17 Ιουνίου 2013

Γέμισαν λακκούβες και τρύπες οι δρόμοι στο Δήμο Ακτίου-Βόνιτσας

Γράφει ο Αποστολάκης Παντελής 
Ο Δήμος Ακτίου Βόνιτσας μπορεί κάλλιστα να μετονομαστεί σε Δήμο της λακκούβας και των χωματόδρομων. 

Δεν μιλάω για τις λακκούβες και τις τρύπες που είναι αναγκαίες να ανοιχτούν λόγο έργων. Μιλάω για τις λακκούβες και τους καταστραμμένους και εγκαταλελειμμένους δρόμους που έχουν δημιουργηθεί παραπλεύρως των έργων και έχουν διογκωθεί λόγο της αδιαφορίας την Νέας Δημοτικής Αρχής του Δήμου Ακτίου Βόνιτσας. 
Είναι απίστευτο αυτό που γίνεται στην Κατούνα στην είσοδο ερχόμενοι από τον δρόμο Αμφιλοχίας- Βόνιτσας. Οι λακκούβες που υπάρχουν είναι απίστευτες και όταν μπαίνεις στην Κατούνα φοβάσαι ότι θα σε καταπιεί το έδαφος. 
Στους εσωτερικούς δρόμους που συνδέουν την Κωνωπίνα με την Κατούνα, αλλά και οι δρόμοι που ενώνουν τα χωριά γύρω από την Κατούνα είναι σε άθλια κατάσταση. 
Η παρακμή στον πρώην Δήμο Μεδεώνος ξεκινάει πρώτα από την δυσκολία πρόσβασης, λόγο ακατάλληλων για κυκλοφορία δρόμων και συνεχίζεται από την εγκατάλειψη και την κωλυσιεργία του Δήμου για την λειτουργία των Λουτρών του Τρύφου, για την μη ζωτικής σημασίας λειτουργία του ΤΟΕΒ, για τους αγρότες και για την παντελή προσπάθεια για την επαναλειτουργία των σφαγείων (το είχε υποσχεθεί έντονα η νέα Δημοτική Αρχή προεκλογικά). 
Στην Βόνιτσα τι να πρωτοπούμε, οι λακκούβες και οι ανωμαλίες στους δρόμους δεν έχουν προηγούμενο. Μπορεί στα έργα της ύδρευσης και της αποχέτευσης να έπεσε ή θα πέσει άσφαλτο. Αυτό όμως δεν λύνει το πρόβλημα αφού όλοι ανεξαιρέτως οι δρόμοι έχουν λακκούβες και είναι κυματοειδής. Είναι θέμα χρόνου να δημιουργηθούν επικίνδυνοι «κρατήρες», έτοιμοι να καταπιούν αυτοκίνητα και ανθρώπους. 
Σε δύο χρόνια αν δεν γίνει κάτι με την πλήρη αντικατάσταση του οδοστρώματοςθα μιλάμε για κατσικόδρομους και μόνο. 
Εν έτη 2013 και ενώ η Δημοτική αρχή μιλάει για ανάπτυξη και εξέλιξη, υπάρχουν χωματόδρομοι μέσα σε κατοικήσιμη περιοχή στην Βόνιτσα (πιθανώς και σε άλλες περιοχές του Δήμου ).  
Πιθανώς ο κύριος Σολδάτος και οι Βονιτσάνοι Αντιδήμαρχοι με μπροστάρη τον κύριο Φερεντίνο Ευθύμιο να μην έχουν αντιληφθεί ότι υπάρχουν μέσα στην Βόνιτσα χωματόδρομοι, πιθανώς να μην έχουν αντιληφθεί ότι υποφέρουν οικογένειες που ζουν σε αυτούς τους δρόμους. 
Έντονο πρόβλημα αντιμετωπίζουν και πολλοί παραθεριστές και κάτοικοι της περιοχής της Πογωνιάς. Ο δρόμος που ενώνει την Πογωνιά με την πανέμορφη παραλία της βάθιας Βάλης είναι κατεστραμμένος και επικίνδυνος σε πολλά σημεία. Οι κάθεται δρόμοι σε αυτόν είναι δρόμοι που μένουν παραθεριστές, μένουν άνθρωποι που επέλεξαν να αγοράσουν ένα οικόπεδο και να χτίσουν ένα σπίτι, επέλεξαν την περιοχή μας. 
Αρκετοί από τους κάθετους αυτούς δρόμους είναι απροσπέλαστοι και διαλυμένοι.Δυστυχώς όμως από ότι φαίνεται ο Δήμος δεν ενδιαφέρεται για αυτούς τους ανθρώπους και δεν τους προσφέρει ούτε και την ανθρώπινη πρόσβαση στις κατοικίες τους. Ουσιαστικά τους λέει με τον τρόπο τους να φύγουν γιατί δεν θέλουν στην πανέμορφη περιοχή εσωτερικό τουρισμό. 
Αυτά που σας έχω αναφέρει είναι μερικά από τα προβλήματα που υπάρχουν με τους καταστραμμένους δρόμους και τους δρόμους με γεμάτο λακκούβες στον Δήμο Ακτίου Βόνιτσας. Δυστυχώς η νέα Δημοτική Αρχή έχει παρατήσει τον Δήμο. Έχει αφήσει ένα από τα κύρια μέσα ανάπτυξης μια περιοχής, τους δρόμους. Δεν έχει καταλάβει ακόμη ότι για να έρθει η ανάπτυξη και η ευημερία πρέπει να υπάρχουν τουλάχιστον ανθρώπινοι δρόμοι. 
Σε λίγα χρόνια θα τελειώσει ο δρόμος Άκτιο Αμβρακία και ο Δήμος μας χωρίς τα στοιχειώδη θα χαθεί και θα υποβαθμιστεί ακόμη περισσότερο ο πανέμορφος Δήμος Ακτίου Βόνιτσας. 
Η νέα Δημοτική αρχή απέτυχε αφού ούτε το αυτονόητο που είναι η πρόσβαση στον Δήμο , δεν έχει καταφέρει να ελέγξει και να πετύχει. Αποδεικνύεται ότι η νέα Δημοτική Αρχή και ο κύριος Σολδάτος δεν έχει τους ανθρώπου για να προχωρήσει τον Δήμο Ακτίου-Βόνιτσας στην νέα εποχή της ανάπτυξης και της άνθισης. Η νέα Δημοτική αρχή και οι Αντιδήμαρχοι που έχουν θέσεις κλειδιά είναι μόνο διεκπεραιωτές των έργων των πρώην Δημοτικών Αρχών του Δήμου Ανακτορίου, του Δήμου Μεδεώνος και του Δήμου Παλαίρου.

ΑΠΟ ΑΜΒΡΑΚΙΚΟΣ NEWS

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου