Βόνιτσας κ. Μαζαράκη Ιωάννη 6993116993 

12)-ΧΡΗΜΑΤΙΚΑ ΒΡΑΒΕΙΑ ΣΤΟΝ ΗΜΙΜΑΡΑΘΩΝΙΟ Α- Γ. 
1)-Με πρωτοβουλία του Δήμου Ακτίου-Βόνιτσας, θα επιβραβεύεται η αγωνιστική προσπάθεια και επιτυχία των ΕΞΙ (6) πρώτων νικητών – τριών της κατηγορίας Α-Γ του Ημιμαραθωνίου δρόμου, με τα παρακάτω «χρηματικά βραβεία»

ΗΜΙΜΑΡΑΘΩΝΙΟΣ
1ος – 1η
500,00€
2ος – 2η
250,00€
3ος – 3η
150,00€
4ος – 4η
125,00€
5ος – 5η
100,00€
6ος – 6η
75,00€

13)-ΠΑΡΑΛΑΒΗ ΑΡΙΘΜΩΝ.
Η παραλαβή των αριθμών θα γίνεται απαραιτήτως με την παράδοση των ατομικών υπεύθυνων δηλώσεων την ημέρα του αγώνα, 7.30-9.00 π.μ. στην αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Ακτίου-Βόνιτσας. 

14)-Υπεύθυνοι για τη συλλογή των υπευθύνων δηλώσεων περί της υγείας των συμμετεχόντων στην αφετηρία είναι οι Κριτές των Αγώνων.

ΓΕΝΙΚΕΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΑΓΩΝΙΣΜΑΤΑ:
ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ:
-Στους αγώνες θα ισχύσουν οι επίσημοι κανονισμοί του Σ.Ε.Γ.Α.Σ.
-Ότι δεν προβλέπεται από την προκήρυξη θα ρυθμίζεται από και τους Τεχνικούς υπευθύνους των αγώνων.

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ
ΝΙΚΟΣ ΣΟΛΔΑΤΟΣ
ΥΓ: ΤΟ ΑΦΙΣΑΚΙ ΤΟΥ ΤΙΤΛΟΥ ΠΡΟΕΡΧΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΜΑΔΑ: ΕΝ ΠΛΩ CAFE ΒΟΝΙΤΣΑ 

ΑΠΟ ΑΓΡΙΝΙΟ PRESS

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου