27 Μαρτίου 2013

ΚΚΕ: Ερώτηση για το Νοσοκομείο Άρτας

Επίκαιρη Ερώτηση προς τον υπουργό Υγείας για την επιδείνωση της κατάστασης στις παρεχόμενες υπηρεσίες Υγείας στο Νοσοκομείο Άρτας και το επικείμενο κλείσιμο της Ψυχιατρικής Κλινικής κατέθεσε στη Βουλή το ΚΚΕ. 

Ολόκληρη η Ερώτηση: 
«Θέμα: Για την επιδείνωση της κατάστασης στις παρεχόμενες υπηρεσίες Υγείας στο Νοσοκομείο Άρτας και το επικείμενο κλείσιμο της Ψχιατρικής Κλινικής. 
Η κατάσταση στο Νοσοκομείο Άρτας επιδεινώνεται συνεχώς και προκαλεί μεγάλες ανησυχίες στους κατοίκους της περιοχής και τους εργαζόμενους του νοσοκομείου. 
Μετά την αγορά φαρμάκων, υγειονομικού υλικού και υπηρεσιών Υγείας από τους ασθενείς λόγω της έλλειψης, μετά την περικοπή των ασθενοφόρων τις Κυριακές, απογευματινές βάρδιες και αργίες, μετά την υποβάθμιση των υπηρεσιών Υγείας που παρέχονται από τα ΚΥ και το Κέντρο Αποκατάστασης τώρα δρομολογείται το κλείσιμο της Ψυχιατρικής Κλινικής του Νοσοκομείου Άρτας. Συγκεκριμένα δεν καλύπτονται οι εφημερίες λόγω έλλειψης ικανού αριθμού ειδικών ψυχιάτρων και δεν μπορούν να καλυφθούν ημερομηνιακά το σύνολο εφημεριών του μήνα. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα από 21 Μαρτίου έως 31 Μαρτίου να μην καλύπτεται εφημεριακά η Ψυχιατρική Κλινική του Νοσοκομείου Άρτας. 
Αντί για πρόσληψη μόνιμου προσωπικού προτείνεται ως λύση η πρόσληψη προσωπικού με μπλοκάκι ή επικουρικού δηλαδή πληρωμή από τα ιδία έσοδα του νοσοκομείου. 
Αυτά είναι τα αποτελέσματα της αντιλαϊκής πολιτικής των προηγούμενων κυβερνήσεων, αλλά και της πολιτικής της τρικομματικής κυβέρνησης ΝΔ - ΠΑΣΟΚ - ΔΗΜΑΡ, που περικόπτει πόρους από την Υγεία, προκειμένου να ενισχύονται με ζεστό χρήμα οι επιχειρηματικοί όμιλοι. Ταυτόχρονα η υποβάθμιση των δημόσιων υπηρεσιών Υγείας ανοίγει παραπέρα το δρόμο για την κερδοφόρα επένδυση κεφαλαίων και στο χώρο της Υγείας. 
Όπως κατανοεί ο καθένας, αυτή η απαράδεκτη κυβερνητική πολιτική, που έχει συνδιαμορφωθεί από τους εκπροσώπους των μεγαλοεπιχειρηματιών της ΕΕ και την τρόικα, εγκυμονεί σοβαρούς κινδύνους για την ανθρώπινη ζωή όσων νοσηλεύονται ή παρουσιάζουν ανάγκη νοσηλείας. 
Η κατάσταση αυτή αναδεικνύει την αναγκαιότητα ενός αποκλειστικά δημόσιου και δωρεάν συστήματος Υγείας, γιατί επιχειρηματική δράση και προστασία της υγείας του λαού δε συμβιβάζονται. 
ΕΡΩΤΑΤΑΙ ο κ. Υπουργός τι προτίθεται να κάνει η κυβέρνηση για: 
- Την άμεση πρόσληψη μόνιμου προσωπικού για τη στελέχωση της Ψυχιατρικής Κλινικής, αλλά και της κινητής μονάδας ψυχικής υγείας του Γ.Ν. Άρτας. 
- Την πρόσληψη όλου του αναγκαίου μόνιμου προσωπικού όλων των ειδικοτήτων στο Νοσοκομείο και το ΚΥ για την κάλυψη των αναγκών των κατοίκων της ευρύτερης περιοχής, την άμεση χρηματοδότηση του Νοσοκομείου για την αντιμετώπιση του προβλήματος των ελλείψεων σε αναλώσιμα υλικά και φάρμακα, την καταβολή των δεδουλευμένων, που οφείλονται από εφημερίες, υπερωρίες, αργίες και νυχτερινά σε γιατρούς και εργαζόμενους του νοσοκομείου. 
- Να σταματήσουν οι ασθενείς που προσέρχονται να πληρώνουν με οποιοδήποτε τρόπο για εξετάσεις, θεραπείες και επεμβάσεις, ανεξάρτητα αν είναι ασφαλισμένοι ή ανασφάλιστοι, Έλληνες ή μετανάστες.

Ο βουλευτής του ΚΚΕ Νίκος Μωραΐτης».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου