30 Μαρτίου 2013

Τριήμερη εκδρομή της Γ’ Γυμνασίου Παλαίρου στην Αθήνα 2013

Γαρίδα Πολυξένη
Η Γ’ τάξη του Γυμνάσιου Παλαίρου πραγματοποίησε εκδρομή στις 22-23-24/3/2013στην Αθήνα. Με τη συνοδεία του κυρίου Δάγλα και της συζύγου του αναχωρήσαμε από την Πάλαιρο στις 11.30 π.μ αμέσως μετά την σχολική εορτή της 25ης Μαρτίου. 

Την πρώτη ημέρα διασκεδάσαμε το «Allou Fun Park» μέχρι αργά το απόγευμα και στη συνέχεια χαλαρώσαμε τρώγοντας ένα υπέροχο δείπνο στο εστιατόριο «Οινοθήρα» στην Καισαριανή. Επιστρέψαμε στο ξενοδοχείο για ξεκούραση! 





Την επόμενη μέρα ξυπνήσαμε αρκετά νωρίς με σκοπό να προλάβουμε όλες τις προγραμματισμένες δραστηριότητες. Εφόσον οι καιρικές συνθήκες ήταν ιδιαίτερα ευνοϊκές, ξεκινήσαμε με τα πόδια από την Πλάκα όπου βρισκόταν το ξενοδοχείο μας (Omiros Hotel) κατευθυνόμενοι στον ξακουστό σε όλους βράχο της Ακρόπολης. Περιηγηθήκαμε στα αξιοθαύμαστα μνημεία της και βγάλαμε φωτογραφίες με φόντο την «ολοζώντανη» Αθήνα. Έπειτα επισκεφθήκαμε το μουσείο της Ακρόπολης όπου και θαυμάσαμε τα πανέμορφα γλυπτά. Ακολουθήσαμε τη διαδρομή, φτάνοντας στο Σύνταγμα. Εκεί βγάλαμε φωτογραφίες με τους τσολιάδες. Στη συνέχεια γευματίσαμε στο Μοναστηράκι. Αμέσως μετά πήγαμε στο Αττικό Πάρκο όπου αρχικά παρακολουθήσαμε μία υπέροχη παράσταση δελφινιών κι ενός θαλάσσιου λιονταριού της Καλιφόρνιας. Περιηγηθήκαμε και στους υπόλοιπους χώρους του πάρκου θαυμάζοντας τα χαριτωμένα ζώα. Σειρά είχε το Mall. Στο εμπορικό κέντρο «The Mall Athens» λοιπόν είχαμε την ευκαιρία να χαλαρώσουμε. Άλλοι ψωνίζοντας κι άλλοι τρώγοντας ή διασκεδάζοντας σε ψυχαγωγικούς χώρους όπως το bowling. Μετά από δυόμισι ώρες ελεύθερου χρόνου επιστρέψαμε από το ξενοδοχείο μας, στο κέντρο της Αθήνας. Ετοιμαστήκαμε και φύγαμε κατευθείαν για το νυχτερινό κέντρο Teatro Music Hall όπου εμφανίζεται ο Παντελής Παντελίδης, η Πάολα και ο Βασίλης Καρράς στην Καλλιθέα. Μετά από ένα φανταστικό ξεφάντωμα επιστρέψαμε στο ξενοδοχείο για ξεκούραση. 





Την Κυριακή πήραμε το πρωινό μας, ετοιμάσαμε τα πράγματά μας και επισκεφθήκαμε το θωρηκτό Αβέρωφ στο Παλαιό Φάληρο. Με τη βοήθεια ενός ξεναγού , ξεναγηθήκαμε στα μέρη του πλοίου και μάθαμε την ιστορία του πολεμικού αυτού πλοίου. Αμέσως μετά πήγαμε στο Ευγενίδειο ίδρυμα (πλανητάριο) όπου και παρακολουθήσαμε μια φοβερή παράσταση ονόματι «Ο ουρανός των Αρχαίων». Τελειώνοντας και με αυτό αναχωρήσαμε για Πάλαιρο, κάνοντας μία στάση για φαγητό λίγο μετά την Αθήνα. Η εκδρομή άφησε σε όλους μας υπέροχες αναμνήσεις. Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τον κύριο Δάγλα και τη σύζυγο του για την ευθύνη που πήραν και για το διασκεδαστικό πρόγραμμα που μας οργάνωσαν!!!!




































Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου