2 Οκτωβρίου 2012

Συνάντηση Φούντα με Μοσχολιό

Η Βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας της ΔΗΜΑΡ κα Νίκη Φούντα συναντήθηκε σήμερα με το δήμαρχο Αγρινίου κ. Παύλο Μοσχολιό για να συζητήσουν το επίμαχο θέμα της ενδεχόμενης συγχώνευσης του Πανεπιστημίου Δυτικής Ελλάδας. 

Η κα Φούντα ζήτησε να ενημερωθεί για τη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στο Δημαρχιακό Μέγαρο την Παρασκευή 28/9/2012 αναφορικά με το μέλλον του Πανεπιστημίου ενόψει της συγχώνευσης των πανεπιστημιακών ιδρυμάτων της χώρας, στην οποία δεν μπόρεσε να παραβρεθεί λόγω ανειλημμένων κοινοβουλευτικών υποχρεώσεων.  
Η Βουλευτής τόνισε, με χαιρετισμό που είχε αποστείλει για την συνάντηση από την Παρασκευή στον Δήμαρχο, πως: “Πληροφορίες αναφέρουν ότι μέχρι το καλοκαίρι του 2013 δε θα έχουν ληφθεί αποφάσεις για την ανασυγκρότηση της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, καθώς πρέπει να προηγηθεί σύσταση της Επιτροπής, η τοποθέτηση Προέδρου και να ακολουθήσει η πρόταση του Δ.Σ. για τις επιχειρούμενες αλλαγές στο χώρο των Πανεπιστημίων. Πρόταση της Δημοκρατικής Αριστεράς είναι να σταματήσει να υπάρχει η αναρχία στο εκπαιδευτικό σύστημα και να προσπαθήσουμε όλοι , ώστε να έχουμε Ιδρύματα μεγάλα και υγιή με γνώμονα τη γνώση και την ανταγωνιστικότητα. Τα κριτήρια αξιολόγησης πρέπει να είναι επιστημονικά, κοινωνικά και οικονομικά με έμφαση στη διεπιστημονικότητα και στις ανάγκες της αγοράς. 
Γνωρίζουμε ότι το Πανεπιστήμιο της Δυτικής Ελλάδας δίνει ζωή στην πόλη του Αγρινίου και συμβάλλει στην οικονομική, κοινωνική και πολιτισμική ανάπτυξη του τόπου και της ευρύτερης περιοχής. Έμφαση πρέπει να δοθεί ώστε να επιτευχθεί η αναβάθμιση του Πανεπιστημίου στον τομέα της έρευνας και να αποτελέσει πρότυπο και για τα υπόλοιπα πανεπιστημιακά Ιδρύματα της περιοχής.» 
Στο Δήμαρχο κατατέθηκε η πρόταση της αλλαγής της δομής του πανεπιστημίου και η μετατροπή του σε πρότυπο ίδρυμα, που θα εκπληρώνει τις προϋποθέσεις ενός π.χ. πράσινου πανεπιστημίου, για να ενισχυθεί η θέση του και η ανάγκη ανάδειξής του. Στα πλεονεκτήματα αναφέρθηκαν το ιδιόκτητο κτίριο και η πρόσφατη αυτονόμηση του το 2009 από το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων.  
Ακόμη, συζητήθηκαν, το θέμα του Παπαστράτειου Πάρκου Αγρινίου και η ανάπλαση του επί σχεδίων που δόθηκαν στην Βουλευτή, καθώς, επίσης και το πρόβλημα των σκουπιδιών με την αξιολόγηση της χωροθέτησης του ΧΥΤΑ στο Δ.Δ. Στράτου. Η συζήτηση έκλεισε με αναφορά στα διάφορα περιβαλλοντικά ζητήματα που αφορούν στον Δήμο και τον Νομό.

ΑΠΟ ΑΓΡΙΝΙΟ PRESS

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου