29 Δεκεμβρίου 2012

Πρωτοβουλία του προέδρου Κώστα Κασούρα για να μην καταργηθεί το Α.Τ. Κατούνας

Εισήγηση-παρέμβαση προς τον δήμαρχο Νίκο Σολδάτο και το Δημοτικό Συμβούλιο Ακτίου-Βόνιτσας κατέθεσε την Πέμπτη 20 Δεκέμβρη 2012, οπρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Κατούνας Κώστας Κασούρας σχετικά με την ενδεχόμενη κατάργηση του Αστυνομικού Τμήματος Κατούνας. 

Αμέσως μετά στη συνεδρίαση που ακολούθησε το θέμα συζητήθηκε και εκδόθηκε ομόφωνο ψήφισμα από το Δημοτικό Συμβούλιο που ζητεί την παραμονή και ενίσχυση του Αστυνομικού Τμήματος Κατούνας.  
Η παρέμβαση του Κώστα Κασούρα έχει ως εξής: 
Ως Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Κατούνας, οφείλω να σας ενημερώσω, ότι μετά την φημολογούμενη συγχώνευση των Αστυνομικών Διευθύνσεων Αιτωλίας και Ακαρνανίας, έπεται να εφαρμοστεί τύπου Καλλικράτης και στα αστυνομικά τμήματα του νομού μας. 
Πληροφορίες μας καταγράφουν και την πρόθεση να κλείσει και το Αστυνομικό Τμήμα Κατούνας. Ένα τμήμα με υγιή ρόλο και δράση, στην καθημερινότητα της περιοχής, αφού ελέγχει χώρους από το Λουτράκι Κατούνας, τον Κουβαρά Φυτειών, έως και το Αρχοντοχώρι Αλυζίας. 
Μία μεγάλη σε έκταση περιοχή, με καθημερινά προβλήματα στην εφαρμογή του νόμου και επίσης συχνή εγκληματικότητα (ληστείες, κλοπές, καυγάδες, ναρκωτικά, κυκλοφοριακή παραβατικότητα, κ. ά. ) που καθημερινά βιώνουμε και γνωρίζουμε. 
Έτσι μία μελλοντική κατάργηση του Α.Τ. Κατούνας, θα προκαλέσει έξαρση της παρανομίας και του εγκλήματος, κατά της περιουσίας και της ζωής του δημότη μας, καθώς και μη επαρκή εξυπηρέτηση των δημοτών σε έγγραφα ή διαδικασίες που έχουν ανάγκη ή χρειάζονται να ακολουθούν .  
Όλα αυτά σε συνάρτηση με την απομακρυσμένη αστυνόμευση από την Αμφιλοχία, Βόνιτσα ή το Αγρίνιο, θα μεταθέσει το ρόλο του Αστυνόμου στις διοικούσες αρχές, μεταβάλλοντας μας σε καταδότες, ρουφιάνους, παιδονόμους, «επαγγέλματα» του πέτρινου παρελθόντος, στιγματίζοντάς μας, στην κοινωνία και στους οικείους μας. 
Από την άλλη, η κρίση και η απαξίωση αυτή από την πλευρά του κράτους απέναντι στον πολίτη, θα ωθήσει τον κόσμο, από απόγνωση ή αντίδραση, να παίρνει το νόμο στα χέρια του, με απρόβλεπτα αποτελέσματα. 
Ζητάμε λοιπόν σήμερα, από το Δημοτικό Συμβούλιο, Δήμου Ακτίου - Βόνιτσας,ψήφισμα διαμαρτυρίας προς τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη, με κοινοποίηση προς τους Βουλευτές του νομού μας, την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και την Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση, για την αποφυγή κατάργησης του Α.Τ. Κατούνας, ή την υποβάθμισή του σε Αστυνομικό Σταθμό,αλλά απεναντίας την ενίσχυσή του με υλικό και έμψυχο προσωπικό για την ασφαλή λειτουργία του. 

Ο Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Κατούνας
Κασούρας Κωνσταντίνος

Υ.Γ: Το παρόν κείμενο αφού διαβάστηκε από τον πρόεδρο του Δ.Σ. κ. Κουνέλη Ιωάννη, συζητήθηκε και ψηφίστηκε ομόφωνα από το Δημοτικό Συμβούλιο.

ΑΠΟ ΞΗΡΟΜΕΡΟ NEWS

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου