1 Οκτωβρίου 2012

Γιατί αθωώθηκε ο υπάλληλος της Περιφέρειας

Αίσθηση έχει προκαλέσει στην τοπική κοινωνία, η αθωωτική απόφαση του αρμοδίου δικαστηρίου σήμερα σχετικά με την παθητική δωροδοκία υπαλλήλου της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος, που πριν λίγες μέρες συνελήφθη με προσημειωμένα χαρτονομίσματα στο Αγρίνιο. 

Όπως προέκυψε από την ακροαματική διαδικασία και όπως αποφάσισε τελικά το δικαστήριο, ο υπάλληλος ήταν αθώος για την κατηγορία της παθητικής δωροδοκίας, αφού δεν έχει την αρμοδιότητα της έκδοσης αδειών χειριστών μηχανημάτων. 
Όπως υποστήριξε ο ίδιος και ο συνήγορος του κ. Νικάκης, τα χρήματα τα έλαβε για να καλύψει έξοδα για την έκδοση της άδειας, όπως παράβολα, ιατρικές εξετάσεις, εισφορά στον Σύλλογο χειριστών και τίποτε από αυτά δεν προορίζονταν για τον ίδιο. 
Στο δε ερώτημα γιατί η όλη η διαδικασία έγινε εκτός υπηρεσίας, ο κατηγορούμενος υποστήριξε πως το έπραξε καλή τη πίστει, για να βοηθήσει τον νεαρό που ήθελε να εκδώσει την άδεια. 
Σε δεύτερο επίπεδο το δικαστήριο ζητά την περεταίρω διερεύνηση της υπόθεσης για τα έγγραφα, σφραγίδες κλπ που βρέθηκαν στις έρευνες της Αστυνομίας τόσο στο σπίτι, όσο και στην υπηρεσία του υπαλλήλου. 
Σε κάθε περίπτωση η αθώωση του υπαλλήλου, έχει προκαλέσει πολλές συζητήσεις ,ένα να θυμίσουμε πως διαδικασίες θα κινηθούν και από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος, που εκπροσωπήθηκε σήμερα στο δικαστήριο με νομικό της σύμβουλο.

ΑΠΟ ΑΓΡΙΝΙΟ PRESS

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου