24 Φεβρουαρίου 2013

Συνεχίζονται οι εργασίες αποκατάστασης του Γυμνάσιου – Λυκείου Βόνιτσας

Με εντατικούς ρυθμούς συνεχίζονται οι εργασίες αποκατάστασης του Γυμνασίου- Λυκείου Βόνιτσας πάρα τις συνεχείς βροχοπτώσεις των τελευταίων μηνών.  
Οι εργασίες που έχουν εκτελεστεί μέχρι σήμερα είναι:   
1. -Καθαίρεση της τοιχοποιίας στο βόρειο κτίριο καθώς και το μεγαλύτερο μέρος των καθαιρέσεων τοιχοποιίας του ανατολικού κτιρίου, με ταυτόχρονη αποκομιδή μέρους των προϊόντων αυτών.  
2.-Αποκατάσταση και αντιδιαβρωτική προστασία του οπλισμού στην εξωτερική επιφάνεια ορισμένων δοκών του βόρειου κτιρίου 
3.-Καθαρισμός των υποστυλωμάτων με αμμοβολή και συντήρηση του υφιστάμενου οπλισμού.
 
4.-Τοποθέτηση του σιδηρού οπλισμού των υποστυλωμάτων του βόρειου κτιρίου και αγκύρωσή τους στα υφιστάμενα υποστυλώματα. 
5.-Υποδομές Η/Μ εγκαταστάσεων 
6.-Σκυροδέτηση των πέδιλων των υποστυλωμάτων, ενώ τις προσεχείς ημέρες θα ξεκινήσουν οι εργασίες κατασκευής του μανδύα εκτοξευόμενου σκυροδέματος (gunite) στα υποστυλώματα που έχουν ολοκληρωθεί οι εργασίες τοποθέτησης σιδηρού οπλισμού.
Οι εργασίες θα εντατικοποιηθούν τους προσεχείς μήνες και συνοπτικά θα εκτελεστούν εργασίες στατικής ενίσχυσης, αποκατάστασης της τοιχοποιίας και των επιχρισμάτων, επανακατασκευής των Η/Μ εγκαταστάσεων, τοποθέτησης νέων κουφωμάτων, επισκευής δαπέδων, τοποθέτησης νέων κιγκλιδωμάτων, χρωματισμού και μόνωσης των κατακόρυφων και οριζόντιων επιφανειών των κτιρίων.
Το έργο που εντάθηκε στο ΕΣΠΑ στις 10-04-2012 και συμβασιοποιήθηκε στις 10-08-2012 έχει προϋπολογισμό 1.320.000,00 ευρώ ενώ το συμβατικό ποσό του είναι 719.865,74 ευρώ.
Με την ολοκλήρωσή του θα επιλυθεί ένα σοβαρό πρόβλημα στην σχολική στέγη της Βόνιτσας που παρουσιάστηκε το 2003 με τον σεισμό της Λευκάδας, και δημιούργησε σωρεία προβλημάτων στο γυμνάσιο-λύκειο Βόνιτσας αλλά και στο 1ο και 2ο δημοτικό σχολείο για τα οποία υπάρχει πλέον ολοκληρωμένη μελέτη αποκατάστασης καθώς και όλες οι σχετικές αδειοδοτήσεις.
Περιμένουμε πλέον και για αυτά τα σχολεία την πραγματοποίηση της υπόσχεσης από μέρους της περιφέρειας για την χρηματοδότηση και αυτού του έργου.


ΑΠΟ ΞΗΡΟΜΕΡΟ NEWS

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου