8 Οκτωβρίου 2012

Σειρά καταγγελιών απο τεχνική εταιρεία του Αγρινίου κατά της κοινοπραξίας «ΙΟΝΙΟΣ Α.Ε» – Επιταγή άλλαξε ημερομηνία εξόφλησης έξι φορές. Σε απόγνωση απλήρωτοι εργαζόμενοι

Σε μια σειρά καταγγελιών κατά της κοινοπραξίας «ΙΟΝΙΟΣ Α.Ε.» που έχει αναλάβει την κατασκευή του οδικού άξονα «Αμβρακία – Άκτιο» προχώρησε η τεχνική εταιρεία του Αγρινίου «Δυτική Εργολαβική» της οποίας η κοινοπραξία της οφείλει το ποσό των 150000€ για υπεργολαβικές εργασίες δύο ετών με αποτέλεσμα είκοσι οικογένειες που εργάστηκαν να βρίσκονται σε απόγνωση μιας και μάταια περιμένουν να πληρωθούν.  

Όπως καταγγέλλει ο εκπρόσωπος της «Δυτικής Εργολαβικής», κ. Ευάγγελος Γιωτόπουλος, αναγκάστηκε για να μη χάσει μέρος των οφειλόμενων χρημάτων να υποκύψει στη απαίτηση της κοινοπραξίας για αλλαγή της ημερομηνίας εξόφλησης επιταγής έξι φορές. Η συγκεκριμένη επιταγή ποσού 19500€ εκδόθηκε ,για εργασίες του Οκτωβρίου του 2011 με αρχική ημερομηνία εξόφλησης 28/2/2012. Από τότε άλλαξε η ημερομηνία εξόφλησης πέντε ακόμη φορές: 31/3 – 30/4 – 31/5 – 30/6 και 30/10 του 2012. Σύμφωνα με όσα είπε ο κ. Γιωτόπουλος στο aerasnews.gr το διάστημα αυτό η κοινοπραξία έχει εισπράξει αρκετά εκατομμύρια € αλλά ποτέ δεν προχώρησε στην εξόφληση η στη ρύθμιση των χρεών προς την εταιρεία του με αποτέλεσμα να αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα ρευστότητας και κυρίως οι άνθρωποι που εργάστηκαν βρίσκονται σε απελπιστική κατάσταση αφού παραμένουν απλήρωτοι για πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα. «Η όλη υπόθεση αποδεικνύει την ανυποληψία της λειτουργίας του κράτους και των μηχανισμών του και την ανυπαρξία κάθε ελέγχου της πολιτείας προς όλους εκείνους στους οποίους διαθέτει τα χρήματα του κι εκείνοι στη συνέχεια προκλητικά αγνοούν τις υποχρεώσεις τους» τονίζει χαρακτηριστικά ο κ. Γιωτόπουλος. Να σημειωθεί ότι η «Δυτική Εργολαβική» ανέλαβε ως υπεργολάβος μέρος των εργασιών του οδικού άξονα «Αμβρακία – Άκτιο», έργο που σήμερα καρκινοβατεί, μετά από μειοδοτικό διαγωνισμό και επιλέχτηκε ως η εταιρεία με την χαμηλότερη οικονομική προσφορά και τις καλύτερες τεχνικές προδιαγραφές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου