14 Ιανουαρίου 2013

Ξεκινά το Κουβαράς – Φυτείες

Έπεσαν επιτέλους την Παρασκευή οι υπογραφές μεταξύ του αντιπεριφερειάρχη Αιτωλ/νίας Βασίλη Αντωνόπουλου και της εταιρίας “Αναστηλωτική” και αναμένεται να ξεκινήσουν οι εργασίες για τον οδικό άξονα Κουβαράς – Φυτείες, ενός οδικού έργου που ουσιαστικά αλλάζει τον οδικό χάρτη στο Ξηρόμερο. 

Το έργο για να ξεκινήσει χρειάστηκε να περάσουν σχεδόν δυο χρόνια από τη δημοπράτηση του (επί νομαρχίας Θύμιου Σώκου) αφού υπήρχαν καθυστερήσεις με διαφορές ενστάσεις, αδειοδοτήσεις και ειδικά από τις δασικές υπηρεσίες, αφού διέρχεται και από δασικές περιοχές κλπ 
Τελικά τα προβλήματα αυτά ξεπεράστηκαν και μετά την υπογραφή της σχετικής σύμβασης ο εργολάβος αναμένεται να εγκατασταθεί ίσως και μέσα στον Ιανουάριο. 
Το έργο προβλέπει νέα χάραξη σε μήκος 9,2 χιλιομέτρων από τον Κουβαρά – Φυτειες μέχρι την Μπαμπίνη και έχει προϋπολογισμό 16 εκατομμύρια ευρώ.  
Ο νέος δρόμος, με βάση τη μελέτη θα έχει δύο λωρίδες κυκλοφορίας (μία ανά κατεύθυνση) συνολικού πλάτους 10,5 μέτρων, ενώ θα κατασκευασθούν και τέσσερις (4) ισόπεδοι κόμβοι. Ακόμη θα υπάρξει σήμανση ασφαλείας και φωτισμός.  
Πρόκειται για έναν δρόμο, που θα εξασφαλίζει με την ολοκλήρωση του την γρήγορη και ασφαλή πρόσβαση από την Ιόνια οδό στα δυτικά παράλια της Αιτωλ/νίας.


ΑΠΟ ΑΓΡΙΝΙΟ NEWS

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου