13 Μαρτίου 2013

Το ΔΗΠΕΘΕ Αγρινίου παρουσιάζει την παράσταση «Η ΑΛΩΣΗ ΤΗΣ ΚΩΣΤΑΝΤΙΑΣ»

«Η ΑΛΩΣΗ ΤΗΣ ΚΩΣΤΑΝΤΙΑΣ» 
Από το ομώνυμο βιβλίο του Γιάννη Μακριδάκη 
σε διασκευή Χρήστου Βαλαβανίδη 
ΜΕ ΤΗΝ ΕΛΕΝΗ ΓΕΡΑΣΙΜΙΔΟΥ,  
ΤΗΝ ΑΝΝΑ ΒΑΓΕΝΑ 
ΚΑΙ ΤΟ ΒΑΣΙΛΗ ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟ 

Το Δημοτικό Περιφερειακό Θέατρο Αγρινίου φιλοξενεί και παρουσιάζει την παράσταση «Η ΑΛΩΣΗ ΤΗΣ ΚΩΣΤΑΝΤΙΑΣ» του Γιάννη Μακριδάκη από το θέατρο «Μεταξουργείο», την Πέμπτη 21 Μαρτίου, ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ παράσταση στις 7:00μ.μ. και ΒΡΑΔΥΝΗ παράσταση στις 9:30μ.μ στην Αίθουσα του Δημοτικού Θεάτρου. 

Η παράσταση 
Μια ανατρεπτική κωμωδία γεμάτη από γεύσεις, αρώματα και καημούς του Ελληνισμού της Κωνσταντινούπολης, που περιγράφει τις σχέσεις των δύο λαών, Ελλήνων και Τούρκων, σήμερα. 
Δύο γυναίκες φίλες, σύγχρονες Ελληνίδες της Πόλης, η Άννα Βαγενά και η Ελένη Γερασιμίδου, “δύο σπουδαίες πρωταγωνίστριες, που ταιριάζοντας τους υποκριτικούς αρμούς τους, δίνουν ένα απολαυστικό δίδυμο”, (Λέανδρος Πολενάκης, εφημερίδα Η Αυγή) ζουν και βιώνουν μέσα από τη διήγηση ενός γράμματος ανείπωτες καταστάσεις με σχεδόν αστυνομική πλοκή! 
Οι δύο φίλες, είναι από τους λίγους Έλληνες που έχουν απομείνει στην Πόλη και παλεύουν να συνυπάρξουν αρμονικά με τους Τούρκους και τις αναμνήσεις μιας ζωής αλλοτινής. Μέσα από το έργο αναδύονται οι πολιτισμικές, πολιτικές και θρησκευτικές διαφορές μεταξύ των δύο λαών, που καλούνται να συγκατοικήσουν, απρόθυμοι πια και οι δύο να καταρρίψουν τις αποστάσεις που τους χωρίζουν. Με όχημα το χιούμορ ο συγγραφέας καταφέρνει να θίξει εκ νέου ζητήματα που φαίνονται πια σκονισμένα. 
Μια ιστορία που έχει ρίζες στον Ελληνισμό της Πόλης και φτάνει μέχρι την Ελλάδα του σήμερα. Η συγκίνηση εναλλάσσεται με το γέλιο και την ελπίδα, μέσα από τις απολαυστικές ερμηνείες των δύο πρωταγωνιστριών, καθώς και του τρίτου προσώπου της ιστορίας, του Βασίλη Παλαιολόγου. 
Η Άλωση της Κωσταντίας» βασίζεται στο ομώνυμο βιβλίο του Γιάννη Μακριδάκη των Εκδόσεων της Εστίας και παρουσιάζεται σε θεατρική διασκευή και σκηνοθεσία του Χρήστου Βαλαβανίδη. 

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ : 
Διασκευή - σκηνοθεσία – μουσική επιμέλεια : Χρήστος Βαλαβανίδης 
Φωτισμοί : Αλέκος Αναστασίου  
ΠΑΙΖΟΥΝ : 
Άννα Βαγενά, Ελένη Γερασιμίδου και Βασίλης Παλαιολόγος. 
ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ – ΤΙΜΕΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ: 
ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ ΣΤΙΣ 7:00μ.μ. ΜΕ ΓΕΝΙΚΗ ΕΙΣΟΔΟ 12 ΕΥΡΩ ΚΑΙ 
ΒΡΑΔΥΝΗ ΣΤΙΣ 9:30μ.μ. ΜΕ ΓΕΝΙΚΗ ΕΙΣΟΔΟ 15 ΕΥΡΩ ΚΑΙ ΜΕΙΩΜΕΝΟ 12 ΕΥΡΩ ΓΙΑ (ΦΟΙΤΗΤΕΣ, ΜΑΘΗΤΕΣ, ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΥΣ ΑΝΩ ΤΩΝ 65 ΕΤΩΝ, ΑΝΕΡΓΟΥΣ ΟΑΕΔ, ΠΟΛΥΤΕΚΝΟΥΣ. ΙΣΧΥΟΥΝ ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ ΟΓΑ) 

ΔΙΑΡΚΕΙΑ : 1 ώρα και είκοσι λεπτά (χωρίς διάλειμμα) 
ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ ΠΡΟΠΩΛΟΥΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ 18-3-2013, ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ 6-9 Μ.Μ.
Ώρες ταμείου:
11.00 -13.00 & 18.00 – 21.00,
τηλ. Ταμείου 26410-56135

Από το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ.Αγρινίου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου