16 Μαΐου 2013

«Βολές» κατά της Δημοτικής Αρχής Ακτίου-Βόνιτσας για ολιγωρία στο θέμα Σάλτινης και Κουκουμίτσας

Απίστευτο, σύμφωνα με το AMBRAKIKOS NEWS - είναι αυτό που ακούσαμε από τον Δήμαρχο Ακτίου Βόνιτσας σήμερα, σε συνέντευξης του σε ραδιοφωνικό σταθμό. Το άκουσα 4 φορές για να συνειδητοποιήσω το απίστευτο που είπε. 

Αναφερόμενος στην υπόθεση της Σάλτινης και της Κουκουμίτσας είπε ότι γνώριζε για την τροπή και την εξέλιξη του θέματος από τον Απρίλιο (25 Απριλίου ήξερε για το ΦΕΚ και από τις 30 Απριλίου είχε ζητήσει ραντεβού με τον Πρόεδρο ή με κάποιο μέλος του ΤΑΙΠΕΔ !!!!!!!) 
Το ήξερε ο Δήμαρχος και πιθανόν και κάποιοι αντιδήμαρχοι ή Δημοτικοί Σύμβουλοι (χλωμό το βλέπω να έχει ενημερώσει Δημοτικό Σύμβουλο της παράταξης του) και δεν το έφερε κατεπείγον θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Ακτίου-Βόνιτσας. 
Το ήξερε αυτό το τόσο σοβαρό θέμα και δεν το έφερε από την πρώτη στιγμή για συζήτηση και ενημέρωση. 
Καλά δεν γνωρίζει πόσο σημαντικό είναι για κάθε Βονιτσάνο ένα από τα σύμβολα της Βόνιτσας; 
Δεν ήξερε την σπουδαιότητα και την αξία της Κουκουμίτσας για εμάς που ζούμε και επισκεπτόμαστε το νησάκι; 
Έφερε το θέμα μετά από 15 ημέρες προς συζήτηση όχι επειδή το προκάλεσε αυτός αλλά επειδή το έβγαλαν προς ενημέρωση τοπικά Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης και επειδή η αντιπολίτευση από την πρώτη στιγμή που το έμαθε (Όχι δυστυχώς από τον Δήμαρχο), κινητοποιήθηκε και ήταν αυτή που ζήτησε από τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου την Κυριακή 12/05/2013 να έρθει το θέμα ως επείγον στην ολομέλεια (η κατάθεση της αίτησης έγινε Δευτέρα πρωί από τον κύριο Αποστολάκη Γεώργιο). 
Το άλλο θέμα που πραγματικά δεν μας πείθει είναι το ραντεβού που ζήτησε από τις 30 Απριλίου και έγινε τελικά στις 14 Μαΐου. Μας κάνει εντύπωση το πως έγινε η συνάντηση μετά το ντόρο του θέματος και τον ορισμό του Δημοτικού Συμβουλίου. 
Μας κάνει εντύπωση το ότι ο διευθύνων Σύμβουλος του ΤΑΙΠΕΔ τους δέχθηκε την Τρίτη 14 Μαΐου, την ημέρα που έπρεπε να ετοιμάσει και τις τελευταίες λεπτομέρειες για το σημαντικό ταξίδι στην Κίνα με τον Πρωθυπουργό κύριο Σαμαρά και άλλους επιχειρηματικούς και διοικητικούς παράγοντες. Πως είναι δυνατόν με μην τους δεχθεί άμεσα από την στιγμή που ζητήθηκε η συνδρομή για το ραντεβού από Κυβερνητικό Παράγοντα;;; 
Μάλλον το ραντεβού κλείστηκε μία μέρα πριν γίνει και πιθανώς έχει γίνει κάποιο λεκτικό λάθος στην συνέντευξη !!!!!!!! 
Τέλος μας κάνει εντύπωση το ότι ο Επικεφαλής της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης Γιώργος Αποστολάκης την Δευτέρα έκλεισε αμέσως ραντεβού για την Τρίτη, με Διοικητικό Μέλος του ΤΑΙΠΕΔ, με παράγοντες Υπουργείων και με ανθρώπους που μπορούν να δώσουν την πλήρη εικόνα του θέματος. 
Ο κύριος Αποστολάκης δεν περίμενε να χωνέψει το αρνί του Πάσχα και από την πρώτη στιγμή που έμαθε για το τόσο σοβαρό θέμα έκανε κινήσεις και συναντήσεις για να διαπιστώσει την κρισιμότητα του θέματος. Το έκανε απλά γιατί είναι δημότης αυτού του Δήμου γιατί είναι δημότης αυτής της Πόλης και σέβεται τον πολίτη και στηρίζει τα συμφέροντά του. 
Για άλλη μια φορά για ένα ακόμη σοβαρό θέμα ο Δήμαρχος και οι υπεύθυνοι αντιδήμαρχοι δεν μπορούν να ανταπεξέλθουν. Τουλάχιστον να παραδεχθούν το απόγευμα στο Δημοτικό Συμβούλιο ότι πράγματι υπήρχε μια ολιγωρία από την πλευρά τους στο θέμα της Σάλτινης και της Κουκουμίτσας. Ας αφήσουν στην άκρη τα παιχνίδια με τις πολιτικές εντυπώσεις και ας συνεννοηθούν-συστρατευθούν μαζί με την αντιπολίτευση για να κερδίσει ο πολίτης, να κερδίσει ο Δήμος και για να βγουν κερδισμένοι και ο δήμος και οι πολίτες από την Νήσο Κουκουμίτσα και το Άλσος της Σάλτινης. 

ΠΑΝΤΕΛΗΣ ΑΠΟΣΤΟΛΑΚΗΣ

ΑΠΟ ΑΜΒΡΑΚΙΚΟΣ NEWS

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου