29 Νοεμβρίου 2012

Eρώτηση Κ. Μπαρμπαρούση για την πιθανότητα κατάργησης της Σμηναρχίας μάχης Ακτίου

Προς τον ΥΠΟΥΡΓΟ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΜΥΝΑΣ 
ΘΕΜΑ: «ΑΝΑΣΤΑΤΗ Η ΤΟΠΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΙΘΑΝΟΤΗΤΑ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗΣ ΤΗΣ ΣΜΗΝΑΡΧΙΑΣ ΜΑΧΗΣ ΑΚΤΙΟΥ» 


Η τοπική κοινωνία της ευρύτερης περιοχής Βόνιτσας, Πρέβεζας και Λευκάδας είναι ανάστατη από το ενδεχόμενο μετατροπής της 131ης ενισχυμένης Σμηναρχίας Μάχης Ακτίου σε ενισχυμένο Αεροπορικό Απόσπασμα.  
Ήδη το δημοτικό συμβούλιο του Δήμου Ακτίου-Βόνιτσας με την υπ’ αριθμόν 207/2012 απόφαση του εξέδωσε σχετικό ψήφισμα διαμαρτυρίας. 
Η 131η Σμηναρχία Μάχης Ακτίου παρέχει σήμερα τις εξής υπηρεσίες: Υποστήριξη του Κρατικού Αερολιμένα Ακτίου (Πολιτικά αεροσκάφη). 
Στάθμευση ελικοπτέρου έρευνας και διάσωσης για αποστολές Πολιτικής Προστασίας. Πυροσβεστική κάλυψη με αεροπλάνα για την ευρύτερη περιοχή.Παραθεριστικό κέντρο Αεροπορίας. Ραντάρ Λευκάδας-υποστήριξη (Διοικητική –Ιατρική). Αεροδρόμιο Αγρινίου- υποστήριξη (Διοικητική- Ιατρική).  
Ο εκάστοτε Διοικητής είναι ο Φρούραρχος για την περιοχή ευρύτερα. Ενεργεί για επισκευές βλαβών διερχομένων αεροσκαφών. Εξυπηρετεί τη μονάδα θαλασσίων μεταφορών εμπορευμάτων (FOB) Ακτίου. Απασχολεί 350 εργαζόμενους(Πολιτικό και στρατιωτικό Προσωπικό) οι οποίοι προσφέρουν τις υπηρεσίες τους. Ενισχύει την τοπική οικονομία και τις υπηρεσίες της περιοχής. 
Ερωτάται ο κ. Υπουργός: 
1)-Πόσο ακόμη θα υποβαθμίσει το αξιόμαχο των ενόπλων δυνάμεων καταργώντας στρατιωτικές μονάδες σε όλη την επικράτεια; 
2)-Δεδομένων των αντιδράσεων της τοπικής κοινωνίας και των υπηρεσιών που παρέχει η μονάδα προτίθεται να θέσει τέρμα στις φήμες και τα σχέδια για μετατροπή της 131 Σμηναρχίας Μάχης Ακτίου σε Αεροπορικό Απόσπασμα; 

Αθήνα, 27-11-2012
Ο Ερωτών Βουλευτής
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΜΠΑΡΜΠΑΡΟΥΣΗΣ
Βουλευτής ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ
ΛΑΪΚΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ-ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου