4 Οκτωβρίου 2012

Οριστικά σε ιδιώτες και το Ακτιο

Το πλαίσιο της πολιτικής του υπουργείου για την αξιοποίηση και λειτουργία των αεροδρομίων παρουσίασε ο υπουργός Ανάπτυξης Κωστής Χατζηδάκης. Διαγωνισμοί για την παραχώρηση των περιφερειακών αεροδρομίων, ορθάνοιχτο και το θέμα για στρατιωτικά αεροδρόμια. 

Όπως ανέφερε, η κυβέρνηση έχει αποφασίσει να προχωρήσει σε διαγωνισμούς για τη μακροχρόνια παραχώρηση χρήσης ενός σημαντικού αριθμού αεροδρομίων σε ιδιώτες επενδυτές. Διευκρίνισε πως το ελληνικό δημόσιο διατηρεί την ιδιοκτησία των αεροδρομίων, καθώς επίσης την εποπτεία και τον έλεγχο. 
Ως προς το Ακτιο πάντως, δεν θα πρέπει να θεωρούμε "χαμένη" την διεκδίκηση του δήμου Ακτίου- Βόνιτσας, που προτείνει να αναλάβει την λειτουργία του αεροδρομίου, υπό συγκεκριμένες συνθήκες, αφού σε άλλη μια περίπτωση, έχει επιτευχθεί η παραχώρηση αεροδρομίων στην Δυτική Μακεδονία στην Περφερειακή Αυτοδιοίκηση. 
Πάντως, όπως πρκύπτει από τα σχετικά ρεπορτάζ, δεν αποκλείεται σε δεύτερη φάση να ξεκινήσει ανάλογη διαδικασία και για στρατιωτικά αεροδρόμια που η ύπαρξη τους σήμερα θεωρείται πως δεν παίζει κάποιο ουσιαστικό ρόλο για τις ένοπλες δυνάμεις.
Υπό αυτές τις προυπoθέσεις, δεν αποκλείεται το επόεμνο διάστημα να ανοίξει θέμα και για το αεροδρόμιο της 132 ΣΜ στο Αγρίνιο.

ΑΠΟ ΑΓΡΙΝΙΟ PRESS

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου