29 Μαΐου 2013

Ο ΣΥΡΙΖΑ ΓΙΑ ΤΗ ΔΕΥΔΑ ΑΓΡΙΝΙΟΥ

Δημοτική Οργάνωση Αγρινίου 
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 
Τις τελευταίες μέρες τοπικά ΜΜΕ στο Αγρίνιο έφεραν στη δημοσιότητα θέμα που αφορά στην τιμολογιακή πολιτική έτους 2013 της Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης- Αποχέτευσης Αγρινίου (ΔΕΥΑΑ). Πιο συγκεκριμένα δημοσιεύτηκε ότι, η ΔΕΥΑΑ σε αντικατάσταση του ειδικού τέλους 80% (Ν. 1069/1980, ΦΕΚ Α-191) που δεν ανανεώθηκε από την πολιτεία, προχώρησε σε αύξηση ίσου ποσοστού ενσωματωμένη στην τιμή του νερού. 

Η Δημοτική Οργάνωση ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ Αγρινίου ζήτησε και παρέλαβε Απόσπασμα από το πρακτικό της 15ης/2012 συνεδρίασης του Δ.Σ. της ΔΕΥΑΑ, όπου υπάρχει η σχετική απόφαση (69/2012). Στην απόφαση αυτή φαίνεται όντως ότι το ειδικό τέλος 80% αποφασίστηκε να ενσωματωθεί στην τιμή του νερού, με το επιχείρημα ότι «λόγω των συνθηκών που βιώνουμε ως έθνος έχει καθυστερήσει η σχετική νομοθετική ρύθμιση» (διατύπωση ΔΕΥΑΑ). Η απόφαση αυτής του Δ.Σ. της ΔΕΥΑΑ επικυρώθηκε με απόφαση (872/2013) του Γενικού Γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου (Τμήμα Διοικητικού-Οικονομικού Αιτωλ/νίας). 
Θεωρούμε ότι όσοι εμπλέκονται με το ζήτημα που ανέκυψε, οφείλουν άμεσα να το ξεκαθαρίσουν, σε ένδειξη εύρυθμης λειτουργίας του Δήμου γενικότερα, αλλά και ως απόλυτη υποχρέωση προς όλους τους Δημότες , που ιδιαίτερα στη δεδομένη συγκυρία αντιμετωπίζουν τεράστιες δυσκολίες ή και αδυνατούν να ανταποκριθούν στις οικονομικές τους υποχρεώσεις. 
Η Δημοτική Αρχή να επιληφθεί σχετικά για το σύνολο της υπόθεσης και να δοθούν από τους με θεσμική ευθύνη αρμόδιους οι απαραίτητες πειστικές διευκρινίσεις .

Γραφείο τύπου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου