15 Απριλίου 2013

Πρώτος σύλλογος ο Ακαρνανικός Αλυζίας στο Πανελλήνιο διασυλλογικό πρωτάθλημα TAE KWON-DO

Στο διασυλλογικό πρωτάθλημα TAE KWON-DO I.T.F. 2013 παίδων-κορασίδων, εφήβων-νεανίδων και ανδρών-γυναικών. Με επιτυχία διεξήχθη το διασυλλογικό πρωτάθλημα TAE KWON-DO I.T.F. για όλες τις ηλικίες στο κλειστό γυμναστήριο Αριδαίας στο νομό Πέλλας το Σαβ/Κύριακο 6-7 Απριλίου 2013. 

Εξαιρετική παρουσία είχε ο Ακαρνανικός Αθλητικός Σύλλογος που συμμετείχε με 11 αθλητές και αθλήτριες κατακτώντας συνολικά 9 χρυσά και 2 χάλκινα μετάλλια. 
Πιο συγκεκριμένα κατέκτησε στην κατηγορία Παίδων-Κορασίδων 7 χρυσά με τους αθλητές: ΚΑΥΜΕΝΑΚΗ ΝΕΦΕΛΗ, ΚΑΥΜΕΝΑΚΗ ΜΕΛΙΝΑ, ΧΡΙΣΤΟΝΙΚΟ ΑΝΤΩΝΗ, ΧΡΙΣΤΟΝΙΚΟ ΣΑΒΒΑ, ΤΣΙΝΑ ΣΩΤΗΡΗ, ΖΕΠΟ ΒΑΣΙΛΗ, ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟ και 2 χάλκινα με τους ΚΑΣΤΑΝΟ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟ και ΜΠΟΥΛΙΕΡΗ ΔΗΜΗΤΡΙΟ. 
Ενώ στην κατηγορία Εφήβων-Νεανίδων: 2 χρυσά με τους αθλητές:ΧΡΙΣΤΟΝΙΚΟ ΧΡΥΣΑΝΘΟ και ΛΕΚΑΤΣΑ ΜΑΡΙΑ. 
Ένα πρωτάθλημα με πολλές συμμετοχές και πολύ καλό κλίμα στα αγωνιστικά τερέν, αλλά και πολύ μεγάλη κούραση των αθλητών από την πολύωρη αναμονή μέχρι να αγωνιστούν. Ωστόσο οι αθλητές του Ακαρνανικού κατάφεραν για μια ακόμη φορά να είναι από τους πρωταγωνιστές στους τελικούς των κατηγοριών, δείχνοντας και πάλι το υψηλό αγωνιστικό επίπεδο του Συλλόγου. 
Η Καϋμενάκη Νεφέλη, καθαρή και ουσιαστική, δεν άφησε στις αντιπάλους της κανένα περιθώριο αντίδρασης και κέρδισε με άνεση την κατηγορία. 
Ο Χριστονίκος Σάββας, σε έναν συγκλονιστικό τελικό, κατάφερε να ανατρέψει στο δεύτερο γύρο το εις βάρος του σκορ 7-2 να ισοφαρίσει σε 10-10 και τελικά να κερδίσει στην παράταση στον χρυσό πόντο. 
Ο Ζέππος Βασίλης επίσης με ανατροπή σκορ στο δεύτερο γύρο και με σωστή διαχείριση του αγώνα σε έναν κλειστό τελικό επικράτησε τελικά με σκορ 3-2. 
Ο Τσίνας Σωτήρης, εντυπωσιακός με πλούσιο παιχνίδι στην ανάπτυξη του, δεν δυσκολεύτηκε να επιβληθεί και στους δυο αγώνες που χρειάστηκε για να φτάσει στην πρώτη θέση και το χρυσό μετάλλιο. 
Ο Χριστονίκος Αντώνης ήταν καταιγιστικός, νίκησε με μεγάλο σκορ στον πρώτο αγώνα, ενώ στον τελικό ο αντίπαλός του δεν προσήλθε να αγωνιστεί. 
Ο Οικονόμου Αλέξανδρος επικράτησε σε δυο παιχνίδια με χαρακτηριστικό την δύναμη αλλά και την τακτική καθώς η νίκη κρίθηκε στο πόντο και σε πολύ ''κλειστό'' σκορ. 
Ο Μπουλιέρης Δημήτρης βρέθηκε πίσω στο σκορ και παρά το γεγονός ότι έπαιξε τάε κβο ντο πολύ υψηλού επιπέδου κυνηγώντας την νίκη έως το τέλος ηττήθηκε τελικά και περιορίστηκε στην τρίτη θέση. 
Ο Καστανός Κωνσταντίνος που κατατάχτηκε τελικά στην τρίτη θέση έκανε αίσθηση με το πλούσιο και θεαματικό παιχνίδι του, ηττήθηκε όμως στο ημιτελικό παίζοντας όμως με έναν πολύ ανταγωνιστικό αντίπαλο. 
Κυριάρχησε στην κατηγορία της η πρωταθλήτρια Ευρώπης συλλόγων Καϋμενάκη Μελίνα και επικράτησε με άνεση των αντιπάλων της φτάνοντας στην πρώτη θέση. 
Δυνατό τεστ και για την παγκόσμια πρωταθλήτρια Λεκατσά Μαρία, που για να φτάσει στο χρυσό χρειάστηκε τρεις πολύ δυνατούς αγώνες με τον τελικό να κρίνεται στο χρυσό πόντο της παράτασης. 
Έτσι η Μαρία σε εξαιρετική αγωνιστική κατάσταση ολοκλήρωσε στο τελευταίο στάδιο της προετοιμασίας της καθώς στις 16 Απριλίου ενσωματώνεται στην εθνική ομάδα και θα αναχωρήσει στις 21 Απριλίου για το BLED της ΣΛΟΒΕΝΙΑΣ προκειμένου συμμετάσχει στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα ΤΑΕ ΚΒΟ ΝΤΟ 2013, που θα διεξαχθεί στις 22-28 ΑΠΡΙΛΙΟΥ στην ομώνυμη πόλη. 
ΜΑΡΙΑ ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ 
Συγκλονιστικός ήταν ο Χριστονίκος Χρύσανθος στην πιο δύσκολη κατηγορία των αγώνων, καθώς για να επικρατήσει χρειάστηκε να παίξει τέσσερις πολύ δυνατούς αγώνες, τέσσερις τελικούς. Ο Χρύσανθος θεαματικός, αλλά και ουσιαστικός κέρδισε την αναγνώριση των συναθλητών αλλά και τις εντυπώσεις συνολικά καθηλώνοντας στην θέση τους θεατές και παράγοντες, αφού ο τελικός της κατηγορίας των -63 έφηβων ήταν και ο τελευταίος αγώνας του αγωνιστικού προγράμματος και σε κάθε πρωτάθλημα συγκέντρωνε τα βλέμματα όλων καθώς σ’αυτήν την κατηγορία παίζουν οι περισσότεροι και πιο δύσκολοι αθλητές. 
Ο προπονητής του συλλόγου κ. Καϋμενάκης Σπύρος δήλωσε: Έχω δηλώσει ξανά πως αυτή η ομάδα είναι η καλύτερη που έχει περάσει ποτέ απ’ τα τμήματα υποδομής του συλλόγου και αν συνεχίσουν να δουλεύουν με το ίδιο πάθος και ζήλο το μέλλον τους ανήκει, εκτός από πολύ καλοί αθλητές όμως είναι και υπέροχα παιδιά τους πιστεύω πολύ σαν ανθρώπους και σίγουρα τα ιδανικά που θα διδαχθούν στην αθλητική αρένα θα τα μεταφέρουν αργότερα στη καθημερινότητα τους... Θα κάνουν σε όλους τους τομείς της ζωής τους πολύ ωραία πράγματα. Τέλος θέλω να συγχαρώ και τους γονείς για τις θυσίες που κάνουν αλλά και για την εμπιστοσύνη τους. 
Ο έτερος των προπονητών κ. Παπαδιώτης Γεώργιος μας δήλωσε: Τα φιλικά πρωταθλήματα μας δίνουν την δυνατότητα εκτός από το να αποκτούν οι αθλητές μας αγωνιστικές εμπειρίες, να βγάζουμε και συμπεράσματα για το επίπεδο της όλης προσπάθειας που καταβάλουμε στην προπόνηση. Για να είναι πάντα ψηλά ο σύλλογος πρέπει να δίνει το παρόν σε όσα φιλικά πρωταθλήματα μπορεί και όσο επιτρέπει η οικονομική κατάσταση.















ΑΠΟ ΜΥΤΙΚΑΣ PRESS

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου