22 Νοεμβρίου 2012

ΙΣΤΟΡΙΚΑ ΚΕΙΜΕΝΑ ΒΟΝΙΤΣΑΣ, 1ος Τόμος

ΙΣΤΟΡΙΚΑ ΚΕΙΜΕΝΑ ΒΟΝΙΤΣΑΣ 
Νικόλας Βερνίκος 
Περίοδος 1700-1800 
Τόμος Α’  

Ο σύλλογος ΑΜΦΙΚΤΙΟΝΙΑ ΑΚΑΡΝΑΝΩΝ παρουσιάζει τον πρώτο τόμο (556 σελίδες) από την σειρά «Ιστορικά κείμενα Βόνιτσας». Πρόκειται για ένα έργο που επιμελήθηκε ο Νικόλας Βερνίκος. Ο Νικόλας Βερνίκος είναι καθηγητής ανθρώπινης οικολογίας στο τμήμα Πολιτισμικής Τεχνολογίας και Επικοινωνίας του Πανεπιστημίου Αιγαίου. Έχει διδάξει στα πανεπιστήμια Παρίσι 8 (Vincennes), Δημοκρίτειο Θράκης, Schiller College και Freie Universitaer του Βερολίνου. Ως διεθνής δημόσιος υπάλληλος έχει υπηρετήσει στην Unesco. Είναι διαβίου μέλος της American Anthropological Association (AAA). 


Ο δεύτερος τόμος είναι στο στάδιο της διάρθρωσης και διόρθωσης, ενώ τα στοιχεία για τον τρίτο τόμο έχουν συγκεντρωθεί και εντός του 2013 θα έχουμε τα πρώτα δοκίμια. Μέσα από τις σελίδες των ιστορικών κειμένων αναδεικνύεται η στρατηγική σημασία της Βόνιτσας, τα ιστορικά και κοινωνικά γεγονότα, η καθημερινή ζωή των κατοίκων. Βήμα – βήμα και με μια απόλυτη αρμονία των νοτάριων εγγράφων με την ιστορία κάθε περιόδου, ξετυλίγεται μπροστά μας το μεγαλείο της VONIZZA, της πόλης των 18 Εθνοτήτων. Για κάθε νοτάριο, για κάθε χάρτη, για κάθε επισημασμένο γεγονός, περπατήσαμε τους αναφερομένους τόπους, ανακαλύφθηκαν τα κρυμμένα σημεία, ταυτοποιήθηκαν περιοχές. Οι τότε ονομασίες των περιοχών, των κατοίκων, των γεωγραφικών ορίων, μας αποδεικνύουν έγγραφα ότι υπάρχει μια συνέχεια, η VONIZZA έχει μια αναλλοίωτη ιστορία αιώνων. 



Το κόστος εκτύπωσης, λόγω του πολυσέλιδου και του σε πολλά μέρη έγχρωμου, είναι υψηλό (20 ευρώ αναλογεί σε κάθε βιβλίο). Η τιμή πώλησης είναι 25 ευρώ. 
Παρακαλούμε για την υποστήριξη της έκδοσης για να συγκεντρωθούν τα χρήματα της εκτύπωσης του 2ου τόμου. Τα βιβλία διατίθενται από τον σύλλογο ΑΜΦΙΚΤΙΟΝΙΑ ΑΚΑΡΝΑΝΩΝ τηλ. 2643023565. Για την περιοχή της Αθήνας επικοινωνήστε με τον Φίλιππα Ντόβα στο 210-5154825. 
Σας γνωρίζουμε ότι στο τέλος Ιανουαρίου 2013 θα γίνει επίσημη παρουσίαση του βιβλίου, στην Αθήνα, από τον εκδοτικό οίκο «ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΕΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ». 



Για την ΑΜΦΙΚΤΙΟΝΙΑ ΑΚΑΡΝΑΝΩΝ 
Ο Πρόεδρος                                            Ο Αντιπρόεδρος 
ΝΤΟΒΑΣ Φίλιππος                             ΝΤΙΝΟΣ Στυλιανός

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου