28 Μαρτίου 2013

Εκδήλωση ΑΝΤΑΡΣΥΑ Αιτ/νίας

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ - Αγρίνιο 27 Μαρτίου 2013 
Θέμα: Ανοιχτός διάλογος: 
H ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΣΤΙΣ ΣΚΟΥΡΙΕΣ ΤΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ 

Οι οικονομικές κατοχικές δυνάμεις, που κυριαρχούν στη χώρα, επιχειρούν με χειρουργική ακρίβεια, συνεχώς και απροσχημάτιστα, την αποδόμηση κάθε αξιακής και θεσμικής κατάκτησης ακόμα και αυτής της αστικής δημοκρατίας, αξιοποιώντας, ως χρήσιμα και απαραίτητα εργαλεία τους ντόπιους κομματικούς φεουδάρχες της τρικομματικής κυβέρνησης. 
Η πόρτα του φρενοκομείου άνοιξε. Τα όποια συνταγματικά κεκτημένα καταργούνται δια της συναινετικά ή εκβιαστικά αλλοιωμένης πλειοψηφίας ενός φοβικού κοινοβουλίου. Η δημοκρατία μέσα από τη χειραγώγηση των ΜΜΕ και τη συντονισμένη προσπάθεια φίμωσης όσων μπορούν να εκφέρουν μια συγκροτημένη και διαφορετική άποψη μετατρέπεται σε δημαγωγία. 
Στον καιρό της ύφεσης και της καταστροφής οι επικυρίαρχοι των αγορών «μιλάνε για νίκες που το μέλλον θα φέρει» την ώρα που οι περισσότεροι από μας γυρεύουν «βερεσέ απ’ τον μπακάλη». 
Μέσα σε αυτές τις συνθήκες επιστρέφουμε ξανά με βίαιο και απάνθρωπο τρόπο στο σημείο μηδέν της μεταπολίτευσης, εκεί δηλαδή που μας άφησαν τα φασιστοειδή της χούντας των συνταγματαρχών το ’74 - ίσως και πιο παλιά. 
Το υπηρετικό πολιτικό προσωπικό της χώρας γράφει την αμείλικτη δική του ιστορία του. Η ανατροπή της ισορροπίας σε βάρος της δημοκρατίας και υπέρ των αγορών ορίζει τη νέα τάξη πραγμάτων του ευρωπαϊκού και παγκόσμιου καπιταλισμού. Το κυριαρχικό ζητούμενο των οικονομικών ελίτ είναι η Δημοκρατία να γίνει συμβατή με τις αγορές. 
Ζούμε πραγματικά σε δημοκρατικά καθεστώτα; Τι απήχηση έχει σήμερα η γνώμη του πολίτη; Είναι η Δημοκρατία συμβατή με τον καπιταλισμό; Με ποια «σκουριά» ποτίζουν τα γρανάζια της οικονομίας, μετατρέποντας την ανάπτυξη σε θεοκρατικό εργαλείο μιας πλασματικής υπόσχεσης για μελλοντική ευημερία. Έχουν αντίκρισμα οι εκλογές ή καθορίζουν τα πάντα οι κεφαλαιαγορές; 
Αυτά και πολλά άλλα ερωτήματα θα τεθούν και θα αναζητηθούν απαντήσεις, στη συζήτηση που οργανώνει και σας καλεί να συμμετάσχετε 
η Τοπική Επιτροπή της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, 
στο Δημοτικό Θέατρο του Αγρινίου, 
το Σάββατο 30 Μαρτίου 2013, στις 7:00 το απόγευμα με θέμα: 
«H ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΣΤΙΣ ΣΚΟΥΡΙΕΣ ΤΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ 
Αγώνας για γη και ελευθερία -Το παράδειγμα της Χαλκιδικής»Εισηγητές της συζήτησης θα είναι η Μαρινίκη Αλεβιζοπούλου (Δημοσιογράφος του περιοδικού UNFOLLOW), ο Νίκος Πλεύρης (Γιατρός στο νοσοκομείο Πολυγύρου Χαλκιδικής) και ο Δημήτρης Σαραφιανός (Δικηγόρος, Μέλος Κ.Σ.Ε. ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α.)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου