22 Ιουνίου 2013

ΠΡΟΣΚΛΗΣΕΙΣ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΩΝ ΟΨΕΩΝ

Δημοτική Οργάνωση ΣΥΡΙΖΑ Αγρινίου 
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 
Όχι μόνο εκτός εποχής ο κ. Σαλμάς, 
αλλά απέχει και παρασάγγας του κοινωνικού γίγνεσθαι 

Με προσκλήσεις δυο διαφορετικών όψεων επιδιώκεται η παρουσία πολιτών και «φορέων» την Κυριακή 23 Ιουνίου στο χώρο του Νέου Νοσοκομείου Αγρινίου. 
Η μεν πρόσκληση του Διοικητή του Νοσοκομείου μιλάει για αγιασμό και περιήγηση – παρουσίαση εγκαταστάσεων και εξοπλισμού του Νοσοκομείου, η δε πρόσκληση του κ. Σαλμά (τηλεφωνική σε πολιτικούς του φίλους και ψηφοφόρους) μιλάει για ΕΓΚΑΙΝΙΑ του Νέου Νοσοκομείου. 
Τα ερωτήματα που προκύπτουν είναι πολλά και έχουν άμεση σχέση με τη δημοκρατία που πρεσβεύει η σημερινή κυβέρνηση και οι υπουργοί της αλλά και με τον τρόπο που αντιμετωπίζουν τον ελληνικό λαό και τα δημόσια αγαθά, όπως η υγεία.  
Εν προκειμένω: 
α. Η πρόσκληση σε εγκαίνια, υποτίθεται ότι αναφέρεται σε χώρο που λειτουργεί, δηλ. για να γίνουν εγκαίνια στο Νέο Νοσοκομείο, αυτό θα πρέπει να λειτουργεί επαρκώς , να εξυπηρετεί αποτελεσματικά τους ασθενείς και όχι η λειτουργία να μετατίθεται σε μεταγενέστερη εποχή. 
β. Όταν παρουσιάζεται ο εξοπλισμός του Νοσοκομείου, θα πρέπει να είναι άρτιος και όχι στο 50% του αναγκαίου. 
κύριε υπουργέ, κύριε διοικητά, εμπαίζετε το λαό της Αιτωλ/νίας 
Οι πολίτες που πάσχουν κι αυτοί που τους συνοδεύουν αγανακτούν ή μένουν εμβρόντητοι μπροστά στην εξωφρενική κατάσταση που επικρατεί στους χώρους φροντίδας και θεραπείας. Το ιατρικό, το νοσηλευτικό, το διοικητικό προσωπικό κι όλοι οι εργαζόμενοι «ευνουχισμένοι» λειτουργούν ξεπερνώντας τα όρια της εξουθένωσης, χωρίς ωστόσο να έχουν στοιχειώδεις συνθήκες για να δώσουν το αποτέλεσμα που η κοινωνία έχει ανάγκη και δικαιούται. . Οι πολίτες πια αναγκάζονται να στραφούν στην ιδιωτική αγορά υγείας, τη στιγμή που εισοδηματικά έχουν στραγγίξει και τα χρέη τους πνίγουν.  
Το Νέο Νοσοκομείο, ως έχει, δεν μπορεί να λειτουργήσει πριν τον Οκτώβρη γι΄αυτό και απαιτούμε να πράξετε τα δέοντα για την άμεση λειτουργία του σύμφωνα με τις αρχικές του προδιαγραφές σε κλινικές, προσωπικό και λοιπές υποδομές, οι δε ψηφοθηρικές φιέστες ας περιμένουν…
αν δεν μπορείτε, παραιτηθείτε!
Υπάρχουν αυτοί που μπορούν και επαγγέλονται ότι,

Η ΥΓΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΔΗΜΟΣΙΟ ΑΓΑΘΟ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου