10 Ιουνίου 2013

Τιμήθηκαν οι Αιτολοακαρνάνες Άγιοι, και στην Ιερά Μονή Μεταμορφώσεως, Σκάλας, Ναυπακτίας

Επιμέλεια ΓΙΑΝΝΗ Ν. ΠΟΡΦΥΡΗ 
Με ιδιαίτερη λαμπρότητα τιμήθηκαν οι τοπικοί Άγιοι του Νομού Αιτωλοακαρνανίας, στην πανηγυρική Θεία Λειτουργία της "Κυριακής του Τυφλού" και στο Μοναστήρι της Μεταμορφώσεως στη Σκάλα Ναυπακτίας. 
ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ


Αμέσως μετά το τέλος της Θείας Λειτουργίας, πραγματοποιήθηκε από τους μοναχούς και η καθιερωμένη σεμνή τελετή - λιτάνευση της Εικόνας των Αγίων καθώς και τμημάτων των Ιερών τους Λειψάνων. 
ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ

Την τελετή ακολούθησαν οι παρευρισκόμενοι προσκυνητές, που παραδοσιακά πλέον επί σειρά ετών, συμμετέχουν και τιμούν τους Αγίους σ' αυτή την καθιερωμένη ημέρα, που τιμούμε τη μνήμη όλων των Αγίων του Νομού μας.
Στην εκδήλωση παρέστη και ο πρόεδρος των Αιτωλοακαρνάνων Αχαϊας, ως εκπρόσωπός των.
ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ

Σημειώνεται, ότι με ιδιαίτερη λαμπρότητα εορτάζεται η μνήμη των Αγίων στην Ι. Μητρόπολη Αιτωλίας-Ακαρνανίας, όπου τελείται και Αρχιερατική Θ. Λειτουργία, αλλά και διάφορες άλλες εκδηλώσεις προς τιμή των Αγίων Αιτωλοακαρνάνων, μεταξύ των οποίων και ο πρωτοκορυφαίος Εθνομάρτυρας και Ισαπόστολος Άγιος Κοσμάς ο Αιτωλός. 

Τα ονόματα όλων των Αγίων που τιμώνται, είναι: 
Άγιος Ανδρέας ο ερημίτης, Άγιος Βάρβαρος, όσιος Δαυίδ, Άγιος Ευγένιος ο Αιτωλός, Άγιος Βλάσιος ο Ακαρνάν, Άγιος Θεωνάς, Οι Άγιοι νεομάρτυρες Λάμπρος Θεόδωρος και Ανώνυμος, όσιος Ιάκωβος, ο ιεροδιάκονος Ιάκωβος, ο μοναχός Διονύσιος, Άγιος Ιωάννης ο Βραχωρίτης, Άγιος Θεόδωρος και Άγιος Συμεών, Ιερομόναχος Χρύσανθος, και οΕθναπόστολος Άγιος Κοσμάς ο Αιτωλός. 

Περί των Αιτωλοακαρνάνων Αγίων σχετικά:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου