29 Μαρτίου 2013

Ν. Μωραΐτης: Κατήγγειλε την πολιτική που θέλει τα νοσοκομεία επιχειρήσεις και τους ασθενείς πελάτες (VIDEO)

Το μοντέλο των νοσοκομείων - επιχειρήσεων, που θα καλύπτουν τις τεράστιες ελλείψεις τους με «περιπλανώμενους» γιατρούς, παρουσίασε στη Βουλή η υφυπουργός Υγείας, Φωτεινή Σκοπούλη, απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του ΚΚΕ για το νοσοκομείο Άρτας. 

Οι ελλείψεις προσωπικού και στο συγκεκριμένο νοσοκομείο είναι εκρηκτικές, οφείλονται δεδουλευμένα αρκετών μηνών για νυχτερινά και υπερωρίες, ενώ όπως κατήγγειλε ο ερωτών βουλευτής του ΚΚΕ, Νίκος Μωραϊτης, κορύφωση της αντιλαϊκής πολιτικής αποτελεί το κλείσιμο της Ψυχιατρικής Κλινικής, καθώς δεν υπάρχει το απαραίτητο ιατρικό προσωπικό. 
Η Φ. Σκοπούλη, απάντησε πως τα νοσοκομεία, οφείλουν να λειτουργήσουν ευέλικτα με βάση αυτό, «το έστω μικρό» ποσοστό χρηματοδότησής τους. 
Χαρακτήρισε «απαράδεκτο» να μην πάει ένας γιατρός να δουλέψει 30 χλμ έξω από το νοσοκομείο και επισήμανε πως η διοικητική μεταρρύθμιση, δεν αφορά μόνο τη μείωση των δημοσίων υπαλλήλων αλλά δίνει τη δυνατότητα να μετακινούνται. 
Μόνο ως εμπαιγμός μπορεί να χαρακτηριστεί το γεγονός πως η - προερχόμενη από το χώρο της ΔΗΜΑΡ - υφυπουργός, δήλωσε πως διαφωνεί με την πολιτική συρρίκνωσης της δημόσιας υγείας. Ανέφερε πως η πολιτική συρρίκνωσης «είναι πολιτική βούληση» και το γεγονός αυτό προκύπτει από σωρεία διατάξεων, αλλά δεν είναι «στο χέρι» της να αλλάξει αυτή την κατάσταση. 
Για συνειδητή απαξίωση της δημόσιας υγείας με στόχο να παραδοθεί σε ιδιώτες, έκανε λόγο ο Ν. Μωραϊτης. 
«Βλέπετε τα νοσοκομεία και το είπατε, με μισόλογα βέβαια, σαν επιχειρήσεις και τους ασθενείς σαν πελάτες. Γιατί διαφορετικά δε θα επιβάλατε χαράτσια στις συνταγογραφήσεις και στις εισαγωγές στα νοσοκομεία», σημείωσε. 
Ο βουλευτής του ΚΚΕ, τόνισε πως οι εξελίξεις αναδεικνύουν την αναγκαιότητα για ένα δημόσιο και δωρεάν σύστημα υγείας και κάλεσε τα λαϊκά στρώματα να αγωνιστούν γι' αυτό.

ΠΑΤΗΣΤΕ ΣΤΟΝ ΕΠΟΜΕΝΟ ΣΥΝΔΕΣΜΟ
ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου