20 Ιουλίου 2013

ΑΜΕΙΛΙΚΤΗ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΤΗ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΙΣΟΠΕΔΩΣΗ

Με πολυνομοσχέδια, με αποφάσεις του ποδαριού και με προκλητικό τρόπο, η κυβέρνηση συρρικνώνοντας τη δημοκρατία προκειμένου να ικανοποιήσει ¨τις ορέξεις¨ και εντολές των διεθνών τοκογλύφων δεν διστάζει να παρέμβει διαλυτικά και στο τομέα της Παιδείας. 

Αδιαφορώντας πλήρως τόσο για την ολοκλήρωση των σπουδών και πορεία των μαθητών της τεχνικής κατεύθυνσης, όσο και για την κατάσταση στην οποία περιέρχονται χιλιάδες μόνιμοι οικογενειάρχες καθηγητές, αδίστακτη και προκλητική προχωράει σε κατάργηση πλέον των 50 ειδικοτήτων Τεχνικής Επαγγελματικής Κατεύθυνσης και Γενικής. 
Το αποτέλεσμα της απόφασης αυτής είναι: α. περίπου 20.000 μαθητές θα υποχρεωθούν να μεταπηδήσουν σε ιδιωτικά Ι.Ε.Κ. προκειμένου να ολοκληρώσουν το κύκλο των σπουδών τους. Β. περίπου 2.472 εκπαιδευτικοί (πετιούνται) κυριολεκτικά στο δρόμο , χωρίς προοπτική και χωρίς εναλλακτικές διεξόδους . 
Ανάστατη η κοινωνία γενικά, προβληματίζεται για τους τρόπους αντίδρασης ώστε να σταλεί ένα ηχηρό μήνυμα τόσο προς την κυβέρνηση όσο και προς την τρόικα, για να σταματήσει ο κατήφορος του Ελληνικού Λαού και της Χώρας. 
Ο πλέον δημοκρατικός τρόπος αντίδρασης είναι αναμφισβήτητα η ειρηνική παρουσία του ελληνικού λαού στις πλατείες και τους δρόμους, εκεί όπου τους καλούν σύλλογοι και φορείς. 
Η Οργάνωση Μελών του ΣΥΡΙΖΑ ΑΓΡΙΝΙΟΥ, πάντα στο πλευρό των αγωνιζόμενων συμπολιτών μας και διακινώντας τις ριζοσπαστικές μας προτάσεις διεξόδου από τη κρίση, έτσι και τώρα στηρίζει τον αγώνα των καθηγητών και των μαθητών καλώντας: 
1. Τη κυβέρνηση να ανακαλέσει την απόφαση της για κατάργηση των ειδικοτήτων που ανήγγειλε. 
2. Τους γονείς και μαθητές μαζί με τους καθηγητές να δηλώσουν με το πιο δυναμικό τρόπο την αντίθεση τους στις επιλογές αυτές, συμμετέχοντας μαζικά σε όλες τις συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας που καλούνται. 
3. Τονίζουμε ότι, ως Ο.Μ. ΣΥΡΙΖΑ Αγρινίου θα είμαστε παρόντες σε κάθε πρόσκληση αφού γνωρίζουμε πολύ καλά πώς, Ούτε τα οικονομικά της ελληνικής οικογένειας επιτρέπουν σπουδές σε ιδιωτικά ΙΕΚ, 
Ούτε η λίστα των ανέργων χωρά άλλους απολυμένους.

Γραφείο Τύπου ΣΥΡΙΖΑ Αγρινίου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου