26 Μαΐου 2013

Ξανά στη Ναύπακτο (Ψανή και Γρίμποβο) οι μόνες «Γαλάζιες Σημαίες» για την Αιτ/νία

ΧΩΡΙΣ ΓΑΛΑΖΙΕΣ ΣΗΜΑΙΕΣ ΚΑΙ ΦΕΤΟΣ 
ΟΙ ΔΗΜΟΙ ΞΗΡΟΜΕΡΟΥ ΚΑΙ ΑΚΤΙΟΥ ΒΟΝΙΤΣΑΣ 
Και φέτος περιορισμένη συγκομιδή σε γαλάζιες σημαίες έχει η Αιτωλοακαρνανία, αφού μόνο δυο γαλάζιες σημαίες απέσπασε και αυτές στις παραλίες Ψανής και Γριμπόβου στην Ναύπακτο. 

Γεγονός που επιβεβαιώνει πως ούτε και τόση διάθεση υπάρχει από αρμοδίους για την σπουδαία αυτή διάκριση, αλλά και πως πολλές και εξαιρετικές παραλίες,ειδικότερα στους δήμους Ακτίου Βόνιτσας και Ξηρομέρου, θα παραμείνουν και πάλι άγνωστες για το ευρύ κοινό. 
Να σημειωθεί πως οι γαλάζιες σημαίες δεν έχουν μοναδικό κριτήριο την ποιότητα των νερών αλλά και άλλες παραμέτρους, όπως την οργάνωση κλπ, που ως γνωστόν στην Αιτωλ/νία, υπάρχει σαφής υστέρηση. 
Σε γειτονικούς νομούς και ειδικότερα στην Λευκάδα, με γαλάζια σημαία βραβεύτηκαν για το 2013 οι παραλίες Άη Γιάννης, Λευκάδα/Γύρα, Άγ. Νικήτας-Πευκούλια, Κάθισμα 1, Πόρτο Κατσίκι και Νυδρί. 
Στην Πρέβεζα, γαλάζιες σημαίες δόθηκαν στις παραλίες Κυανή και Μονολίθιστον δήμο Πρέβεζας και στην Λούτσα του δήμου Πάργας. 
Τέλος με 4 Γαλάζιες Σημαίες βραβεύτηκαν αντίστοιχες ακτές του Δήμου Δωρίδος, για πρώτη φορά στην ιστορία της περιοχής και συγκεκριμένα τηςΕρατεινής, της Χιλιαδούς, της Σεργούλας και του Παραθάλασσου. 

Από agriniopress

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου