16 Φεβρουαρίου 2013

Ν. Μωραΐτης: Κατήγγειλε την πολιτική που πλήττει νησιώτες και ναυτεργάτες (VIDEO)

Την κυβερνητική πολιτική που καθιστά ομήρους τους κατοίκους των νησιών, κατήγγειλε ο βουλευτής του ΚΚΕ, Νίκος Μωραΐτης, παρεμβαίνοντας στη συζήτηση επερώτησης του ΣΥΡΙΖΑ με θέμα «Πλήγμα για το χώρο και τα νησιά του Αιγαίου τα σχεδιαζόμενα φορολογικά κ.ά. μέτρα της τρόικας». 

Απευθυνόμενος στα κυβερνητικά έδρανα, ο Ν. Μωραΐτης τόνισε πως τα νησιά κινδυνεύουν από την αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης και όχι από τους ναυτεργάτες. 
Στάθηκε αναλυτικά, στην αύξηση των τιμών των εισιτηρίων στα πλοία, στη δραματική κατάσταση στις δομές υγείας των νησιών και στην ιδιωτικοποίηση λιμανιών μέσω ΤΑΙΠΕΔ. 
Ο βουλευτής του ΚΚΕ, στηλίτευσε τη στρατηγική της ΕΕ για κοινή ναυτιλιακή πολιτική, τη λεγόμενη ολοκληρωμένη θαλάσσια πολιτική για την ανταγωνιστικότητα των ευρωενωσιακών ομίλων στις μεταφορές και τα λιμάνια. 
Για όλα αυτά τόνισε, δεν ακούγεται κουβέντα από τα κόμματα του ευρωμονόδρομου ούτε από τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ γιατί «όλοι πίνετε νερό στο όνομα της ΕΕ και ρίχνετε την ευθύνη στη διαπραγματευτική ικανότητα των κυβερνήσεων. Βλέπετε το πρόβλημα μόνο στα μνημόνια. Σηκώνετε κουρνιαχτό για να κρύψετε τις πραγματικές αιτίες που οδηγούν τους νησιώτες στην εξαθλίωση». 
Σημείωσε επίσης, πως όσο διατηρείται η εξουσία της αστικής τάξης και των μονοπωλίων, όσο τα μέσα παραγωγής και τα πλοία, παραμένουν καπιταλιστική ιδιοκτησία, δε μπορούν να ικανοποιηθούν οι ανάγκες των εργαζομένων και των νησιωτών.

ΣΤΟΝ ΕΠΟΜΕΝΟ ΣΥΝΔΕΣΜΟ ΒΙΝΤΕΟ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου