26 Μαΐου 2013

Ιταλία: Η φτώχεια απειλεί την κοινωνία – διπλασιάστηκαν μέσα σε δύο χρόνια τα νοικοκυριά που ζουν υπό απαράδεκτες συνθήκες αποστέρησης

 Η ύφεση στη χώρα εμμένει για περίπου δύο χρόνια – Σύμφωνα με την Εθνική Στατιστική Υπηρεσία της Ιταλίας (ISTAT) 8,6 εκατομμύρια άνθρωποι διαβιούν σε οικογένειας που στερούνται ακόμη και των βασικών αγαθών διαβίωσης.
Εκατομμύρια Ιταλοί δεν μπορούν πλέον να αντέξουν το οικονομικό βάρος ακόμη και της θέρμανσης της οικίας τους, καθώς η χώρα κατακεραυνώνεται από την ύφεση και την εκρηκτική αύξηση της ανεργίας, σύμφωνα με νέα έκθεση της ISTAT. Σύμφωνα με τα στοιχεία της έκθεσης, ο αριθμός των ανθρώπων που θεωρείται ότι διαβιούν υπό σοβαρές συνθήκες αποστέρησης έχει διπλασιαστεί τα δύο τελευταία χρόνια.
Τα ευρήματα αποτελούν μία ανυπέρβλητη πρόκληση για τη νέα συμμαχική κυβέρνηση με Πρωθυπουργό τον Enrico Letta, ο οποίος υποσχέθηκε την επιστροφή της χώρας στη μεγέθυνση και την αντιμετώπιση της ανεργίας των νέων που φτάνει ήδη στο 40 τοις εκατό.
Η ύφεση που πλήττει την χώρα τα τελευταία δύο χρόνια έχει καταστρέψει το βιοτικό επίπεδο των Ιταλών, οι οποίοι «αδειάζουν» συνεχώς τις αποταμιεύσεις τους για να τα βγάλουν πέρα (σ.σ. pentapostagma.gr μας θυμίζει κάτι αυτό;;) ..
Η Ιταλία έχει «κλέψει» από την Ελλάδα μία θλιβερή Ευρωπαϊκή πρωτιά: ο αριθμός των νέων ανθρώπων που δεν βρίσκονται ούτε στο εκπαιδευτικό σύστημα ούτε στην απασχόληση βρίσκεται στο επίπεδο του 23,9 τοις εκατό, σύμφωνα με τα αποτελέσματα της μελέτης της ISTAT. Στο φτωχό Νότο της χώρας ένα στα τρία άτομα ηλικίας 15-29 ετών εμπίπτει στην ανωτέρω κατηγορία.
Ένα ακόμη «εξαιρετικά επιτυχημένο» μνημόνιο, μία συνταγή που φέρνει παντού την «ανάπτυξη»: Ο αριθμός των ατόμων που διαβιούν σε οικογένειες που θεωρούνται ότι τελούν υπό καθεστώς σοβαρών συνθηκών αποστέρησης (σ.σ pentapostagma.gr ακόμη και βασικότατων αγαθών όπως τροφής, θέρμανσης, ένδυσης) έχει διπλασιαστεί τα δύο τελευταία χρόνια στα 8,6 εκατομμύρια ή στο 14 τοις εκατό περίπου του συνολικού πληθυσμού...

Από pentapostagma.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου