4 Οκτωβρίου 2012

Η Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας Π.Δ.Ε. ανακοινώνει ότι εκδόθηκε η κατευθυντήρια οδηγία για την πιστοποίηση ως προς το πρότυπο AGRO 7

Η οδηγία αυτή, εγκρίθηκε με την υπ΄αριθμ. 003/11η/24.09.2012 απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου του «ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΓΕΩΡΓΙΚΟΥ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ – ΔΗΜΗΤΡΑ» και διατίθεται δωρεάν στους ενδιαφερόμενους. 

Το πρότυπο AGRO 7 παρέχει τη δυνατότητα σε επιχειρήσεις που εμπλέκονται στην παραγωγή ζωοτροφών, στην εκτροφή ζώων/πουλερικών/ιχθύων, στην παραγωγή και διάθεση στην αγορά προϊόντων ζωικής προέλευσης, να πιστοποιηθούν για την εφαρμογή των απαιτήσεων του εν λόγω προτύπου, προκειμένου τα τελικά προϊόντα ζωικής προέλευσης να φέρουν εθνικό σήμα πιστοποίησης που να βεβαιώνει ότι προέρχονται από ζώα που δεν εκτρέφονται με γενετικά τροποποιημένες ζωοτροφές. 
Στόχος είναι τα προϊόντα αυτά μέσω της πιστοποίησης και της ειδικής σήμανσή τους να διακρίνονται έναντι των υπολοίπων, εξασφαλίζοντας την εγγυημένη πληροφόρηση του καταναλωτή και προσδίδοντας συγκριτικό πλεονέκτημα σε όλες τις επιχειρήσεις που εμπλέκονται στην παραγωγή τους. 
Στην περίπτωση που επιχειρήσεις επιθυμούν να πιστοποιηθούν ως προς το πρότυπο AGRO 7, είναι απαραίτητο να συμμορφώνονται τόσο με τις απαιτήσεις του προτύπου AGRO 7 όσο και της παρούσας κατευθυντήριας οδηγίας.

ΑΠΟ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου